Förbered dig inför din skönhetssömn

 • | Gäst

Hej på er!

Tänk vad mycket huden utsätts för under dagen, som tur är kan vi använda bra produkter med rätt ingredienser för att skydda vår hud mot dessa yttre påfrestningar. Detta tog jag upp sist på bloggen, så kika gärna på det här inlägget om du vill läsa mer om ämnet: Yttre påfrestningar & vårens måsten – Hudspecialisten.

Men hur ska vi tänka kring kvällsrutinen, kanske några undrar?

Maria elemis

 

Sömnen

Vi behöver sömn för att kroppen ska få återhämta sig och bearbeta intryck, det är även under natten som hudens celler arbetar som flitigast och vi gör oss av med slaggämnen, vi förlorar även mycket fukt. Men det är också då huden är som mest mottaglig för aktiva ingredienser. Under denna tid på dygnet så är alltså hudens barriär som mest genomtränglig, därför är det viktigt att vi ger huden det den behöver. Återfuktande, näringsgivande och reparerande ingredienser är toppen. Här kan vi anpassa vår kvällsrutin efter hudens behov!

Kvällsrengöring

En precleanse använder jag alltid på kvällen, det är första steget i en så kallad dubbelrengöring. En oljebaserad förrengöring som används innan en ordinarie vattenbaserad rengöring, för en mer grundlig rengöring av huden.

Pro Balance Pure Cleansing Oil är en av mina favoriter, den tar effektivt bort makeup och vattenfasta solskyddsfilter. Därefter följer jag upp med en vattenbaserad rengöring  som avlägsnar orenheter på djupet,  Concentrated Cleansing Foam älskar verkligen min hud, den avlägsnar överskottstalg utan att skada hudens viktiga barriär.

Kvällsrengöringen avslutas med ett ansiktsvatten, detta för att återställa hudens pH-värde och avlägsna de sista resterna av orenheter. Det gör huden förberedd för nästkommande produkter också. Det är viktigt med rätt pH-värde för att hudens barriär ska bibehållas intakt, det gör även att bakterier och andra mikroorganismer håller sig undan bättre.

Soothing apricot toner är super härlig! Det är en lugnande och återfuktande toner som jag använder både morgon och kväll. Om man lätt blir svullen kring området runt ögonen så är ett tips att dränka in ett par bomullsrondeller med tonern och applicera sedan på ögonen för att lugna och dämpa svullnaden.

Sovmask

Ibland vill jag hålla rutinen enkel och kort som många andra också föredrar innan läggdags, när tiden inte räcker till.  Då applicerar jag en sovmask som ger tillräckligt med fukt till huden. Som sagt så förlorar huden fukt under natten och är mer genomtränglig, huden kan lätt kännas fuktfattig och yttorr då. Så en återfuktande mask passar därför jättebra om natten!

Peptide4 Plumping Pillow Facial är min absoluta favorit mask. Den boostar min hud med fukt, ger stöd åt hudens skyddande barriär och minimerar fina linjer samt synliga tecken på trött och glåmig hud.

Vad som också är fantastiskt med denna nattmask är att den innehåller växtextrakt från lövolja, ylang ylang och apelsin, dessa extrakt har avslappnande effekter under natten. Låt masken verka över natten för att vakna upp med en mjuk, len och avslappnad hud.

God nattsömn

Innan läggdags så sätter jag igång min luftfuktare som producerar ånga som absorberats av luften, vilket ger ökad luftfuktighet. Det tycker jag har hjälpt mot torra slemhinnor, torr och irriterad hy och vid sömnsvårigheter.

För att främja en god natts sömn  så har jag nyligen även börjat med ett superbra kosttillskott, nämligen H3O Night Repair.  Jag tar en kapsel med vatten varje kväll. H3O Night Repair innehåller en potent blandning av ingredienser för att återfukta och stärka din hud medan du sover.  Varje kapsel innehåller en kombination av ingredienser som förser kroppen med magnesium, kalcium och vitaminer med tillsatt hyaluronsyra och antioxidanter.

 Jag hoppas att ni fick lite inspiration från mitt inlägg idag. Kommentera gärna om ni har några funderingar!  ❤️

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Förbered dig inför din skönhetssömn”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lottie Molin skriver:

  Hej!
  Intressant att ta del av din rutin! Blir sugen på att prova ansiktsvattnet, köper det nästa gång. En fråga: gillar inte att ha så mycket vatten i ansiktet, torkar ut upplever jag, använder ofta inte make upcreme på dagen, så här års lätt färgat solskydd. Tips på rengöring?

  • Gäst skriver:

   Hej,

   Vad kul att höra! Givetvis hjälper jag dig hitta en passande rengöring. Många har ett micellärt vatten som en ”Pre-cleanse” på kvällen eller avslutar med denna innan toner för att ta bort de där sista resterna av orenheter. Det går även bara att använda ett micellärt vatten som en enda rengöring på morgonen, för att de ska gå snabbt och smidigt. Denna tycker jag är bra! https://www.skincity.com/sv/filorga/micellar-solution-400-ml / Maria <3