Bästa ögoncremerna- jag listar favoriterna som fungerar

 • | Johanna

Ögonkrämerna som verkligen ger resultat 

Alltid är man på jakt efter den bästa ögoncremen. Det finns många varianter. I tidigare inlägg ” Ögoncremer- Hur man ska applicera?”  har jag tipsat lite om hur man ska tänka kring hur man applicerar ögoncremer.  Men jag har ju faktiskt inte berättat vilka som är mina favoriter. Här delar jag med mig av mina tips,  på vilken som är bäst, jag har fördelat dem i nummerordning 🙂

 

Bild på ansikte med ögoncreme

En av mina favvisar när det kommer till ögoncremer Truly-Transforming Brightening Eye Cream

 

bilder på två ögoncremer

Dessa två är  ”all time high” av ögoncremer och finns alltid i mitt badrumskåp. Verso Eye Serum är det inte mycket som slår, den är för effektiv för att vara sann. Även Eye Serum från Priori är otroligt effektiv med 10 % mjölksyra som slätar till texturen på huden

 

 1. Super Eye serum  Retinol, vet vi fungerar mycket bra på huden i antiage syfte, men är också potent ämne kring ögonen. Jag brukar varva denna med en cremigare ögoncreme då den är så pass effektiv kring ögonen.
 2. Eye serum LCA Fx130 Cremig och skön textur, med retinol och mjölksyra tillsammans blir det dundereffekt.
 3. A.G.E Eye Complex  gillar jag för att den är cremig i texturen och minskar rynkor. Jag föredrar att använda denna när huden känns torrare. Framförallt på vintern är den bra. Den är också toppen att varva tillsammans med Super Eye Serum från Verso.
 4. Cellular Performance Extra Intensive Eye Cream  Denna är också väldigt cremig, bland de cremigaste ögoncremerna jag provat. Lyfter och återfuktar ögonhuden.
 5. Intensive Eye Therapy är både mjuk och följsam produkt för ögonen, man känner sig verkligen piggare runt ögonen.
 6. Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream är på pump och är proppad med retinol och C-vitamin, det gör att huden får det bästa från två världar.
 7. Pure Effect Eyes har också pump, dessutom cremig textur för att jobba på mörka ringar och svullna ögon, den tar jag när jag är riktigt trött. Jag ställer dessutom in den i kylen om jag vet om att jag kommer att se trött ut dagen efter.
 8. Youth Eye Complex består av peptider,  som har en plumpande effekt på huden. Kring ögonen hjälper den till att fylla upp, och ge fukt.
 9. Truly- Transforming Brightening Eye Cream en kombo av ceramider och hyaluronsyra, är jag riktigt torr under vintern så är detta en av mina favoriter.
 10. Upplifting Eye Serum är också ytterliggare en kylskåpsfavorit, svalkar runt ögonen om jag känner mig påsig, så denna tar jag gärna på morgonen, huden kring ögonen kan svälla av tills det är dags att gå till jobbet.
Bild på tre ögoncremer

Dessa är några av mina tio i tipp ögoncremer Youth Eye Complex, Pure Effect Eyes, Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Bästa ögoncremerna- jag listar favoriterna som fungerar”

 • (24) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Gunilla Hardman skriver:

  Har opererat mina ögonlock vilken ögonkräm rekommenderar du?

 2. Monica skriver:

  Hej, kanske du ser denna ”sena” fråga på ett gammalt inlägg jag nyss hittade ☺️
  Jag undrar hur det fungerar med alla ögonserum i kombination med sommar och sol?
  Kan jag använda min Verso Super eyeserum på kvällen och rengöra med ett micellärvatten på morgonen, typ? För att dagtid använda en mjuk ögoncreme? Är de utan aktiva ämnen? Jag tänkte beställa en ny nu
  Älskar dina bloggar

  • Hej Monica,

   Använd gärna en ögoncreme med spf under sommaren om du använder retinol även om det är på kvällen, du minimerar risken för pigmenteringar i detta område och du bibehåller de fina resultaten. kram

 3. Lisa skriver:

  Hej!
  Upplever att huden på ögonlocken blir väldigt torra under höst/vinter. Vilken ögonkräm rekommenderar du där? Kan man använda alla ögonkrämer även på ögonlocken?
  Eller bör man undvika vissa och bara använda dem under ögonen?

 4. Monika skriver:

  Hej, hur vet man vilken som passar en bäst. Jag är 44 år ganska normal hud, mer torr på vintern dock. Har idag nr 5 m är sugen på nr 1. Kan man ha nr 1 morgon o kväll varje dag?

  Med vänlig hälsning

 5. Olga skriver:

  Köpte Neostra Aktiv ögonkräm tyvärr passar inte min hud, blev torrare än normalt och jag följer instruktioner, kasta 800 kr i soppan. Synd! Tillbaka till min favorit Eye Hydration från Exuviance och så klart Vespera serum.

 6. Carolin skriver:

  Åh, precis ett sånt här inlägg har jag väntat på! Ni borde ha ögonkrämstema någon gång med rabatt på alla ögonkrämer. Som ni hade med ansiktsmasker för en stund sen (bästa temat ever!)

 7. Maritha skriver:

  Hej!
  Vilken ögoncreme vill du rekommendera till mig för att få bort påsar under ögonen? Har haft problem med dessa påsar i många år. Tycker dock att de i 1000kr klassen är för dyra för mig.
  Hälsningar Maritha

 8. Linda skriver:

  Hej Johanna!
  Jag använder Verso super eye serum till kvällen och medik8 c-tetra eye på morgonen. Ovanpå lägger jag cliniccare eye & lip renewal creme. Men jag blir så sjukt torr! Har testat andra rikare crèmer till natten, tror k ceutic har funkat bäst. Fram på dagen blir jag ändå torr, men har jag en fetare ögoncreme på dagen så lägger sig concealern i de fina linjerna. Jag använder mtm ceramidconcealer, men det blir torrt ändå. Ibland struntar jag i super eye serum i tron om att den gör allt värre, men under sommaren då jag använde den mer sällan så blev det ingen direkt skillnad. What to do?? Hälsningar Linda

 9. Sandra skriver:

  Har du något bra budgettips? Är gravid och sjukskriven så ekonomin tillåter billig ögonkräm eller ingen alls 🙁

 10. Sara skriver:

  Hej! Jag är en av dom som inte gillar Verso super eye, efter 4 mån var det absolut ingen skillnad på linjerna runt ögonen. Vilken rekommenderar du istället om man vill jobba mest med linjerna?

 11. Ingela skriver:

  Hejsan
  Har du testat Rosenserien ögonsalva