Poddavsnitt 164: Välkommen Emelie

 • | Gäst

Ett skepp kommer lastat med en ny poddare.

Vad kul det känns att äntligen få vara med i podden. Jag har sett fram emot det här länge och det känns så himla ärofyllt och stort att få prata hudvård med er i detta forum. Detta känns som att jag får möjligheten att ta med er in i lunchrummet, badrummet och pratet mellan stolarna på jobbet. Där vi brinner för hudvård och det finns så mycket kunskap och entusiasm. Ska bli så himla kul.

Vem är Emelie?

Det är en bra fråga. Skulle jag ha ställt mig själv den frågan för två år sen hade jag inte haft någon aning. Jag var väldigt vilsen i livet och visste inte åt vilket håll jag skulle gå eller vart jag skulle börja. Detta resulterade i att jag valde att börja med det viktigaste, mig själv. Jag gjorde en resa för mig själv och med mig själv som idag har format mig till den jag är.
Jag är tacksam för alla relationer, händelser och personer som lärde mig precis hur jag inte vill leva mitt liv och vad jag ska välja bort. Jag är tacksam för att jag är jag och det jag väljer och inte väljer för mig själv dagligen. 
Ni kommer få höra mycket om detta i mina kommande avsnitt med Yasemin. Personlig utveckling ligger mig varmt om hjärtat och det kommer mycket spännande inom ämnet framöver ❤️

 

Vad gör jag när jag inte pratar hudvård eller mediterar?

Då är jag ute i naturen. Jag älskar skogen! När jag kommer ut och får andas frisk luft så infinner sig lugnet direkt. När jag går i skogen så vill jag gärna in på riktigt i skogen. Gå runt och upptäcka saker, ha med matsäck som man äter på ett berg eller en stubbe. Plocka svamp och blåbär gör jag också mycket. Jag och min själ älskar naturen och skogen!

     

 

Bild från berg

Detta är mitt berg. Hit kommer jag när jag behöver landa och reflektera.

Varannan vecka.

Jag har även en liten person runt omkring mig, min son. Sigge 5år. En stor person i liten kropp som lär mig saker om livet dagligen. Aldrig har jag mött en så nyfiken, omtänksam och intelligent person som han. Han överraskar mig dagligen. Han räddade mig när han kom och sen dess har jag ägnat mycket tid åt att bli den bästa mamman jag kan bli åt honom.
Vi älskar verkligen att vara i naturen tillsammans 🌳

Hudvård och hudtyp.

Mitt intresse för hud började som för många andra tror jag, jag upplevde problem med min hud och började söka mig runt och insåg snabbt att det är en djungel! Jag hamnade i en situation i livet där jag behövde byta bana och valde då att plugga till hudterapeut och sedan hamnade jag på Skincity direkt efter min examen och där är jag kvar, så himla glad för alla åren på Skincity och all kunskap jag har fått.

Jag har en blandhud som är yttorr. Jag har även blivit diagnostiserad av en hudläkare med Keratosis Pilaris i ansiktet under min skolgång. Detta gör att min hud alltid ”går upp och ner” precis som det gör med Keratosis generellt. Jag har en del rodnad som är permanent och även knottror som är klassiskt för KP.
Viktigt för mig har alltid varit att vara transparent när det gäller hud. Vi alla är olika och det är så viktigt att vi lyfter det.

Såhär ser min hud ut när den är balanserad och såhär ser min hud ut med makeup.  

Vapendragare.

Denna kvartett är stående favoriter i min rutin, både gamla godingar och en nyfunnen kärlek.

Paulas Choice Defense Essential Glow Moisturizer SPF30

Jag kan inte hylla denna dagcreme tillräckligt. Sedan jag testade den för första gången för tre år sen har den varit min dagcreme under vår/sommar. Jag fullkomligt älskar den.
Jag älskar lyster och denna ger mig en så fin och naturlig lyster. Återfuktar huden så den blir en fin dagcreme under makeup. Kemiskt och fysikaliskt solskydd som jag tycker är det bästa att använda. Niacinaimde och lakritsrot jämnar ut hudtonen både långsiktigt och direkt.
Den är lätt lätt tintad vilket gör att man också får en direkt utjämnad effekt!

Medik8 C-tetra Serum
Ni som inte testat denna, TESTA! Detta måste vara det mest omtalade C-vitamin serumet tillsammans med C E Ferulic från Skinceuticals. Det jag älskar med just denna är att den har en oljebas vilket ger direkt fukt och lyster. Det är en lätt olja så den går in snabbt i huden. Det här är en sån typ av produkt som jag tycker ger en direkt effekt på huden. Använder denna varje morgon året runt. C-vitamin är en super fin antioxidant till sommaren men C-vitamin stimulerar även kollagenproduktionen och det vill jag ha med i min rutin året runt.

MakeTheMake Vitamin B Covering Concealer
Denna har också varit i min necessär sen den lanserades och jag använder den dagligen. Den är så lätt att jobba med, fin täckning och blir inte kakig på huden.
Jag använder den kring ögonen, på ögonlock och även på olika delar av ansiktet där jag vill täcka eller ljusa upp. Jag har testat den med fingrar, borste och beautyblender, fungerar utmärkt på alla vis.

MakeTheMake Carnuba-On-The-Go Blush and Glow

En nyfunnen kärlek! Denna är väldigt ny men har hängt med mig ett tag nu. Då jag är ambassadör för MakeTheMake så har jag fått testa denna en längre tid och den har inte lämnat min sida sedan dess.
Ni har säkerligen sett den i alla möjlig typer av forum vid det här laget men det är ju så fantastisk!
Det jag älskar mest med denna är att den inte är lika cremeig som en del cremeblush kan vara utan denna blir en puderformula på huden vilket gör att den sitter så himla bra hela dagen.
Den är super fin på läpparna också och där blir det en semi-matt finish på den, så himla fint.

bild på sticket

Bild på nyans petal

Här ser ni nyansen ”Petal” utblendad. Smälter in så fint!

Jag ser fram emot att mötas i detta forum framöver. Ta hand om er! ❤️

Alla produkter från avsnittet hittar ni HÄR.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 164: Välkommen Emelie”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Molly skriver:

  Vad kul att just du ska börja med podden! Tycker du skriver så fint, utförligt och intressanta inlägg ❤️ tack för det.

  • Gäst skriver:

   Vad snällt skrivet, det gör mig väldigt glad att du känner så! ❤️ / Emelie

 2. Åsa skriver:

  Välkommen till podden! 🙌

  • Gäst skriver:

   Åh tack snälla! 🥰 Ska bli så kul att få möta alla er trogna lyssnare. / Emelie