Tilltäpptheter av solskydd

 • | Gäst

Hjälp din hud i sommar.

En fråga som vi ofta får är vilket solskydd som inte ger tilltäpptheter. Detta är en bra fråga och jag förstår att man tänker att det beror på solskyddet i första hand men oftast som alltid beror det inte på solskyddet i sig utan att man behöver tänka om lite i sin rutin kring solskydd och det är även väldigt viktigt att man har ett solskydd som är anpassat till din hudtyp. Här ska jag ge er två superbra tips för att motverka tilltäpptheter i sommar 🌞

Hitta rätt solskydd för din hudtyp.

fyra solskydd på bild

Här ser ni fyra olika solskydd med spf50 som passar fyra olika hudtyper/hudtillstånd.

Till dig som lätt får tilltäpptheter, det finns ett solskydd för dig.

Alla solskydd passar inte till alla hudtyper och det är viktigt att man använder en produkt som är kompatibel till sin egen hud och dess behov.
Ett solskydd som passar väldigt bra om man lätt blir tilltäppt av solskydd är Heliocare Oil Free. Detta solskydd är framtaget till hudtyper som lätt kan få tilltäpptheter. Det är en lätt gel som snabbt går in i huden och är oljefri för att motverka finnar och plitor.
Denna har jag själv använt mycket och jag har en blandhud, ett riktigt bra solskydd som ger maximalt skydd till huden.

Dubbelrengöring.

Ett solskydd har till uppgift att skydda och sitta länge på huden. Det ska appliceras mycket och flera gånger om dagen. Detta innebär att när det är dags att rengöra huden på kvällen så behövs det göras ordentligt, då är det dubbelrengöring som gäller.
Den typ av dubbelrengöring som jag tycker fungerar bäst är att använda en oljebaserad rengöring som första steg. Där är min ultimata favorit Paulas Choice Omgea+ Complex Cleansing Balm.olja löser olja så kommer den ha lättare för att lösa upp solskydd.

bild på mig med PC Balmen
Bild på produkten på min hud

Jag går sedan efter med min andra rengöring från Paulas Choice. Perfectly Balanced Foaming Cleanser. Detta är en lätt löddrande dröm som passar utmärkt som andra rengöring till alla hudtyper. Den innehåller ceramider och hyaluronsyra som mjukgör huden och gör att man inte upplever en torr och stram känsla efter man sköljt av den.

Bild på PC rengöring på min hud

Rengöringen kommer ut som en lätt creme/gel men tillsammans med vatten blir den lätt löddrande.

Hur får man sin sommarfärg att sitta på bästa sätt och längst?

Vi och många andra hudfantaster avråder från att sitta i direkt sol och att undvika solen under dess starkaste timmar och det kommer jag fortsätta med. Men att vistas i solen kommer vi alla att göra och för att då behålla sin fina sommarfärg på bästa sätt gäller det att inte bränna sig genom att använda ett högt solskydd (man får färg ändå). Självklart finns det många mer viktiga anledningar till att inte bränna sig i solen som tex hudskador. Dessa tips är därför till er som är trogna solskyddsvänner och som vill behålla sommarfärgen länge.

 

Peela huden

Då kanske ni tänker, va? På sommaren? När man ska vara i solen? Javisst.
Precis som med ansiktet så behöver huden på kroppen bli av med solskydd som återapplicerats och gamla hudceller . Jag brukar därför alltid peela mig med en kornpeeling var tredje/var fjärde dag på semestern. Jag räknar självklart med att du använder ett bra solskydd dagligen då 😊
Det jag uppskattar med just denna peeling är att den är mild men samtidigt effektiv. Här är det viktigt att man inte är för hårdhänt eller överexfolierar. Det ska endast vara för att hjälpa huden på traven. Min ultimata favorit är: Kiehls Creme De Corps Milk/Honey Body Polish.

Den har korn av aprikosfrö som exfolierar huden men tillsammans med sheasmör, sötmandelolja och jojoba så blir den väldigt närande och mjukgörande.

Efter applicerar jag Kiehls Creme De Corps Soy Milk & Honey Whip Body Cream. Detta är en rikare crème som jag älskar. När man är ute i solen mycket, peelar huden och duschar oftare så är det viktigt att återfukta huden för att inte bli torr och flagna.

Bild på peelingen på handen

Denna är perfekt för duschen och är väldigt dryg!

 

Bild på texturen i burken

Produkten har textur som en lätt mousse men ger massor av fukt när den väl appliceras på huden. Man vill ju nästan äta den när man ser den. 😍

 

Bild på produkten på min hand

Vill man ha en lättare produkt så finns den även i lotion form: Creme De Corps

 

Personligt tips till dig som älskar lyster:  Blanda din bodylotion med MakeTheMake Vitamin C All Over Glow Powder och få ett helt fantastiskt resultat. Går självklart bra att använda även i ansiktet som ett lystergivande puder.

Bild på cremen och pudret på handen

Denna mixing plate är amazing när man vill planda produkter. ✨


Hoppas jag har kunnat inspirerat dig med mitt inlägg. Jag önskar er alla en fin sommar! Jag är tillbaka i Augusti igen. Stor KRAM! ❤️

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Tilltäpptheter av solskydd”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mai skriver:

  Jag blir alldeles svettig i ansiktet direkt efter att ha applicerat solskydd. Vad beror det på? Betyder det att det täpper till porerna?

  • Gäst skriver:

   Hej!
   Denna känsla kommer lättare om man använder ett fysikaliskt solskydd. Ett fysikaliskt solskydd har till uppgift att skydda huden ytligt, alltså ligger det mer som en hinna på huden och då kan man uppleva att man svettas mer. Det kan vara tilltäppande för vissa hudtyper, då kan man använda BHA syra under tex för att motverka detta eller byta till ett kemiskt solskydd 🙂 / Emelie

 2. Nina skriver:

  Hej!
  Jag älskar att du går igenom solskydd för jag var sugen på att beställa något från ert nya märke hello sunday, och jag hade funderat på den du skriver passar till torr ”the everyday one”. Men jag har nog blandhy, inte torr/fet utan snarare normal/fet. Passar den bara torra hudtyper eller tror du den kan passa mig också? Eller har du något annat bra tips till mig från märket? <3

  • Gäst skriver:

   Hej! Vad kul att du är sugen på att testa ett nytt solskydd! Hello Sunday har många favoriter 🙂 Jag skulle säga att The Everyday One även kan passa dig beroende på vilken känsla du vill ha av ditt solskydd. Anledningen till varför jag tycker denna passar bättre till en torr hudtyp är för att den känns mer på hudytan och ger mycket lyster, den har inte den där lätta känslan där ett solskydd går ner snabbt i huden. Det finns sådana solskydd också men detta är inte en av dom 🙂 Då skulle jag istället kika på deras drops: https://www.skincity.com/sv/hello-sunday/the-one-thats-a-serum—spf-drops-spf45-30-ml dom kommer passa bättre till en blandhud och ge en lättare känsla. ❤️ / Emelie

 3. Tove skriver:

  Så roligt och inspirerande med ett längre blogginlägg, med olika kategorier av tips! Önskar dig en fin semester 🌞