Plantheque – ett naturligt val!

 • | Gäst

Hej, Äntligen får jag dela med mig av vårt nya varumärke med ekocertifierade, veganska och labbodlade ingredienser med stamceller som en av stjärningredienserna. Här pratar vi aktivt (men skonsamt) och resultatinriktat! Förra veckan var jag med i Hudspecialistpodden där jag fick berätta om det märke som jag verkligen brinner för, nämligen PLANTHEQUE – professional skincare powered by nature.

Plantheque produkter på brygga

Carolin heter jag och arbetar som hudterapeut och är ambassadör för Plantheque. Jag vågar kalla mig en expert inom märket då jag även utbildar alla fantastiska hudterapeuter på Skincity för att de ska ha den bästa kunskapen inom märket.

Vad menas då med labbodlade ingredienser?

Med labbodlade ingredienser menas (lite som namnet avslöjar) att man odlar fram de specifika ingredienserna under kontrollerade former i ett laboratorium.

För att nämna ett exempel så arbetar vi med stamceller i några av våra produkter och dessa stamceller får växa och utvecklas i ett lab för att man ska kunna säkerställa kvalitén. Det man gör är att man tar en del av växten och sen tillför man specifika näringsämnen så de vidareutvecklas. De odlas upp i reaktorer under en väldigt kontrollerad bioteknologisk process.

Plantheque serum

Vad är det som gjort mig förälskad i märket?

Vart ska jag börja…

Först och främst måste jag säga tänket bakom detta märke, att arbeta med aktiva och resultatinriktade produkter men som fortsatt är snälla för miljön och har rena fina ingredienser.

Vi har ett miljötänk i produktion, val av ingredienser samt inom val av förpackningar.

Alla förpackningar går att återvinna, pappret till ytterförpackningarna är FSC märkt sedan använder vi även återvunnet plats i våra förpackningar. Jorden är det viktigaste vi har och något vi måste värna om.

Sedan konsistenserna på produkterna, jag älskar dem! Produkterna är väldigt dryga så less is more vid applicering och man känner verkligen att huden kan absorbera ingredienserna. Det jag ibland kan uppleva med ekologisk hudvård är att det är svårarbetade och att man i vissa fall kan jag uppleva att de lägger sig på ytan men den känslan kommer ni inte uppleva med dessa produkter.

Jag måste även slå ett slag för doften. Vissa produkter har en mild doft medan andra är helt doftfria och detta är något jag föredrar.

Mina tre favoriter:

tre favoriterna från Plantheque

Jag vill lyfta tre produkter ni inte får missa. Önskar ni bara att testa en produkt inom märket så är det någon av dessa ni borde satsa på

The Glow Game Face Cream:

En snabbabsorberande 24h creme som ger väldigt mycket fukt till huden och som innehåller en hög halt C-vitamin. Med denna creme arbetar vi fram hudens naturliga lyster, vi arbetar utjämnade på hudtonen och får ett dagligt skydd mot fria radikaler. Jag har använt denna creme en tid nu och älskar känslan och effekten av den och den har nu fått en stående hedersplats i mitt badrumsskåp.

Har du en torrare hudtyp och önskar att testa denna kan ett oljebaserat serum vara bra att komplettera med under i höst och vinter, tex vår The Flower Power Face Oil.

Carolin med The Glow Game Face Cream

The Turn Back Time Serum:

Detta serum har den där ”wow” känslan. Här har vi ett potent serum som arbetar aktivt på huden för att stärka hudens kollagen och elastin, vi arbetar utjämnade på hudtonen, motverkar inflammationer i huden och arbetar fram en fin lyster.

Serumet innehåller b.la Bakuchiol som är naturens form av retinol. Bakuchiol arbetar aktivt med att stärka hudens kollagen samt motverka och reducerar pigmenteringar i huden.

I detta serum har vi även stamceller från gurkmeja som stimulera fibroblasterna att öka produktionen av kollagen och ger en jämnare, fastare struktur.

Carolin testar serumets konsistens

The Skin Guru Sleep Mask:

Jag vet att de flesta av er älskar masker man kan sova med minst lika mycket som jag gör och detta kommer inte vara något undantag.

Denna ansiktsmask är som ett gosigt duntäcke för huden som omsluter huden och ger så otroligt mycket fukt och näring. Detta är en mask som passar de flesta men framförallt en torr eller fuktfattig hud.

Även i denna mask arbetar vi med Bakuchiol som främjar hudens kollagen, vi har lugnade ingredienser som tex Bisabolol samt extrakt från ingefära som har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som motverkar rodnad och irritation i huden.

The Skin Guru Sleep Mask är en dröm för huden och när jag vaknar känner jag att huden är återfuktad, jämn och klarare i hudtonen.

För att få en mer uppstramande effekt kan jag även tipsa om att ni efter att ni har applicerat masken och sedan arbetar med vår The Gua Sha-cha med uppåtgående rörelser. Detta kommer även stimulera blod – och lymfcirkulationen för att motverka svullnader och ansamlingar av slaggämnen i huden. Man får även känslan av att huden känns piggare igen.

För att stimulera lymfcirkulationen och motverka svullnad kan jag tipsa om The Gua Sha-cha. Här använder jag The Skin Guru Face Mask och jobbar med uppåtgående rörelser.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta märke men om ni önskar mer information och inspiration kan jag varmt tipsa om att ni lyssnar på poddavsnittet där jag gästat och prata om märket och alla produkter.

Missade du poddavsnittet jag medverkade i så kan du läsa mer om det på bloggen: HÄR! Glöm heller inte att lyssna på avsnittet där du verkligen får veta ALLT!

Låt mig vet vad ni tycker om produkterna när ni har testa dem!

Kram Carolin

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Plantheque – ett naturligt val!”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Soffan skriver:

  Funkar enzympeelingen också på känslig hud?

 2. Soffan skriver:

  Produkterna verkar snälla mot både hud och miljö!
  Är serumet parfymfritt och passar produkterna en väldigt känslig hy?

  • Gäst skriver:

   Det är dom verkligen 🥰
   Serumet är parfymfritt. När det gäller känslig hud så är det alltid individuellt men The Calm Down serumet och Stay Calm cremen är toppen till en känsliga huden.