Välkomna CLE Cosmetics till Skincity!

  • | Frida

CLE Cosmetics är ett varumärke där makeup möter hudvård. Fokuset ligger i minimalismen med en enkel, trendig design och ett brett användningsområde av alla produkter. Innehållet består av den senaste koreanska skonhetsteknologin som omfamnar och framhäver vår naturliga skönhet. Allt detta samsas i CLE cosmetics produkter. Framtagna av konstnärer, designers – PROFFS!

cle

Historian bakom 

Lauren Jin som är grundaren till CLE Cosmetics har en tidigare karriär inom mode men ville starta någon nytt och eget. Hon ville kunna förmedla det kläder och tyger kan berätta och få oss att känna men genom hudvård och skönhet. Något hon innan CLE Cosmetics saknade.

Minimalism & multifunktionellt

Varumärket är inte bara moderna och trendiga i sina stilrena, minimalistiska förpackningar, en röd tråds följs åt både i modern teknik och tankesätt. Produkterna är multifunktionella, smidiga och effektiva att använda, innovativt, lekfullt och i tiden då vi hellre önskar framhäva och förstärka vår naturliga skönhet än att dölja. Alla CLE cosmetics produkter är veganska, och cruelty free.

CCC Cream 

color control & change cream, denna cremiga allt-i-allo textur med microkapsel teknik omvandlas till sin rätta nyans i kontakt på huden och ger en satinlikt skyddande finish med spf 50 PA+++. Bygg upp till den täckning just du önskar men arbeta med mindre produkt än vad du tror, less is definitivt more när det kommer till CCC Cream.

Appliceringstips! Jag arbetar gärna med en lätt fuktad hud och med fingrarna för smidigast applicering av CCC Cream. Jag använder nyans Light medium och den är perfekt nu höst & vinter. Under sommaren stod jag lite mellan två nyanser, (medium light & warm medium) den ljusare tonen ensamt passade då även utmärkt som concealer och ytterligare täckning och en uppklarande effekt kring ögonområdet. Huden får en så fin daggig finish av CCC Cream.

Produkten finns i 7 nyanser men ytterligare 3 ska lanseras framöver. Jag använder nyans Medium Light

Essence Moonlighter Cushion

Essence Moonlighter Cushion är en fuktgivande highlighter förpackad i en cushion, genialt! Enkel att arbeta ut på huden, absorberas och blir som ett med huden. För er glow-lovers så ges huden mest lyster genom att använda puffen som medföljer. Använd fingrarna eller annan makeupborste för en lättare och subtil lystergivande finish. Essence Moonlighter Cushion finns i tre nyanser, Apricot Tinge som ger en kristallklar finish, Copper Rose & Glinting Buff har en beige-guldig finish.

Melting Lip Powder

Jag älskar nyanserna Nude Blush & Hot Choco i Melting Lip Powder. Pudriga formuleringar berikade med E-vitamin som smälter till en mjuk flytande textur i kontakt med hudens värme. Dessa två nyanser har jag använt flitigt som både bronzer, blush och ögonmakeup. Bygg upp din önskade täckning även med dessa, finishen blir något mer matterat än CCC Cream.

På bilden – Desert Rose & Hot Choco

Multi Cream

Som namnet antyder, Multi Cream – så kan denhär produkten användas till allt och lite till. ansiktscreme, handcreme, creme för torra partier på kroppen, till och med för frissiga hårtoppar! Den här produkten har en lite barrig och mintig doft. Till en början något jag inte var helt såld på men efter ett par användningar (det här en sådan produkt som liksom hänger med under hela dagen och används flitigt) växte doften till något ganska, väldigt härligt. En lite maskulin ton över produktens doft.

En cremig textur men som snabbt absorberas och mjukgör huden, verkar lugnande och reparerande med santal olja och bambuextrakt.

Vitamin C Elexir

Ingen överraskning att Vitamin C Elexir är en hybridprodukt likt övrigt sortiment, en 2 i 1 produkt – serum & olja i en två skiktsformula. 11% c-vitamin och kompisen ferulinsyra och övriga antioxidanthjältar med rosa canina olja, mandelolja, jojobaolja och phytosqualne arbetar tillsammans klargörande och utjämnande på fina linjer och en matt hudton. 2-3 droppar av denna innan din CCC Cream ger en fantastiskt frisk, naturlig lyster!

Varumärket har flera härliga produkter på ingång och jag tvivlar inte på att än fler kommer tillkomma längre fram. Vilken eller vilka produkter blev ni mest nyfikna på att testa? 🙂

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.