Exuviance högeffektiva hudvårdsprodukter

 • | Gäst

Hej, Hoppas allt är bra med er! Jag är tillbaka från min semester och ser så mycket fram emot att vara på kontoret nu med mina fantastiska kollegor. Idag tänkte jag berätta om några härliga produkter ifrån Exuviance som jag under den senaste tiden fått upp ögonen för. Jag hoppas och tror att ni kommer finna produkterna lika intressanta som jag gör!

Deep Clean AHA Cleanser, Targeted Lip Filler, AGE REVERSE + Rebuild-5 Cream & Clarifying and Renewing Serum.

Löddrande gel rengöring med AHA-syra

  Ibland hamnar huden ur balans och får då ofta ett annat behov och tillstånd vilket är viktigt att anpassa sin rutin efter. När jag upplever en ökad talgproduktion med plitor och synliga förstorade porer eller pigmentförändringar, då brukar jag föredra att byta ut min kvällsrengöring till Deep Clean AHA Cleanser . Det är en löddrande rengöring som avlägsnar orenheter, samtidigt som den exfolierar med AHA-syra utan att torka ut eller rubba hudbarriären.

Deep Clean AHA Cleanser

Lystergivande och exfolierande serum

På tal om ökad talgproduktion och pigmentförändringar. Har ni sett Clarifying and Renewing Serum som Exuviance nyligen lanserat? WOW säger jag bara. Ett super serum med flera fina egenskaper!

Exuviance egenpatenterade teknologi  NeoGlukosamin tillsammans med Niacinamid verkar utjämnande på pigmenteringar och minimerar även synbarheten av förstorade porer. Den minimerar akneutbrott, motverkar tilltäppta porer och reducerar pigmentförändringar efter akne. Sammansättningen av innehållet ger lyster, en jämnare, klarare och mer hälsosam hud med ökad spänst och volym.

Clarifying and Renewing Serum

Uppstramande ansiktskräm

AGE REVERSE + Rebuild-5 Cream är en kräm för den som är ute efter en stramare hud och ett lyft. Med mer definierade kindben och konturerad käklinje. Den perfekta julklappen till mamma!

Den är formulerad med sjärningredienserna MicroDiPeptide229, Vitamin E, PHA, Peony Botanical och Aminofil. Det tog över åtta års forskning och utveckling för att ta fram MicroDiPeptide229.  Denna mikropeptid främjar hudens fem naturliga byggstenar som inkluderar hyaluronsyra, kollagen och Elastin. Innehåller även sheasmör och glycerin som mjukgör och återfuktar huden. Peptider kan vara ett retinol-alternativ också för den med känslig hud.

AGE REVERSE + Rebuild-5 Cream

Läppvård

Äntligen! Dom som känner mig vet att jag alltid är på jakt efter den bästa läpp produkten. Jag är så himla glad över att vi fått in Targeted Lip Filler!

Ett multiverkande läppserum som appliceras på och omkring läpparna. Mina läppar känns så otroligt mjuka och plumpade av den! Med hjälp av Exuviance volymgivande teknologier CitraFill och NeoGlukosamin så stimulerar den cellförnyelsen och främjar nybildningen av kollagen. Peptider förbättrar fastheten medan glycerin återfuktar och mjukgör.

Ett tips är att använda den som jag gör, både morgon och kväll samt vid behov. Jag brukar addera ett extra lager på kvällen, som en nattmask för läpparna. Det blir läpparna glada av!

Targeted Lip Filler

Peelingkur med AHA- och PHA-syra

En kemisk peeling/exfoliering betyder egentligen att det är en exfoliering som du mekaniskt inte behöver massera in i huden utan den ger en exfolierande effekt i sig tack vare syra eller liknade ingredienser när den applicerats på huden.

Performance Peel AP 25 innehåller en fantastisk cocktail av glykolsyra, mandelsyra och PHA-syra som ger en intensiv förnyelse av huden. Den hjälper till att ge en jämnare hudton och hudstruktur, reducerar fina linjer samt så återställer den fuktnivån i huden.
Vid regelbunden användning så kan man förvänta sig ett fint resultat med mer klarhet och ökad lyster. Den stärker även hudbarriären över tid!

Performance Peel AP 25

Produkten kan användas upp till två gånger i veckan men för en känslig hud så kan en gång i veckan räcka. Jag har börjat använda den en gång varannan vecka då jag har ökad känslighet i huden. Den passar mig när huden behöver en extra boost av lyster!

För dig som vill veta lite mer djupgående kring innehållet och de olika syrorna:

Tänk dig att PHA-syran polerar milt på ytan och binder själva fukten i huden. Medan Mandelsyran arbetar lite djupare därefter och hjälper till lite mer än vad PHA-syran gör för att exfoliera ytligare. Sist men inte minst så har vi glykolsyran som har den minsta molekylen av dessa, den penetrerar djupast och snabbast för att bryta loss gamla hudceller och blir av med det som inte behövs.

Glykolsyra är den minsta molekylen av alla AHA-syror, det innebär att den kan penetrera in i huden snabbast. Funktionen med syran är att avlägsna gamla hudceller, minimera fina linjer och ojämnheter i huden.

Mandelsyra är en mild men effektiv AHA, den har inte lika liten molekylstorlek, vilket gör att syran är lite snällare mot huden. Mandelsyran har även antibakteriella egenskaper, perfekt för en fet eller blandad hud med akne och blemmor. Men den används också ofta i hudvårdsprodukter för att behandla torr och solskadad hud.

PHA-syror har större molekylstorlek än vad AHA-syrorna har, den penetrerar långsammare och därmed exfolierar syran inte lika kraftfullt. PHA-syra binder främst fukt till huden, det är en fuktgivande ingrediens som hjälper till med att reparera en nedsatt hudbarriär.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Exuviance högeffektiva hudvårdsprodukter”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt skriver:

  Hej.
  Använder du AGE REVERSE + Rebuild-5 Cream under dagen?
  Eller vilken dagkräm/solkräm rekommenderar du till exuviance-produkterna som ger mycket fukt?
  Jag har testat nästan alla deras dagkrämer men de smular under smink.
  Får ni det nya c-vitaminserumet för Exuviance?
  Jag köpte den på hudsalongen och den är helt fantastisk.
  May-Britt

  • Gäst skriver:

   Hej May-Britt,

   AGE REVERSE + Rebuild-5 Cream kan användas både morgon och kväll. Jag har provat att använda den på dagen ja och då låter jag den sjunka in och sen följer jag upp med Sheer Hydration SPF 40 från systermärket Neostrata. Då denna tillför riktigt med fukt och funkar alldeles utmärkt tillsammans med Exuviance.

   Har man en väldigt rik creme på huden så är det lätthänt att den börjar rulla av lite om man applicerar för mycket. Vissa produkter kan även skilja sig lite i konsistens från andra cremer och krocka. Vilket gör att den blir lite svårare att jobba in. Vad man kan göra är att applicera en liten mängd creme och sedan låta den gå in ordentligt. Alternativt värma den i handflatan innan applicering. Det är även viktigt att du låter serumen du använder innan sjunka in först innan du applicerar din mjukgörare.

   Just nu har vi inga planer på att ta in det nya serumet. Exuviance har delat upp sitt sortiment i två olika serier – Professional och Retail. Vissa produkter är därför unika för Exuviance Professional och andra för Exuviance Retail.

   Önskar dig en riktigt fin dag!