Lysterfavoriter med Emelie

  • | Gäst

Hej!

Emelie heter jag och äntligen kan jag också presentera mig som en av gästbloggarna här på Hudspecialisten och det känns verkligen så kul. Jag är glad och tacksam över att ha fått chansen att visa lite mer av mig själv och mitt största intresse, huden! 💛️

Specialkunskaper

Lyster, Keratosis Pilaris, Paulas Choice, känslig hud och rodnad.

Jag utbildade mig till hudterapeut under 2015-2016. Anledningen till varför jag valde att utbilda mig till hudterapeut är av samma anledning som jag tror många söker sig till hudvård, mycket frågor och mycket svar. Hudvård kan ibland kännas som en djungel och jag ville lära mig allt om huden och hur den fungerar.

Min hud

Innan jag började min resa till att bli hudterapeut upplevde jag besvär med min egen hud där jag kände mig vilse och hade svårt att hitta rätt hjälp och produkter. Detta bidrog till att jag ville veta mer och senare under min skolgång blev jag diagnostiserad med Keratosis Pilaris i ansiktet av en hudläkare. KP på kroppen är väldigt vanligt, men i ansiktet är detta hudtillstånd mer sällsynt.
Innan jag fick min diagnos så försökte jag hitta lösningar på mina besvär på egen hand och detta resulterade i att jag överarbetade min hud under en lång tid, vilket i sin tur tog lång tid att balansera upp igen. Men med rätt rutin och produkter så har jag idag kontroll över min KP.

Transparens

I övrigt har jag en klassisk blandhud som är yttorr och känslig. När det kommer till hudvård så tror jag på enkelheten.
Jag tror på få produkter i min rutin som passar min hudtyp och mina behov, och där små korrigeringar görs utefter hur huden känns och mår. Huden påverkas av olika faktorer och därför behöver man korrigera sin rutin utefter vad huden behöver. Min hud har tex haft en tuff vinter där den varit mycket torr så jag har behövt ändra min rutin utefter det.

Det är även viktigt för mig att visa transparens, att hud är hud och ser olika ut för alla.

Bild på Emelies ansikte utan smink Bild på emelies ansikte när hon hade PD Bild på emelies ansikte när hon har smink

Här ser vi min hud i dagsljus       Här ser vi min hud i början av PD     Här ser vi min hud med makeup

Det bästa av det bästa, mina empties!

För att vi ska lära känna varandra lite bättre vill jag börja mitt första inlägg med att visa er mina senaste empties. Detta är också mina absoluta favoriter som jag köper om, om och om igen.

Emelie med tre produkter

Vegan Kombucha Tea Essence

Det här är min tredje flaska. Min hud älskar denna!
En rikare, mjölkig essence som innehåller Kombucha. Kombucha är ett fermenterat te som är rikt på B-vitaminer som hjälper till att bistå huden med återfuktning och glow. Denna klappar jag in i huden två gånger efter varandra morgon och kväll efter rengöring och innan serum. Ett fint sätt att ge huden maximal återfuktning, lyster och plumpande effekt.

Bild på vegan kombucha essence

Omega+ complex Cleansing Balm

Denna relativt nya godingen från Paulas Choice har blivit en riktig favorit. Det jag uppskattar mest med detta balm är att det glider på huden så lätt. Huden ska tas om hand på ett varsamt sätt och med denna kan jag undvika att dra i huden som man ibland kan behöva göra när en produkt appliceras på torr hud.
Balmet löser upp all makeup, fungerar fint kring ögonen och när man tillsätter vatten så blir den till en mjölkig emulsion. Balmen lämnar ingen som helst hinna på huden och efter den sköljts av med vatten så lämnas huden återfuktad och mjukgjord.
Jag använder denna som en dubbelrengöring på kvällen, men den går utmärkt att använda själv om man vill 🙂 .

Bild på omega cleansing balm

K Ceutic

Detta är en kultprodukt för många och så även för mig. Under vinter och hösthalvåret så är denna ett måste för min hud.
K ceutic är en rik reparationscreme som ger skydd till en skör och känslig hud. Cremen har en lätt tonad färg som tillsammans med de lugnande ingredienserna, bland annat Bisabolol jämnar ut min hudton och rodnad så fint. Jag har en del permanent rodnad i huden pga min KP vilket K ceutic jämnar ut och lugnar. Den har även spf50 vilket jag älskar.

Tycker man om lyster så är denna en dröm 🌟

Bild på Emelie med K ceutic

Ett lättare alternativ till K ceutic med samma fina egenskaper är Paulas Choice Defense Essential Glow Moisturizer spf30. Denna byter jag till under vår och sommar.

Här ser vi alla favoriter samlade.

swatch på fyra produkter i solljus

Defense Essential Glow Moisturizer, K ceutic, Omega+ Complex Balm, Vegan Kombucha Essence

Jag hoppas ni uppskattade mitt första inlägg, det ska bli så kul att få prata mer framöver. Jag är snart tillbaka. Önskar er alla en fin vecka 😊

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.