Idag har vi finbesök på bloggen..

 • | Gäst

Min mamma ❤️

Idag har vi finbesök av ingen mindre än min mamma och det är även hennes födelsedag idag så då vill jag passa på att hylla henne!
Vi pratar alldeles för lite om mogen hud och främst så hyllar vi den för lite. En hud är en karta på vad vi har gått igenom i livet och vi ska alla vara stolta över den.

Min mamma är uppväxt på 70 och 80-talet då det var extremt poppis att ligga i solen, helst i olja och även att sola solarium. Detta är något som vi idag med de kunskaper vi har inte rekommenderar alls.
Även om detta oftast inte märks på huden just i stunden så bildas underliggande skador i huden i forma av pigmenteringar och rynkor som framkommer längre fram i tiden.

Följ med in i badrummet.

Det här är min mamma. Hon är 53 år och en fantastisk person men som inte alltid varit så snäll mot sin hud men som tur är har hon mig så idag ska vi gå igenom hennes rutin till hösten! 🙂

Vad använder min mamma?

Skin Active serien från Neostrata 💙

Bild på Skin Active serien från Neostrata

Här är mammas rutin ✨

Skin Active serien från Neostrata har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det är en serie där alla produkter fokuserar på att hylla åldrandet av huden.
Serien innehåller bland annat den patenterade  NeoGlukosamin som bygger upp hudens underliggande stödstruktur, vilket resulterar i en fastare och fylligare hud. NeoGlukosamin har även en milt exfolierande effekt, som hjälper till att minimera pigmentfläckar. Patenterat Aminofil bygger tillsammans med peptider upp hudens naturliga volym och minimerar synbarheten av linjer och rynkor.

För dig som vill läsa mer om NeoGlukosamin och Aminofil 💙

NeoGlukosamin är relativt ny och av NeoStrata patenterad tekniker som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlukosamin är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenteringar.
Aminofil är ett patenterat aminosyrederivat som har visats stimulera fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Därmed får huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och rynkor och linjer blir därmed mindre framträdande

Nu kommer retinolen.

Oftast är huden som mest balanserad efter sommaren. Den har fått mycket fukt och mår generellt bra. Då börjar det bli dags att ta fram retinolen igen. Under sommaren har mamma bytt ut retinolen mot peptider som är en snällare ingrediens men med samma egenskaper som retinol.
Retinol är en perfekt ingrediens för en mogen hud och det vill vi ha med i rutinen! 

Bild på retinol produkt

Den har en härlig cremeig textur! Perfekt nu när det blir lite kallare.

Min mamma är en van användare av retinol men hon kommer ändå att börja med att använda denna två gånger i veckan för att vänja huden. Sedan ökar hon succesivt användandet tills det känns bra för huden att använda denna varje kväll.
Viktigast här är att lyssna på huden och ta det lugnt när man vänjer in retinol. Det är bättre att ta det långsamt än att skynda på och möjligtvis trigga en reaktion i huden, då behöver man ta fler steg tillbaka.

Neostratas Retinol Repair Complex är en aktiv retinol produkt med 0,5% inkapslat retinol och är inte för den känsliga huden, då finns andra fina alternativ som tex dessa:

Bild på tre produkter

Tre fina alternativ på A-vitamin för den känsliga huden.

Det var allt för oss! Hoppas ni tyckte det var spännande att dyka in i min mammas badrumsskåp. Glöm inte krama någon mamma idag, de är de finaste vi har 💖

 

KRAM på er!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Idag har vi finbesök på bloggen..”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma H skriver:

  Hej
  Vill bara ge en reflektion på din sista mening att ”de är de finaste vi har”. Nej, så är det inte. Inte för alla i alla fall. Jag har levt med en mamma med narcissistisk beteendestörning hela mitt liv (du kan slå upp det om du inte vet vad det är) och jag kan lova dig att även den person som fött en kan ge en mest ärr k både själ och hjärta. Så bara för att en person är mamma så innebär det inte att de är fina. Den person som skulle vart den som byggde upp mig mest av alla var istället den som bröt ner mig mest, kränkte mig mest och fick mig att få både ätstörning och förvrängd självbild som jag nu vid snart 40 genom massor av terapi snart börjar få mer balans i. Så nej, man behöver inte krama någon mamma – man kan krama sig själv istället som försöker vara en bättre mamma till sina barn än ens egen var.

  • Gäst skriver:

   Hej Emma, tack för att du delar med dig av dina tankar och jag håller helt med dig. Det gör mig ledsen att läsa att du har behövt gå igenom detta med din mamma och att bryta beteende mönster för att ge sina barn en bättre grund att stå på är starkt, vad stark du är! Även om din mamma inte är det finaste du haft så är du den finaste mamman i ditt liv och självklart ska du ge dig själv en stor kram och vara stolt. Tack för din reflektion. All kärlek till dig ❤️ / Emelie