Växlande årstider – 4 produkttips som passar alla

 • | Frida

Från föregående inlägg om hudens påverkan i det skiftande väder har jag 4 produkter som är din huds rustning och sköld mot kalla temperaturer, kyliga vindar & torr inomhusluft. Dessa passar allas hudvårdsrutiner och oavsett vilken hudtyp och tillstånd du har så hjälper dom huden att rusta sig för det växlande vädret!

växlande väder

Fyra barriärstärkande sköldar för huden

Fyra barriärstärkande produktkategorier, vi kan också kalla dom hudens sköld! Vad söker du i din rutin? jag har en produkt som får plats i allas hudvårdsrutiner och som tycks om av alla hudtyper & tillstånd.

Oh My Cold

Först ut detta stiliga serumet från Codage, Oh My Cold, inte nog att det passar fint & ser snyggt ut i badrumsskåpet så är det inget jämfört med det vackra innehållet. Serumet återfuktar huden intensivt med hyaluronsyra och arbetar skyddande för hudens barriär, man kan förklara serumet som en hjälpande hand för huden att lättare kunna anpassas efter ett växlande väder med kyla & vindar. Huden lämnas mjuk, återfuktad och len efter användning av denna mjuka lätt cremiga formula av lipider som snabbt och lätt absorberas av huden.  Ett perfekt serum att lägga till rutinen nu vinterhalvåret!

Renewal Calming Cream

Upplevs huden lätt rodnad, irriterad och kliande, om hudbarriären redan är skadad är detta en creme för dig, Epionce Renewal Calming Cream! Jag använde denna cremen under två nätter när min hud fick sig en ordentlig omgång av det plötsligt kalla vädret och vilken skillnad bara på två dagar! Huden var lugnare, bättre i balans och inte alls så torr och skör. Kolliodalt havre tillsammans med ceramider och kolesterol har en galet fin reparerande effekt på hudens barriär och dämpa rodnad & irritation i huden, det kan min hud skriva under på.

Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask

Vill man ge huden det där lilla extra då och då är Medik8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask ett fint alternativ som återfuktar och lugnar huden. En sheetmask som är gjord i Biocellulosafibrer (biologiskt nedbrytbart fiber Medik8 fått fram genom fermentering av kokonötvatten) och fäster som en andra hud, väldigt bra passform och glider inte omkring på huden, stort plus! Denna masken är perfekt om huden upplevs fuktfattig och lätt irriterad i ett kallare väder, en snygg duo med hyaluronsyra och zink har denna fina effekt på huden. Den fina reglerande och reparerande effekten zink har på huden & talgproduktionen har jag skrivit mer om i Hormonell obalans – ta hjälp av adaptogener & tillskott

Redness Relief Essence

Direkt svalkande på en blossande, rodnad och irriterad hud, Dermalogica Redness Relief Essence är lätt som ett ansiktsvatten men har kraften som ett serum ger på huden. Använd det som ett ansiktsvatten eller maxa fukten essencen ger genom att klappa in på huden med bara händerna. Huden upplevs direkt lugnare och stärkt med den fantastiska lakritsroten & havre som vi finner även i denna produkten.

växlande väder

Vilken produkt föredrar ni? Berätta om era bästa barriärstärkande tips, jag är nyfiken på att veta vad ni använder.

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Växlande årstider – 4 produkttips som passar alla”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan jag bruke Exuviance c-vitamin till samman med NEOSTRATA

  SKIN ACTIVE TRI-THERAPY LIFTING SERUM och neostrata dag kräm ?
  Kram

 2. Eva skriver:

  Hej!
  Jag blev rekommenderad Redness relief essence och detta gjorde stor skillnad för min torra, känsliga hud. En riktig stjärnprodukt!
  Jag arbetar i speciell miljö med torr luft och tryckskillnader, tidigare blev jag alltid torr och röd/irriterad under dagen men nu är det mycket bättre.
  Tänk att en enda produkt kan göra så stor skillnad!

  • Frida skriver:

   Hej Eva, Vad kul att du delar med dig! En mirakelprodukt, vad härligt att höra att du hittat en produkt som passar dig så bra. 🙂 🙂 Kram Frida

 3. Ranveig Lie skriver:

  Jeg bruker Epionce Medical Barrier Cream, og liker den veldig godt. Men hva er forskjellen på denne og Renewal Calming Cream? Hvem er best på rød, tørr og irritert hud? 🙂

  • Frida skriver:

   Hej Ranveig, Båda är så fantastiskt lugnande och snälla för hudens barriär. Renewal Calming Cream är mer lugnande på rodnad och kliande hud då den innehåller havre som har denna fina egenskapen på huden. Detta skiljer produkterna åt. 🙂 Kram Frida

 4. Maria skriver:

  Hej Frida!

  Skrev till dig tidigare under rubriken ” 5 tips till en mer balanserad hud”.

  Har nu provat din rekommendation på AK Pure clarifying moist och börjar se och framförallt känna en balans i huden. Jag lade också till en lermask som jag älskar Elemis herbal levender repair mask ( såå skön att ha på ömmande finnar på natten) samt nattkräm Elemis SOS emergency Cream.

  Min nuvarande rutin för att försöka skapa balans:
  Pro balance pure cleanser
  Elemis balancing Levender toner
  AK Pure clarifying moist
  Dermalogica ultra calming serum

  till natten:
  samma rutin som ovan plus Elemis SOS Emergency Cream och ibland lermasken på ömma finnar.

  Skulle vilja höra om jag borde byta ut någon produkt? Behöver jag ha en annan rengöring? Lägga till ett mer specifikt fuktserum?

  Funderar på att lägga till Dermalogicas hydrating mask som fukt mask- kan det vara ett bra alternativ som fuktmask eller föreslår du någon annan?

  Har blandad hy, 37 år, hormonell obalans, något känslig hy ( lite ytliga blodkärl). Vill framförallt få en lugn hy så att finnarna kring käkparti, haka försvinner.

  Tacksam för dina synpunkter 🙂

  Hälsningar Maria

  • Frida skriver:

   Hej Maria, Vad glad jag blir att du märker en förbättring i din hud utefter mina tips och råd. Jag tycker du har en jättefin rutin och trivs du med denna och nu också märken en förbättring så finns det inga anledningar till att byta ut någon produkt. 🙂 Mer fukt är alltid positivt och masken är fantastisk, är du nyfiken tycker jag du absolut ska lägga till den några gånger i veckan. Är du även nyfiken på annan rengöring så spana in denna milda morgonrengöring som är ett milt snällt enzympulver –pro balance morning enzyme wash som skonsamt exfolierar huden men också bibehåller fukten, finns även en produkt anpassad till natten men som är lite aktivare. Att få in lite mer exfoliering till huden (inte tvunget varje dag) kan ge en fin effekt till dina övriga produkter och balans i huden. Berätta mer än gärna hur det känns framåt, jag finns här. 🙂 Kram