Huden speglar hur vi mår på insidan

  • | Gäst

Hösten är äntligen här! Den fina krispiga årstiden, då naturen är som vackrast. Att promenera bland löven, sitta framför brasan på kvällen och bara slappna av ger mig verkligen sinnesro. Luften blir allt torrare och kallare! Precis som vi byter kläder efter väder behöver vi göra detsamma för huden och själen.

 

Produkter som både doftar och balanserar våra sinnen

Maria - Spa2

Jag har precis införskaffat mig Restorative Candle från ESPA. Ljuset som är i naturligt sojavax är magiskt. Det jag gillar så mycket med den är att den är berikat med Espas Unika Restorative Signature Blend som utnyttjar aromaterapioljornas kraft för att centrera dig i stunden. Den har en lugnande doft av söt apelsin, rosengeranium och lavendel medan palmarosa återställer harmonin, så att du kan stänga av bruset som man ibland kan uppleva runt omkring sig.

Föredrar man hellre en aromaterapidiffusor med liknande egenskaper och doft, då kan jag med glädje tala om att även det finns. Restorative Aromatic Reed Diffuser är en expertblandad aromaterapidiffusor. För en starkare doft så kan man använda alla pinnar som medföljer och vrida dem dagligen. För en mer subtil doft, använd färre pinnar och vrid mindre ofta. Doft är verkligen en smaksak och det finns fler att välja bland.

Hemmaspa

Ta vara på tiden, slappna av och njut av stunden. Ställ fram doft ljusen, skapa ett hemmaspa! Ett bad med rätt produkter kan vara vårdande för huden och även för sinnet som är viktigt att ta väl hand om.

Addera ett badsalt till ditt badvatten med lugnande lavendel eller ta ett örtbad med eukalytus för mer energi. Du väljer själv efter ditt behov! Jag personligen trivs bäst med Aromatic Bath Salts från Neal’s Yard Remedies för tillfället, den innehåller lugnande eterisk olja av lavendel bland annat i kombination med naturligt renande och mineraliserande havssalt. Funkar perfekt som fotbad också!

espa

En av ESPAs signatur oljor, Restorative Bath & Body Oil  har jag också fått upp ögonen för, det är en multiprodukt som kan användas på flera olika sätt. Använd i badet eller som aromaterapi genom att applicera på pulspunkter och tinningar. Eller varför inte som massageolja? Den är så himla lugnande! Förutom signum ingredienserna så innehåller den också närande avokado-, sojabönsolja- och sötmandel. Lämnar huden mjuk, återfuktad och smidig.

Det finns mängder av olika oljor som påverkar våra sinnen. Nerolioljan har länge varit högt klassat inom aromaterapi, just för sin lugnande och friska doft som lättar på oro, stress och spänningar. Jag vet att många föredrar gel formulas istället för olja. Bath & Shower Gel Néroli Bigarade från Decléor är en återfuktande duschgel,  som innehåller just Neroli, den rengör huden skonsamt och  har en frisk doft som ger en behaglig känsla.

Avsluta med kropps-serum och bodylotion

Corpus Paradoxe från Beauté Pacifique är ett kroppsserum som går snabbt in i huden, den gillar jag att applicera först innan jag adderar min bodylotion ovanpå, den innehåller resveratrol och Procyanidin. Det är två kraftfulla anti-oxidativa substanser som har både antiinflammatoriska och föryngrande egenskaper. Den Innehåller även squalane-olja som mjukgör så otroligt bra och säkerställer att serumet penetrerar djupt i huden.

Jag följer sedan upp med Enriched Moisturizing Body Lotion, All Skin Types som är berikad med fantastiska ingredienser, bland annat så innehåller den A-, C- samt E-vitamin och squalane. Den stimulerar cellförnyelsen och ger en mjuk och silkeslen hud som känns smidig och återfuktad. Den är också väldigt lätt att applicera efter bad och dusch. Har även förmåga att lugna irriterad hud!

 

Jag hoppas och tror att ni kommer gilla produkterna precis som jag gör!  Har ni några frågor så är det bara att ni hör av er.  Önskar er fantastisk dag!  Hjärta Vi hörs snart igen.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.