Vilken rutin är du?

  • | Gäst

Hejsan, mitt namn är Linda och jag har jobbat som hudterapeut på Skincity sen 2017. Jag har fått äran att en gång tidigare gästa bloggen med detta inlägg Lindas & lilla O´s hudvårdsrutin – Hudspecialisten 

Har du gått all in på NEW YEAR, NEW ME? Vad sägs som att få lite inspo till en ny rutin eller ett nytt tänk. Nu säger jag inte att du ska byta ut din rutin, bara för att den matchar. Men det är ganska kul med lite inspo.  

Blandade märken och produkter

Ett stort intresse, förutom hudvård såklart, är inredning och stil. När jag köper hudvård så tänker jag såklart på innehållet, om produkter passar mig och vilka resultat jag önskar. Men även på hur förpackning, doft och konsistens är.  

Nu när jag tänkt på vilka produkter jag har i mitt skåp och hur dom speglar mig och mitt hem, tycker jag att det stämmer ganska bra överens ihop, med vem jag är. Jag skulle kunna säga att jag är lite av varje på de ”olika stilar/rutiner” jag ska visa nedan, men bara för att hinta vilka två som matchar min ”stil” är att jag gillar färg samtidigt som jag vill ha dom där neutrala tonerna 😜

”Det vore kul att veta vilken stil som passar dig, vilken stil/rutin faller dig i smaken?

Är du den minimalistiska/ black&white, den gröna/ the naturelover, kanske lite mer poppig/playful eller är du mer åt den neutrala/the Scandinavian stilen/rutinen. 

Black & White  

Faller denna rutin dig i smaken, gillar du kanske ordning och reda, det minimalistiska, stilrena, kliniska, eller unisex produkter. Gillar du vad du ser kan du kika in märken som Medik8, Verso, Priori och CLE. 

produkter från Medik8, verso och priori

En duo som jag gillar från denna ”stil/ rutin” är:  

Super Elixir

Superelixiret som innehåller NEAR 1 vilket är två super ingredienser komponerat i en molekyl, Vitamin A och Niacinamid. 

Nourishing Body Cream 

En behaglig Body lotion som återfuktar och mjukgör huden utan att kännas kladdig på huden.  

Nourishing Body Cream och super Elixir

The Naturelover 

Grönt är skönt är helt din smak, dessa ekologiska produkter är en härlig blandning av ingredienser som jobbar både återfuktande, lugnande och resultatinriktat. Tycker du om denna rutin så kan du kika på märken som Plantheque, Sapienic, Tata Harper och Evolve. 

Plantheque, Sapienic och Tata Harper

Plantheque och Sapienic

Tre produkter från den gröna rutinen som alltid har sin plats i mitt badrumskåp är:  

The Vital Wakeup Toner  

Denna toner preppar huden med fukt och spänst. Med hjälpa av bla spirulinajuice har den även lugnande och skyddande egenskaper på huden. 

The Drink Up! Serum

 Ännu en produkt från Plantheque som jag fastnat för, detta serum har en magiskt härlig konsitens vid applicering och innehåller algextrakt som har en god effekt på huden vid oxidativ stress. 

Probiotic Mist 

Vill du mata din hud med goda bakterier? Denna innehåller 10 miljoner som hjälper till att stärka hudbarriären. För bäst effekt använd närmast huden men och tänk på att syror i en rutin kan bryta ner alla goda bakterier. Så strunta i syrorna vid användning av denna.  

The Playful 

Gillar du färg och form, kanske har du färgklickar i hemmet som en prickig matta, eller en färgbomb till tavla? Du kanske är en av dom som inte äger ett svart plagg, eller helt enkelt bara blir glad över lite färg i vardagen. Då kanske märken som Paulas Choice, Elemis, Peter Thomas Roth, Ole Henriksen, Coola, Hello Sunday eller alla våra K Beauty märken som t.ex By Wishtrend kan vara en match för dig. 

Märken som Elemis, By Wishtrend, make P:rem, Paula´s Choice

Paula´s Choice och Hello Sunday

Från denna poppiga rutin väljer jag tre solprodukter som är laddade med antioxidanter och SPF som skyddar huden mot både UV och fuktförlust.   

Paula’s Choice Essential Glow Moisturizer 

Denna är en stående favorit för mig när det kommer till solskydd för ansiktet.  Detta mineralbaserade Uv skydd med spf 30 skyddar även huden mot fria radikaler och HEV ljus, samtidigt som det återfuktar och ger huden ett naturligt glow.  

The one for your hands – Hand cream SPF 30

Händerna är något vi lätt glömmer bort att skydda, använd denna med spf 30 så kommer du kunna skryta om dina fina händer.  

SPF 30 Day & Night Eye Cream Duo 

Jag gillar verkligen multiprodukter och denna passar både dag och natt. Den ljusa är till dagen med spf 30. Den lila delen är till natten och innehåller resveratrol. 

The Scandinavian  

Du gillar grå, beiga, neutrala toner med lite träinslag här och var? Här tror jag många känner igen sig i de mer jordnära tonerna. Denna ”instagramvänliga” rutin består av märken som Hyggee, Dr Curacle, Ilia, Makethemake och Exuviance.  

Makethemake, Hyggee, Exuviance, Ilia

Hyggee och Exuviance

En spännande trio från denna rutin är två underbart härliga balmer från Hyggee, samt en NYHET från Exuviance.  

Soft Green Cleansing Balm

En rengöringsbalm som smälter in i huden och avlägsnar smuts och makeup lätt.  

Relief Chamomille Treatment Balm

Ett lugnande och rodnadsdämpande balm som innehåller Panthenol och Sheasmör. Tips ställ in i kylen innan användning för extra svalkande effekt. 

Kram/Linda ❤️

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.