C vitamin – det våras för lyster!

Det snackas mycket om antioxidanter, som man ofta hör om, framförallt C-vitamin. Men varför är det så bra? Enkelt kan säga att antioxidanter hjälper till att motverka skada utifrån men även inifrån, genom att minska fria radikaler ”hudvårdsbovar” som förstör DNA, elastin och collagen i huden. Genom att tillföra antioxidanter som jobbar förebyggande och reparerande får man samtidigt antiage effekt på huden. Därför är antioxidanter så bra! 

Kanske inte alla känner till helt och fullt vad fria radikaler faktiskt gör, det uppstår i kroppen, genom stress, sjukdomar, och utifrån genom rökning, alkohol, genom dålig kosthållning, det uppstår också vid vårt naturliga åldrande men den absolut största boven av alla är solen. Den bryter ner cellerna och framförallt hudcellerna, därför åldras vi snabbare än vad vi normalt skulle ha gjort.
Det är där som antioxidanterna kommer in som räddarna i nöden, de har som tur förmågan att bryta ner eller motverka så de fria radikalerna inte ska göra för mycket skada i huden, stor del av skadan kommer från solen som jag nämnt. Därför är det superbra med antioxidanter i hudvård, de förebygger förtidigt åldrande. Det finns många olika typer av antioxidanter men de vanligaste är framförallt C och E vitamin och tillsammans blir de starkare. Högre mängd antioxidanter desto större chans att dom fria radikalerna motas bort.

 

C-vitaminserum från Medik8

Medik8 har ett brett urval i sitt sortiment av C vitamin serum i olika halter.

Antioxidanter hudens bästa vän 

Vi kan göra mycket själva för att undvika fria radikaler, så som att inte röka eller sola, förebygg genom träna ofta och försöka att inte stressa. Solen är som sagt den största boven i det hela, då den inverkar negativt på hudens egen reparationsprocess, det är inte bara därför den är skadlig utan en annan konsekvens är att den kan vara en faktor för sjukdomar som cancer, hjärtkärlsjukdomar men framförallt bidrar det till hudens åldrande. Cellerna i kroppen angrips av fria radikaler hela tiden.

 

C-vitaminserum från Medik8

Några av Medik8 poppis produkter, Pure C15 jämnar till hudtonen och jobbar antiage. C-Tetra Eye är anpassat för ögonområdet, då C-vitamin är tonreglerande passar det fint för mörka ringar under ögonen.

 

Kika in här nästa vecka, då tänkte jag berätta vad man ska hålla utkik efter i produkter …

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “C vitamin – det våras för lyster!”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ella skriver:

  Hur fungerar det att kombinera vitamin c med retinol?
  Använder Versos duo (bha tvätt samt blemish fix) och verso eye serum. Kan man kombinera med vitamin c i samma rutin? Använder klairs vitamin c serum.

  • Hej Ella! Det är inga problem att kombinera C vitamin och retinol i din rutin, men välj med fördel att använda C-vitaminet på dagen Det är inget som krockar med dina övriga produkter / Johanna

 2. Luss skriver:

  Hur skiljer sig de fyra c serumen åt?

  • Hej

   Man kan säga att styrkan skiljer dem åt, eller hur aktiva de är som de står på bilden, mest aktiva från vänster till höger, men med desto längre hållbarhet på de två till höger. / Johanna

 3. Luss skriver:

  Hur skiljer sig de 4 olika c serumen åt?