Möt den nya duon från Skinome

  • | Gäst

Enkelt och färskt på morgonpromenaden 🍂

Att starta dagen med en morgonpromenad i skogen och stanna upp för meditation på min absoluta favoritplats är nödvändigt för mitt välmående. Ibland väljer jag även att ta med mig min hudvård och gör min morgonrutin i naturen.
Skinomes nya duo fick följa med denna morgon och passar perfekt med sin enkelhet. Denna duo passar perfekt för mig som har en torr och känslig hud.

 

Möt Rich Intense 🧡

Är du som jag och behöver mycket fukt, fett och skyddande ingredienser under höst/vinter, då är denna nyheten helt perfekt.
Detta är en  extra rik fuktkräm speciellt utvecklad för torr och känslig hud. Den hudliknande formulan innehåller en hög andel vårdande ingredienser så som:

  • Squalane
  • Zink
  • Kalcium
  • Fuktbindande PCA och Karbamid

Tillsammans så balanserar de hudens mikrobiom (hudfloran) och tack vare formuleringens mycket höga fetthalt har den en vårdande och mjukgörande effekt på huden.
Rich Intense förbättrar hudens elasticitet och stärker barriären vilket bidrar till att bevara en naturlig fuktbalans i huden som ger en långsiktigt återfuktad, mjuk och len hud. Rich Intense kan användas både som dag- och nattkräm och fungerar även i ögonområdet.

 

Möt Probiotic Concentrate 💜

Bild på produkt i solen

Första kosmetiska produkten i världen med den patenterade probiotikan Lactobacillus Reuteri.

Lactobacillus är ett probiotikum, det vill säga levande bakterier, som finns naturligt i kroppen. Genom att applicera dem på din hud bidrar de till en förbättrad hudmikrobiom och hud i bättre balans. Koncentratet bidrar till följande effekt på huden:

  • Återfuktande, vårdande och barriärstärkande.
  • Minskar fina linjer.
  • Förbättrar känslig och irriterad hud.

Skinomes probiotiska koncentrat är en av deras mest hudidentiska formuleringar med sin sammansättning av oljor och levande mjölksyrabakterier. Produkten är främst utvecklad för normal, torr till mycket torr hud och passar även för känslig och mogen hud.

Häng med på en uppfriskande hudvårdsrutin i skogen.

 

Probiotic Concentrate ska blandas med valfri fuktighetskräm från Skinome för att aktiveras.

bild på texturer i handflatan

Här ser vi Probiotic Concentrates lätta textur och Rich Intense rikare textur.

  • Applicera 1 pump koncentrat i handen. Blanda med önskad mängd fuktighetskräm från Skinome, gärna Rich Emulsion eller Rich Intense.
  • Massera in på ansikte och hals.

Mjölksyrabakterierna kommer att aktiveras när de blandas med en fuktighetskräm som innehåller vatten.
Du kommer att känna bakterierna som småpartiklar i handen, men de löses upp och aktiveras när du blandar formulan med en fuktkräm.

 

Duon har en väldigt rik och näringsgivande textur. När produkterna blandas tillsammans smälter dom ihop och får en lätt oljig känsla som jag verkligen tror uppskattas av den torrare huden.

 

Förvaras i kylen.

Båda dessa nyheter ska förvaras i kylen för bäst hållbarhet och effekt på huden. Varför? 

I produkterna hittar vi ingredienser som tillför huden goda bakterier och som bibehåller hudens mikrobiella mångfald. De flesta märken innehåller någon form av konserveringsmedel för att produkterna ska hållas fria från tillväxt, likt mögel och för att de ska kunna användas och hållas fräscha utan att härskna. Skinome fokuserar istället på att konservera genom en gediget utvecklad metod med minimal mängd anti-mikrobiella ingredienser.
Produkterna håller mellan 3-6 månader efter öppnande och ska då förvaras svalt får att hålla utlovad tid. Alla produkter tillverkas i små volymer och förvaras i stora kylar på Skincity innan de packas och skickas vidare till dig 🙂 

 

Hoppas ni tyckte det var kul att få följa med ut i skogen! Testa gärna detta någon morgon, väldigt rogivande för själen 🤍

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.