Yttre påfrestningar & vårens måsten

 • | Gäst

Hej på er Allesammans,

Nu är det äntligen April! Under våren älskar jag att vistas mycket utomhus i den friska luften när vårsolen skiner, kroppen mår så bra av det. Men det kan ta lite tid tills kroppen ställer om sig och vänjer sig vid årstidsskiftet.

Vid väderväxling är det inte heller ovanligt att huden också påverkas och det är inte helt fel att se över sin hudvårdsrutin då.

Det är inte bara våra gener som styr hur vår hud åldras under livets gång. Hudtypen och ögonfärgen är några exempel på gener som vi inte kan ändra eller påverka. Men vad som framförallt påverkar vår hud som man kanske inte alltid tänker på är det som huden utsätts för dagligen från omgivningen. Vi utsätts ständigt för yttre påfrestningar vilket innefattar allt från klimat, UV-strålning, luftföroreningar som exempelvis avgaser, metaller, cigarettrök och utsläpp från fabriker.

Dessa partiklar som finns i luften kan nå djupt ner i porerna och bildar då fria radikaler som gör att man lättare får inflammation, ökad känslighet, försämrad elasticitet och torrhet, vilket i sin tur leder till att huden åldras i förtid.

Vad kan vi göra?

Vilken hudvårdsrutin man använder har såklart stor betydelse. Sen har vi även kosten, hälsan och livsstilen som också påverkar vår hud.

Men om vi ska fokusera på de yttre faktorerna så kan vi se till att använda rätt hudvård och bra ingredienser. Vi kan faktiskt skydda våra hudceller från dessa fria radikaler genom att addera antioxidanter i vår hudvård.

Många av oss vet redan att en hudvårdsrutin inte är helt komplett utan ett solskydd på dagen. Men lägg gärna till ett C-vitamin serum under UV-skyddet.  Det ger ett superbra förstärkt försvar och hjälper till att neutralisera fria radikaler. Detta tillsammans med solskydd minskar i sin tur uppkomsten av fina linjer och skador på huden.

 

Mina tre måsten

Mina kanske även blir dina tre-måsten för huden under våren. CE Ferulic är ett antioxidant serum med C-vitamin som jag applicerar på morgonen. Denna fina stjärnprodukt kan alla ha för att skydda huden mot oxidativ stress, förtida åldrande och pigmentförändringar. Du får en super fin klar hy med  lyster.

Ce ferulic maria

Under våren så föredrar jag ett lättare solskydd som sjunker in snabbt men som ändå känns tillräckligt fuktgivande. Hyal reyouth moist sun är ett sådant UV-skydd i lätt textur som känns super bra ovanpå serumet.

Sist men inte minst! Pollution shield 5pf, den perfekta produkten att avsluta med. Den brukar jag applicera som en primer och även kring ögonen. Den är framtagen för att just skydda huden mot föroreningar, såsom kemikalier, mikroskopiska partiklar, blått ljus och infrarött ljus. Innehåller en unik 5PF-formel som skyddar hudbarriären och lämnar huden silkesmjuk. Perfekt komplement till ditt UV-skydd.

dr levy

 

Hoppas ni får en fantastisk dag och lite inspiration från mitt inlägg. Det är bara att kommentera om ni har några funderingar!  ❤️

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Yttre påfrestningar & vårens måsten”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Liisa skriver:

  De flaskan med pipetten är oöppnad och då undrar jag – kommer den där åka upp på hyllan på lagret efter fotot tagits och åka ut till kund? I så fall är jag glad att jag inte behöver beställa atm då jag inte skulle vilja att någon annan haft fingrarna på min pipett innan. 😱

  • Gäst skriver:

   Hej Liisa,

   Den uppladdade bilden du funderar över är tagen av mig i min bostad och det är min personliga vara. Vi öppnar förstås inga förpackningar här hos oss utan produkterna som beställs levereras direkt från hyllan till dig som kund. / Maria