Kika in i hudterapeuten Helenas badrum!

  • | Gäst

Denna vecka lämnar jag över ordet till min kollega Helena. Ska bli sååå spännande att se vad hennes hudvårdsrutin har att bjuda på. Häng med! 🙂

Hej! Jag heter Helena och arbetar som hudterapeut på Skincity. Idag tänkte jag berätta om min hud och vad jag gör och använder för att uppnå mina mål med min hudvård: Att ha en balanserad, återfuktad hud med lyster!

Helena

Min hudtyp är kombinerad/blandhy och mina hudtillstånd varierar men oftast och speciellt nu under vinterhalvåret blir huden ofta yttorr och känslig. Känsligheten kan för mig yttra sig i att min hud lätt blir irriterad, känns varm och stram. Årstidsväxlingar påverkar min hud och jag kan även se samband med att en period med högre stress, brist av sömn eller om jag inte prioriterat näringsrik mat gör att huden blir just känslig och hamnar lite ur balans.

helena badrum1

Helenas badrumsskåp

Produkterna som gett resultat

Mild rengöring & skonsam exfoliering

På kvällen vill jag rengöra ansiktet från makeup, solskydd och föroreningar som kan ha fastnat i huden under dagen och då använder jag Makeup remover från Sapienic. En mjölkaktig lera som huden inte blir torr av – älskar att den tar bort det jag vill men som inte stör hudens egna sebum/smörjmedel och lämnar huden lugn, ren och återfuktad.

Vid behov av mer djuprengöring vilket brukar bli 1 gång i veckan använder jag Superfood Berry Boost Mask från Elemis som är en prebiotisk lermask med ”superberrys” som jag applicerar i t-zonen och över käkpartiet där jag kan få orenheter och tilltäpptheter.

Helena produkter 2

 

Fukt & lugna för en hud i balans

Om jag fick välja att bada i vad som helst skulle det vara Milky Moisture Toner från SKINCITY skincare! Ett Essence Water (fylligare ansiktsvatten) som återfuktar, lugnar och ger huden så fint glow. För några veckor sen när min hud var väldigt känslig var Milky Moisture Toner och Phyto Corrective från Skinceuticals – denna gröna skönhet som skonsamt dämpar irritation – de enda produkterna jag använde under några dagar och det hjälpte min hud jättebra och fick den i balans.

Helena produkter 1

En wow-upplevelse

Jag har som så många andra ett känsligt ögonområde som lätt kan bli irriterat av för aktiva produkter, därför har jag själv inte vågat testa så många ögonprodukter tidigare. Så kom Dr.Levy till Skincity och jag började försiktigt använda Eye Booster Concentrate – och det fungerar så bra, ger snabba resultat på ökad spänst, mindre torrhetslinjer, ett återfuktat ögonområde – WOW!

Få ut mer av din hudvård

Som jag nämnde inledningsvis så påverkar sömnen vår hud väldigt mycket. För att få en god natts sömn behöver jag nedvarvning och det får jag bland annat genom några minuters ansiktsmassage gärna med hjälp av Luna 3 Sensitive Skin som har en massagefunktion där du i Foreos app kan välja mellan olika ansiktsmassageprogram.

Helena Foreo

När det är läggdags mistar jag 2-3 pump med Good Night Pillow Mist från Neal´s Yard över kudden för att få somna i en rogivande doft av lavendel och kamomill, sen sussar jag gott.

Jag gillar dofter och på samma sätt som Good Night Pillow Mist ger mig avslappning så vill jag på morgonen och under dagen ha en doft som piggar upp sinnet. Cellular Energizing Body Mist från La Prairie är en fräsch, uppfriskande och hudvårdande kroppsmist. Personer kommer fråga vad det är som doftar så gott när du använder denna, jag lovar. 😉

Helena produkter

Kram! /HelenaSignatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Kika in i hudterapeuten Helenas badrum!”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Busra skriver:

    Hej Sara,

    Finns det möjlighet att kunna kontakta dig via mejl för att skicka bilder på hyn och skriva lite mer utförligt? 🙂