Minimalistisk Make-up rutin

  • | Gäst

Är du kvar på semestern eller börjar den snart?

Min semester är slut. Idag tänkte jag dela med mig av min simpla make-up rutin jag har använt under sommaren. Om du också önskar att fokusera på minimalistisk makeup så häng med här!

Semestertiden är något som jag tror många kan ha blandade känslor för. Man kan säkerligen många gånger känna att man behöver göra saker hela tiden, för att ta vara på tiden. För mig så älskar jag att bara vara, ta dagen som den kommer. Men om det är något jag håller fast till är min hudvårdsrutin. Däremot när det kommer till makeup så vill jag att det ska gå fort och vara enkelt.

 

Primer – nyckeln till en jämn och fin bas!

Innan jag påbörjar med min sminkrutin så är det otroligt viktigt att preppa huden med mycket fukt. Men att jag även alltid startar grunden med en primer. Det finns så många olika sorters beroende på vad man önskar för effekt och resultat. Laura Mericer’s Pure Canvas Primer Illuminating är den primer som jag ständigt återgår till. Den ger en sån himla fin lyster till huden och har fuktgivande egenskaper. Man kan självklart även använda den ensam som bas om man önskar det.

Jag håller i Laura Mercier primer illuminating.

Min favorit primer sedan flera år tillbaka <3.

 

Multiprodukter är mina bästa kompisar!

Produktbilder på laura mercier illuminating primer, vitamin b concelaer från makethemake i N4 och N10, Ilia multi stick i dreamer och dermalogica hyalyronic ceramide mist, och hourglass arch brow scuplting pencil.

Mina go-to produkter under sommaren. <3

Hur kan man inte älska att kunna använda produkter på flera olika sätt? Min stora favorit är Makethemake’s Vitamin B Covering Concealer. Den har en lätt och krämig konsistens samt är superenkel att jobba in, vilket ger en naturlig finish. Denna har jag i två nyanser N4 och N10, varav ena för att dölja mörka ringar samt ojämnheter och en mörkare ton för att få en bronzer effekt.

En annan älskling är ILIA’s Multi-stick i nyansen dreamer och det är en kräm-stick som jag använder på kinderna och läpparna. Man kan givetvis även använda den som en kräm-ögonskugga. Om man vill, så kan man också ha den som en färgglad eyeliner. Här är det bara att låta fantasin flöda, makeup är roligt och lekfullt. Det bästa är att man får experimentera precis hur man vill.

För att det ska gå snabbt och inte ha för många steg i rutinen så duttar jag allting på en gång, sedan mistar jag ansiktet med Dermalogicas Hyaluronic Ceramide Mist och arbetar därefter in allt med en fuktad blender. Den jag använder är från Makethemake och heter Bouncy Blender.

Före och efter bild av min sminkrutin.

Så här tokig kan man se ut innan resultatet. 🙂

Avslutar alltid rutinen med att fylla i mina ögonbryn där det är lite glest. Den jag använder just nu är en ögonbrynspenna från Hourglass; Arch Brow Micro Sculpting Pencil i färgen dark brunette. Stiftet är smal och väldigt tunn, vilket gör att den är otrolig smidig att bara fylla i lite snabbt.

Jag hoppas att ni fick lite inspiration från mitt inlägg idag. Hur brukar ni göra, har ni några knep? Om ja, dela gärna med er och det är bara att kommentera om ni har några funderingar!  ❤️

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.