Nu ska vi ta hand om våra fötter.

 • | Gäst

Fötter fötter fötter, de är så lätt att glömma 🦶🏻

Just nu går vi in i en tuff period för fötterna. Det är mycket varma skor hela dagarna, ingen kärlek i form av att gå barfota i sanden eller smörjande med återfuktande cremer.

Nu är det dags att  lägga lite extra tid och kärlek på våra fötter.

Jag får erkänna att jag alltid varit bra på att ta hand om mina fötter. Jag har en fotcreme på mitt nattduksbord och en fil i duschen som används kontinuerligt. Men nu är det höst och snart vinter och vad är mer mysigt än att ta ett fotbad?! Det är bortglömt men så himla härligt.

Portabelt fotbad.

Kolla på detta fotbad från BioPH! Här behöver du inte dra fram baljan utan du kan lätt blåsa upp fotbadet och ha med dig det vart du vill hemma eller utomhus för den delen, låt fantasin flöda.

Vad ska jag ha i? Badskum eller duschtvål?

Nej, här har vi något helt nytt. BIOpH+ Footcare. 

 

 

BIOpH+ Footcare är ett medicintekniskt fotbad för behandling av fotsvamp, hälsprickor och förhårdnader.
Produkten djuprengör, exfolierar och tar bort döda hudceller och skapar därmed en ogynnsam miljö för bakterier, virus och svamp på huden. BIOpH+ Footcare blandas i vatten och är aktiv under en begränsad tidsperiod och gör då underverk med dina fötter.

Såhär gör man.

 1. Mät upp 3 liter ljummet vatten (cirka 38 °C) och häll i ett rent kärl.
 2. Tillsätt 1 matsked (15 ml) av BIOpH+ Footcare och placera fötterna direkt i badet. Fotbadets verkan startar när granulatet kommer i kontakt med vatten. Placera fötterna i badet direkt när granulatet tillsatts.
 3. Bada fötterna cirka 20 minuter och torka därefter med ren handduk.
 4. Smörj in fötterna med valfri fotcreme. BIOpH+ har en egen som är lätt kylande och återfuktande som du hittar här. Upprepa varje dag under sju dagar. Därefter varannan dag i ytterligare två veckor.

 

Så för dig som inte alls vill mysa med fotbad, vad finns det för alternativ?

Att använda sig av en fotfil i duschen och en bra fotcreme går också utmärkt.

Denna stålfil är perfekt då man inte behöver köpa en helt ny fil varje gång den blir sliten utan bladen på filen köps som 10-pack refill så när bladen är slitna byts de enkelt ut och de gamla slängs. De kommer med en grovkornig sida och en finkorning sida.
En favorit när det kommer till lätta fotcremer är Filorgas Universal Cream. Detta är en väldigt lätt men näringsrik och återfuktande produkt. Så för dig som inte vill ha den kladdiga känslan är denna toppen.

 

Och för dig som verkligen vill tänka så lite som möjligt på fötterna men ändå ha dom någorlunda presentabla så är mitt favorit tips Problem Dry Skin Cream från Neostrata. Detta är en riktigt rik cream som innehåller 20% AHA. Applicera denna, en plastpåse på foten och sedan en strumpa ovanpå och gör vad du vill i en halvtimme. Gör detta några gånger i veckan eller när du har tid och dina fötter kommer tacka dig sen 🥰

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Nu ska vi ta hand om våra fötter.”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lahcene Chellig skriver:

  Hej,
  Jag kan skriva med mitt blod att BIOpH+ är den bästa produkt för behandling av fotsvamp, förhårdnader och sprickor i hällarna samt små sår. Den stimulerar också blodcirkulationen.
  Har använt produkten sedan 2015.
  Som diabetiker typ 1 kan jag säga att den har räddat mina fötter. Fotterapeuter sa första gången träffat henne första gången cirka 1,5 år efter jag sedan jag börjat med BIOpH+ att hon aldrig har sett så fina fonetikers fötter som mina.
  Underbart att se det lilla företaget från Skellefteå utvecklas.

  Varma hälsningar från kyliga Skellefteå.

  Lahcene Chellig.