BRIGHTENING TREATMENT & SMOOTHING TREATMENT

 • | Johanna

Två leave on exfolieringar från SKINCITY SKINCARE har tagit plats i sortimentet.  Brightening Treatment är en exfoliering för mogen, torr, pigmenterad och solskadad hud. Med ett innehåll på  10% AHA + 5% PHA . En mildare variant Smoothing Treatment är en mix av 5% AHA och 5% PHA som förnyar och jämnar ut huden. Båda jobbar huvudsakligen på glowet + lyster + förfinad hudtextur.  Antingen hittar man sin favorit eller kombinerar båda för att förstärka resultatet. Båda har en lätt serumtextur som snabbt går in huden. Följ sedan upp med serum och nattcreme. 

Brightening Treatment exfolierar med 10% AHA + 5% PHA. Smoothing Treatment är en exfolierande cocktail av 5% AHA och 5% PHA

Brightening Treatment

Det här är min favorit! Brightening Treatment innehåller 10 % AHA + 5 % PHA . En mix av glykolsyra, mjölksyra och äppelsyra – syror som har förmåga att reducera gamla hudceller och därmed påskynda cellförnyelsen.  Denna passar bra om man har solskador eller om huden är torr, eller har pigmenteringar. Vill man helt enkelt förbättra hela hudtexturen är detta en bra produkt. 

Även andra vårdande och återfuktande ämnen hittar man i formulan. Allantoin, bisabolol, växtextrakt från centella asiatica, lakritsrot, PHA-syra och mjukgörande ceramider bidrar till att huden hålls mjuk.  Men fokus är att förnya hudtexturen genom att reducera ojämnheter och göra huden klarare. Det är vanligt med pigmenteringar efter sommaren. De kan dyka upp i dekolltaget varför produkten är lämplig att använda även där.  Lagom användning av produkten är närhelst 1-3 gånger i veckan därmed passar den alla hudtyper, men har man en känslig hy är det bättre att föredra Smoothing Treatment.

Brightening Treatment

Smoothing Treatment

Det här är en mildare variant av föregående produkt. Här hittar vi istället en blandning av 5% AHA och 5% PHA som också förnyar och jämnar ut huden men mildare.  Glykolsyra, mjölksyra och äppelsyra (AHA) förnyar hudcellerna och PHA-syran (gluconolactone) och (NMFs)  ser till att återfukta huden på djupet.  Samma innehåll med allantoin, bisabolol, växtextrakt från centella asiatica, lakritsrot och ceramider  även i denna, som vårdar samtidigt som den jobbar på glowet i huden. 

Smoothing Treatment

Användning

När jag har använt dessa produkter har jag ena kvällen applicerat Smoothing Treatment andra kvällen har jag applicerat Brightening Treatment vilket gav mig ett fint resultat. Det blev en fin kombination av dessa. 1-3 gånger i veckan är lagom att använda dem antingen tillsammans eller var för sig. Rengör, applicera toner, sedan valfri leave on exfoliering därefter serum och creme. Avslutningsvis är leave on exfoliering ett fint tillägg om man använder andra aktiva produkter från SKINCITY SKINCARE familjen. Jag har tidigare skrivit om bra produkter som behandlar porerna i inlägget ”Pore Minimising Toner”. Är man nyfiken på det kan man kika in där igen! 

 

Har ni någon favorit av leave on exfolieringarna?

 

/ Kram Johanna 🖤🖤🖤

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “BRIGHTENING TREATMENT & SMOOTHING TREATMENT”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Kristin skriver:

  Riktigt nyfiken på dessa! Vad ligger ph-värdet på? Jag brukar alltid applicera exfoliering innan toner pga att exfolierande produkter oftast har ett lägre ph-värde men här skriver du att man ska applicera toner innan dessa.

  • Hej Kristin,

   Kul att du är nyfiken på dessa. Brightening Treatment och Smoothing treatment ligger på 3,8 och du får bäst resultat om du applicerar ett tunt lager på torr och rengjord hud, med fördel på kvällen. Låt absorberas av huden och följ sedan upp med koncentrat och/eller återfuktande creme. / Johanna 🙂