Hudvårdsprodukter för män

  • | Gäst

Det är så himla kul att se att intresset för hudvård bland män ökar. Hudvårdsprodukterna börjar ta större plats i badrumsskåpen och det är allt fler kunder som hör av sig till oss och undrar om vi säljer produkter riktade till just herrar. Det gör vi! Hudvården är till för alla.

Lika men ändå olika

De flesta märken och hudvårds serier är unisex och kan användas av både män och kvinnor, men vi har alla helt olika förutsättningar, med olika hudtillstånd och behov. Det finns vissa märken som skapar hudvårds serier som specifikt anpassar sig till just män, det kan vara dess utseende på förpackningarna som skiljer sig för tydlighetens skull och eventuella dofter på själva produkterna eller formuleringarna. Men självklart kan förpacknings-utseende och doft tilltala män och kvinnor olikt.

Vad är egentligen skillnaden då?

I sin helhet består huden av tre lager: överhudenläderhuden och underhuden. Hudens anatomiska uppbyggnad är densamma hos både kvinnor och män. Men trots det så skiljer sig faktiskt mäns hud en hel del från kvinnors hud. Båda är i lika stort behov av rätt hudvård för en välmående hy, men män har ca 20-25% tjockare hud än kvinnor och generellt sett en högre talgproduktion, vilket gör huden mer fast och tålig.

Både tjockleken och talgproduktionen påverkas av det manliga könshormonet testosteron, det är också orsaken till att män oftast har en mer uttalad akne i tonåren. Detta är bara några anledningar till att det kan vara en bra idé att välja hudvård som är speciellt framtagna för män.

Åldrandet kan också se annorlunda ut, kvinnors hud är tunnare med färre talgkörtlar. För kvinnor så minskar kollagenet i snabbare takt under klimakteriet och åldrandet blir mest märkbart då. Medan kollagenet för män minskar i jämn takt och märks inte av på samma sätt.

Med det sagt så är det viktigt att komma ihåg att huden kan variera mycket från person till person, genetik spelar också roll. Så utgångspunkten är alltid individuell, dess hudtyp och hudtillstånd. Det finns förstås många faktorer som påverkar vår hud och det finns också många män som har en torr hud eller som besväras av känslighet. Hudens tillstånd kan även variera efter årstid och vad den utsätts för.

Rakning & hudvård för män

Skägget och hyn under skägget kan även behöva tas hand om, huden som gömmer sig under ansiktsbehåringen kan vara svåråtkomlig och ibland kännas yttorr och irriterad. Rakning och kraftig friktion mot huden kan även stressa huden. Det är därför viktigt att använda produkter som förhindrar hudirritation och som vårdar.

Elemis ice cool foaming shave gel & Smooth result shave beard oil.

Börja med att rengöra ansiktet noga. För en skonsammare rakning är det viktigt att raka medhårs, applicera som första steg en rakcreme, gel eller olja som mjukgör och skyddar ansiktet under rakningen. Elemis ice cool foaming shave gel är ett super bra raklödder som formas mjukt efter ansiktet för en nära och behaglig rakning, den försvarar huden mot irritation och utslag.

Babor Calming face-eye-cream & Babor Calming after shave serum.

En After-shaveprodukt används efter rakningen för att lugna huden, återfukta och stärka hudens barriär. Babor Calming after shave serum har en svalkande och uppfräschande effekt samtidigt som den lindrar irritationer och rodnad efter rakning. Formulan hjälper även till att läka eventuella små skärsår. Huden upplevs återfuktad och mjuk. Följ sedan upp med ansiktskräm!

Babor calming face-eye-cream är en multiprodukt som gör huden mer motståndskraftig och passar fint tillsammans med serumet. En ansikts- och ögonkräm som sjunker in snabbt, återfuktar intensivt och hjälper till att minska irritationer och rodnader i huden samtidig som den reducerar mörka ringar och påsar under ögonen.

Rakolja med många användningsområden.

Om du har skäggväxt så är mitt tips att vårda både skägg och hud med en näringsgivande olja. Elemis smooth result shave beard oil är en olja med många användningsområden. Den mjukgör ansiktshåren, motverkar friss och kan användas vid rakning, ger både näring och fukt till huden och skägget.

 

Från topp till tå – Smarta multiprodukter

Ibland känner man för att minimera och förenkla hudvårdsrutinen och då är det ju toppen med smarta multi-produkter.

Babor Cleanformance Clay Multi-Cleanser

Babor Cleanformance Clay Multi-Cleanser är en multifunktionell rengöringslera och ansiktsmask, två-i-ett. Den kan användas som ansiktsrengöring men fungerar också utmärkt som en djuprengörande mask..

Skinceuticals Retexturing-activator.

Skinceuticals Retexturing-activator är ett serum med en oljefri formula som återfuktar huden på djupet och passar alla hudtyper, den är naturligt exfolierande och ger en jämnare hudtextur. Minimerar fina linjer och löser upp tilltäpptheter. Utmärkt att använda på skägg också, för att bibehålla hela ansiktet fräsch och hälsosam.

Kiehls body scrub soap & Body fuel all-in-one-energizing conditioning-wash.

Kiehls body fuel all-in-one-energizing conditioning-wash är ett schampo och duschgel i ett. Den avlägsnar svett, orenheter och överflödigt talg.

Kiehls mens scrub soap är en exfolierande tvål för kroppen som ger det lilla extra till huden, den är extra bra att använda på torra områden som hälar och armbågar, där man lätt oftast blir torr. Den hjälper till att avlägsna gamla hudceller och rengör huden på djupet.

Glöm inte solskydd!

Ultrasun är ett solskyddsmärke som jag verkligen fastnat för och älskar, då det finns något för alla. Produkterna finns i sprayformat, ultralätta formulas och i geler. Nu under sommaren så är det många som gärna önskar sig en solbränna och jag har stött på kunder som oroar sig för att inte få färg om de använder solskyddsfaktor.  Det är super viktigt att skydda huden och att man inte får färg stämmer inte riktigt.  UV-filter utgör oftast endast en tredjedel av skyddet mot UVB-strålar, som påverkar vårt pigment. Solskyddet hämmar inte melaninsyntesen utan du får ändå färg, men det kan bara ta lite längre tid.

Vill man ändå få färg snabbt då kan jag rekommendera Ultrasuns Tan Activator som innehåller en aktiv ingrediens som stimulerar melanin-produktionen samt aktiverar den naturliga solbränningsprocessen samtidigt som UV-filtret skyddar.  Här hittar ni produkter som hjälper till att ge en jämn solkysst ton. Ultrasun face-tan-activator-spf30, Ultrasun body-tan-activator-spf30, Ultrasun after-sun-tan-booster.

Ultrasun body tan activator spf30, Face tan activator spf30 & After sun tan booster.

Jag hoppas att ni finner produkterna intressanta. Nu är det min tur att gå på semester! Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar. Vi hörs igen i höst!  ❤️

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.