elementrē gör entré på Skincity och oss hittar ni på vlogg numera

 • | Johanna

Jag pratar om vårt nya spännande hudvårdsmärke elementrē på vloggen i dag och nedan hittar ni alla produkter som jag har använt.  elementrē grundades 2021,  trots sina unga år har märket gått spikrakt uppåt. De Sweiziska huvårdsmärket har en serie högpotenta produkter i form av rengöring, serum, gel, cremer och exfolieringar.

Grundfilosofin är indelade i tre enkla steg, förbered, korrigera och förbättra din hud. Produkterna har innehåll som kan förbättra dels ojämn hudton, och överskottspigment, oljig hud, tilltäpptheter, torr och irriterad hud. Det finns flertalet produkter i sortimentet, de jag använder i dag kan ni läsa mer om nedan.

STEG 1 – Förbered

 • Första steget är att förbereda huden med rengöring eller peeling. Det mest effektiva sättet för att ta bort makeup och lämna huden återfuktad.
 • Rengöring är det första steget och jag väljer att använda en AHA Foamer – 10% Alpha Hydroxy Acid. En härligt löddrande mousse rengöring som peelar huden effektivt men trots det skonsam på huden. Första steget till en jämnare och förbättrad hudtextur. Formula är en mjuk mousse som kan pirra lite lätt på huden, efterlämnar en slät och mjuk hud. Den här passar en blandad/oljig hudtyp bäst.
 • Nästa steg exfolierar jag huden med enzymer, jag använder den snälla peelingen, Enzyme Peel Gel – 3% Papaya som skonsamt avlägsnar förhornade hudceller. Texturen är lätt och mjuk och känns knappt på huden. Fördelen med denna är att den även passar den känslig huden. 

STEG 2 – Korrigera 

 • Steg 2 är att behandla ojämnheter eller pigmenteringar med koncentrerade serum. De har kapaciteten att förbättra och förfina linjer, pigmenteringar och ojämn hudton men även förbättra aknebenägen hud. Jag använder mig av den högre halten C vitamin som finns i  Illuminating Serum 30% Vitamin C.
 • C-vitamin 15% Vitamin C Brightening Serum, innehåller lägre c-vitamin halt vilket innebära att den passar för de som är känsligare, fint alternativ om man vill förbättra pigme
  nteringarna. Båda produkter innehåller ferulinsyra, som boostar den antioxidativa effekten samt och skyddar och förbättrar ojämn hudton och linjer. Vitamin E förstärker effekten av C vitaminet som skyddar mot oxidativ skada. Båda har en lätt och mycket medgörlig och härlig textur som snabbt går in huden fint. 

STEG 3 – Förbättra 

 • Det sista steget är att förbättra hudens vitalitet med återfuktande och närande produkter som skyddar och bibehåller hudens smidighet genom att hålla den mjuk. Här använde jag den rikare  Nourishing Cream – 6% Niacinamide & Hyaluronic Acid som passar en torrare hudtyp, eller för höst och vintern. En rik och härlig textur som verkligen går in fint i huden. Niacinamiden förbättrar texturen och jämnar ut linjer och har dessutom en antiinflammatorisk effekt på akne och rosacea. Hyaluronsyra ökar upp fukten och reducerar synligheten av små fina linjer. Lugnar även rödhet i huden.
 • Recovery Mask Cream – 8% Panthenol, Shea Butter, Squalane applicerade jag över cremen för att tillföra ytterligare näring. Givetvis räcker det att använda bara creme för natten alternativt masken. Ingredienser som panthenol har antiinflammatoriska egenskaper, sheabutter mjukgör huden och reducerar svullnad. Squalane hjälper till att bibehålla hudens naturliga oljor.

 

Ni ser rutinen på vloggen 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “elementrē gör entré på Skincity och oss hittar ni på vlogg numera”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Veldig spennende med nytt merke, men veldig synd det er parfyme i produktene. Det burde alle slutta ha i sine hudpleieprodukter 🙂