Behandla pigmenteringar som uppkommit under sommaren

 • | Johanna

Pigmenteringar är ju något som många får, och lika missprydande som irriterande det är, när man vet att man slarvat med solskyddet lika svårt kan det vara att få bort dem utan rätt produkter. Vissa har  benägenheten att få pigmenteringar mer än andra, det dyker alltid upp under sommaren. Ett solskydd blockerar ju inte solen till 100 %, så hatt och solskydd får hjälpa till för att man ska vara ”safe”. Jag riskerar att få pigmenteringar framförallt på ena kinden men också på överläppen.

Det jag gör är att jag under ett par veckor går över till produkter som fungerar bra på detta, och det är syror och andra aktiva ämnen. Jag har då en aktivare rutin som jag fokuserar på ett par veckor, tills jag märker att det har ebbat ut. Syror hjälper till att reducera bort överskottspigmentet i huden och förstärker de andra antipigmeneringsproukterna. Det som är bra är att det inte är sol ute, då det skulle lätt bli motsatt effekt av produkten. Därför brukar jag köra igång framåt september-oktober när jag vet att solen inte är framme, då vet jag att jag får bästa resultatet. 🙂

Bild ansikte

Här kan man se att jag är småfläckig i hela ansiktet, trots att jag har använt solskydd

Min antipigmenterings rutin från Dermaceutic

Dessa produkter använder jag från Dermaceutic, den rutinen har jag under ett par veckor, för att få bort mina pigmenteringar. Jag har en tålig hy, så jag vet att dessa passar mig. Känner jag att jag ändå kört på för hårt, så låter jag den starkaste produkten vara ett par dagar, för att huden ska få komma igen. Det är en ganska bra signal, att lyssna på gällande huden.

DAG

 • Rengöring: Denna rengöring, Foamer 15 innehåller en mer djupgående syra som kallas glykolsyra, vilket gör att den kan penetrera längre ner i huden och därmed hjälper den till mer effektivt att lösa upp överskottspigment som gör att det blir pigmenteringar. Man ska dock inte ha någon typ av syrarengöring i ögonen, då man blir irriterad och torr runt ögonhuden.
 • Serum: Därefter har vi serum,  de flesta känner väl till att C-vitamin är bäst att ha på dagen,  Tri Vita C30  hjälper också till att jämna till huden, vilket gör att den jobbar för fullt på dagen med att ge huden lystern och jämnheten tillbaka.
 • Dagcreme: Under dagen använder jag därefter K-Ceutic över, det är en typisk SOS-cream som är rik i texturen och återfuktar huden precis lagom, när man använder kompletterande syraprodukter. Då huden exfolieras mer än vanligt, (det är tack vare det, som jämnheten i huden framträder)
 • Ögon: Jag använder mig av Priori ögonserum 

 

KVÄLL

 • Rengöring: Foamer 15
 • Nattcreme: Jag brukar använda antingen Light Ceutic eller Turn Over, det beror lite på dagsformen.
 • Specialvård: Vissa områden är det mer pigment på än andra, för att specialbehandla huden ordentligt så använder jag en riktig dunderprodukt Yellow Cream, och med det menar jag otroligt effektiv. Den löser upp överpigmenterade områden av pigment inom ett per veckor. Jag brukar varva den med Mela Cream som är likvärdig men ett strå vassare.
 • Ögon: Jag använder mig av Priori ögonserum 
 • Mask 15: En mask som jag lägger till max 1-2 gånger i veckan, för att inte huden ska bli överexfolierad.

 

Bilder på produkter

Dessa produkter har räddat mig från mina pigmenteringar många gånger, Yellow Cream, Mela Cream, K-Ceutic, Turn Over

Ämnen & produkter som är effektiva för att behandla pigmenteringar

Bild på ansikte

Efter ett konsekvent användande i ett par veckor, av produkter som kan reducera pigmenteringar, har huden fått en klarar lyster och jämnare hudton.

 

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

25 svar till “Behandla pigmenteringar som uppkommit under sommaren”

 • (25) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linda skriver:

  Jag chansar att du ser inlägget, väldigt mycket senare!

  Tolkar jag dig rätt att du efter nattkrämen (Gurn over el Light ceutic) tar Yellow cream eller Mela Cream? Och bara på på vissa partier i ansiktet (där pigmenteringar finns)? Varje kväll under en period?
  Har just kört Mela cream och tar en nattkräm över.
  Tack på förhand!

  • Hej Linda!

   I vilken ordning turn over eller light ceutic kommer spelar ingen roll, då yellow och mela inte ska vara på de partierna där nattcremerna ligger, då det kan bli lite mycket 🙂 kram johanna
   detta gör man under en period, vissa dagar vill man kanske att huden ska vila lite från någon syra, då kan man bara använda yellow eller mela.

   Rengöring: Foamer 15
   Nattcreme: Jag brukar använda antingen Light Ceutic eller Turn Over, det beror lite på dagsformen.
   Specialvård: Vissa områden är det mer pigment på än andra, för att specialbehandla huden ordentligt så använder jag en riktig dunderprodukt Yellow Cream, och med det menar jag otroligt effektiv. Den löser upp överpigmenterade områden av pigment inom ett per veckor. Jag brukar varva den med Mela Cream som är likvärdig men ett strå vassare.
   Ögon: Jag använder mig av Priori ögonserum 
   Mask 15: En mask som jag lägger till max 1-2 gånger i veckan, för att inte huden ska bli överexfolierad.

 2. Karin skriver:

  Lite svårt att jämföra då du är osminkad på först å bilden och ordentligt sminkad på andra.

  • Detta är inget före och efterinlägg. Utan ett inlägg om vilken rutin jag har från Dermaceutic som är effektiva på pigmenteringar. Det man ska komma ihåg är att det tar tid att bli av med pigmenteringar. :):) önskar dig en fin lördag!

 3. Lena skriver:

  De koreanska märkena rekommenderar c-vitamin enbart på kvällen och att man aldrig ska använda de på dagen. Är det olika vad märkena rekommenderar eller är det mer din erfarenhet i kombination med dina produkter som gör du skriver att ”de flesta känner väl till att c-vitamin är bäst på dagen”?

  • Utgå från vad olika märken rekommenderar, det är inte alls samma för andra märken. Generellt sett är C vitamin bäst att ha på dagen, men de som rekommenderas att ha på kvällen, brukar ha så hög halt att man kan bli solkänslig, därav den rutinrekommendationen. C-vitamin är en antioxidant som skyddar mot fria radikaler, som vi exponeras för under dagen, därför är det bra att ha det då. 🙂

 4. Malin skriver:

  Måste säga att jag håller med Jennie, kan man få se en före och efterbild utan make up tack? Detta gör ju tyvärr inte produkterna så trovärdiga om du måste ha full make up och filter på bilden efter.. nja… gör om gör rätt tack, detta inlägg ger ingen rättvisa till produkterna.

  • Detta var inte tänkt som något före och efterinlägg:) Utan fokus på rutinen, och vilka produkter jag använder som passar och fungerar på mig (produkter som fungerar för att få bort pigmenteringar) Då det tar tid att behandla pigmenteringar, och kräver konsekvent användning.

   När jag väl lägger upp ett inlägg med fokus på före och efterbilder, så håll utkik! Så får vi hoppas att du blir inspirerad av det :): ) Önskar dig en fin helg 🙂

 5. Ulrika skriver:

  Hej Johanna

  Tack för mycket bra tips på en höst-kur mot pigmenteringar! Detta tänker jag testa :). Jag blev även nyfiken på Prioris ögoncremer. Jag har främst problem med påsighet och slapp hud och vill därför ha en uppstramande creme. Jag tål retinol bra, Versos var toppen till jag utvecklade allergi mot den. Sedan dess har jag testat Hydropeptid, JM Age intervention, Beaute Pacifique Vitamin A, Medik 8 Eyelift, men tycker inte att de är lika uppstramande som Versos. Hur är Prioris och vilken av dem tror du skulle vara ett alternativ för en 48-åring?
  Kram Ulrika

 6. Ranveig skriver:

  Jeg har sensitiv hud som er litt rød og irritert, hva anbefaler du av produkter som kan løse pigmentproblemet? Hva skal vi med irritert hud ha for produkter som er effektivt?

 7. Jennie skriver:

  Men hallå, du har bar hud på ena bilden och fullspacklad på andra.

  • Detta är inget före och efterinlägg:) detta är ett inlägg som handlar om vilken rutin jag använder mig av. För att inspirera andra som inte vet vilka produkter som man ska kika efter. Då det är svårt att bli av med pigmenteringar. 🙂 🙂 önskar dig en fin helg

 8. Jennie skriver:

  Har du några tips på budgetvarianter av dessa eller är det den här prisnivån man får räkna med för att få effekt när man behandlar pigmenteringar och jämnare hudton? 🙂

 9. Charlotte skriver:

  Hej!
  Menar du att mela cream är ett strå vassare eller tvärtom?

 10. Sanna skriver:

  Hej! Om jag vill jobba på mörka fläckar och acne ärr. Har blandhy och tålig hy, vänjt in alla förutom retinolen. Och har produkter som BHA, niacinamide, azelain syra, c-vitamin wishtrend (som står på skincity ska användas på kväll) glykolsyra, samt retinol jag vill vänja in. Vet att det är mycket men är så förvirrad över hur jag ska lägga upp dag och kvällrutin. Antar att jag får ha flera kvällsrutiner men kan du snälla hjälp mig att reda upp detta? Taaack snälla

  • Hej Sanna!

   Det du kan göra är att du fördelar produkterna på kvällarna och dagarna, och kanske till och med varvar vissa produkter i veckan.

   DAG
   BHA
   Niacinamid
   Azelainsyra

   KVÄLL
   C vitaminet kan du ha på kvällen
   Retinol- använder du ensamt på kvällen – istället för för retinol applicerar du glykolsyra vissa kvällar så det inte blir för mycket

 11. Maria Wetterfors skriver:

  Hej,

  Jag är allergisk mot acetylsalisylsyra och får ibland finnar runt mun och näsa (kommer inte ihåg vad den åkomman heter). Finns det ngn syra som jag kan använda mig av?

  Tack för svar!

 12. Annika skriver:

  Mina pigmenteringar i pannan verkar ha stillat sig. Eller så var jag riktigt bra på att smörja mig i somras. Dock på kinderna upplever jag att det har uppkommit vita fläckar partier (inte som vitiligo) där sminket har svårt att fästa t.o.m. Någon aning om vad detta kan vara? På en 40+ hud är väl lika bra att tillägga.