Äntligen är det dags …

… att avslöja att det är jag som är en av de nya hudvårdsbloggarna på hudspecialisten.

Johanna heter jag och är en av medarbetarna på customer relations. Därmed kvalificerad hudvårdsnörd ändå ut i fingerspetsarna bokstavligt talat. Mitt liv kretsar mycket kring hudvård, vilket är det jag älskar mest av allt. Har hittills avverkat 11 år som hudterapeut från att tidigare jobbat som läkarsekreterare.

Namn: Johanna

Yrke: Hudterapeut

Familj: Gift, dotter på 5 år.

Intressen: Hudvård, träning, sommarstugan & landet

Hudtyp: Blandad

Känslig: Nej

Favorit -hudvårdsmärke: Alla, men Paulas Choice, Hydropeptide och Skinceutical

och Kerstin Florian är några av mina favoriter just nu

Favoritprodukt: Retinol, C vitamin och syror

Mitt bästa hudvårdstips: Solskydd och syror

 

Vem är jag?

Intresset för hudvård väcktes tidigt hos mig, när jag blev färdigutbildad hudterapeut startade jag en egen salong, för att senare övergå till att jobba inom spa, därefter hudvårdslärare, utbildningsansvarig, har också hunnit med att jobba på några större kosmetikakedjor inom retailbranschen. Sist men inte minst har jag hunnit med att blogga i många år tidigare.

Nu har jag fått förmånen att dela med mig av hudvårdstips i alla dess former på bloggen. Jag tar gärna emot synpunkter på vad ni läsare tycker är intressant att läsa om, jag lyssnar gärna på era önskemål. Mitt jobb är inte bara mitt jobb, det är också mitt fritidsintresse, så hudvårdsnördig är jag. Älskar att djupdyka kring ämnet ingredienser och mina favoritämnen inom hudvård är retinol och syror av alla dess slag.

På kontoret har jag förmånen att jobba med otroligt många härliga hudvårdsmärken

Min fritid

Självklart har jag andra fritidsintressen också, jag älskar att plocka svamp och läsa böcker. Ta hand om sommarstugan som har blivit ett livsprojekt. Påta i trädgården och plantera är något jag gillar. Tycker också om att resa, nästa destination är Kroatien, ett semestermål som har kommit att blivit en liten återkommande semesterpärla i vår familj. Sen, inte förglömma, älskar jag att träna, framförallt på gym men yoga och spinning händer att jag får för mig, att varva med emellanåt.

Här kopplar jag av på min fritid

Vad kan du läsa om här?

På denna blogg kommer det skrivas om ämnen som är intressanta både för mig och förhoppningsvis för många andra. När jag tester hudvårdsprodukter har jag som utgångsläge en blandad mycket tålig hud. Med några år på nacken används det mycket antiage produkter, föredrar dels syror och retinol. Jag har en väldigt tålig hud och inte känslig alls, därför kan jag göra olika kombinationer av produkter som är lite mer aktiva.

Är du som jag, som älskar hudvård och nya intressanta produkter, antiage -produkter. Långa och korta rutiner, kombinationer av produkter. Då kommer du nog finna min blogg intressant.
Huden är som säsongen, den skiftar och därför brukar jag alltid utgå från det. Ett av mina bästa tips är att lyssna på huden. Det är ändå kroppens största organ, och att lyssna på den och ta hand om den utefter dagsformen är ett bra råd. Byt hudvård från säsong dels från dagsform men framförallt ta hand om huden med produkter som passar just din hudtyp. Det som passar någon annan passar inte alltid dig.

Är du nyfiken på hur, min hudvårdsrutin ser ut, så kika in här senare i veckan …

På återhörande!

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Äntligen är det dags …”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sara skriver:

  Hej, min hy är nog som din (tålig blandhy). Jag har tex aldrig varit på någon djuprengörande ansiktsbehandlig och fått någon rodnad eller annan reaktion. Därför ska det bli väldigt spännande att följa dig.
  Om jag får önska något om innehåll i bloggen så skulle det vara att få förklarat vad olika innehållsämnen i hudvårdsprodukter gör. Då menar jag inte dem välkända ämnena som hyaluronsyra, salicylsyra, retinol osv utan även sådant som man inte pratar så mycket om.
  Trevlig kväll! 🙂
  /Sara

  • Hej Sara ! Vad roligt att höra Det låter som min hud också Tack för tipsen på ämnen, jag håller det i minnet, det kanske dyker upp något sådant. Håll ögonen öppna / Johanna