Retinolfavoriter från bareMinerals Ageless serie

  • | Johanna

bareMinerals har inte bara makeup i sitt sortiment utan även hudvård. Där har jag hittat några godbitar från den mindre retinolserien – Ageless.   Ageless 10% Phyto-Retinol Night Concentrate och Ageless Phyto-Retinol Eye Cream har fått ta huvudrollen i mitt badrumsskåp senaste tiden, då de lite oväntat har kommit att bli mina senaste favoriter.  Är ni nyfikna på vilka andra retinolprodukter som jag gillar hittar ni dem i inlägget ”Höstens retinolprodukter” 

Serum/koncentrat 

Ageless 10% Phyto-Retinol Night Concentrate  är den produkt som har använts mest den senaste tiden. Vad innehåller då denna? Jo,  10% phyto-retinol som är en typ av naturligt växtbaserat retinol som ger samma effekt som retinol. Skillnaden är att den inte gör huden känslig,  torr och röd. Det gör att den passar alla.

Jag har använt den på natten med nattcreme över. Första kvällen både såg jag och kände skillnad i huden. Upplevelsen var att den hade blivit slätare och jämnare men dessutom mjukare.  Det kan också bero på att den har innehåll av hyaluronsyra och proteinpeptider som återfuktar huden. För mig har det fungerat att använda den flera kvällar i rad, med nattcreme över. Tack vare att texturen är lätt men samtidigt cremig i texturen går lätt in i huden. Jag älskar den!

bild på produkter

Ett alternativ på mildare retinol, Ageless 10% Phyto-Retinol Night Concentrate irriterar inte huden

Ögoncreme

Ageless Phyto-Retinol Eye Cream är precis som namnet säger en ögoncreme med phyto-retinol. Många ögoncremer som innehåller retinol kan upplevas starka kring ögonområdet och därmed svåra att använda ofta. Produkten är aktiv men gör inte ögonområdet känsligt, därför kan man ha den flera dagar i rad både morgon och kväll.  Texturen är cremig och närande, något som jag föredrar. Den här innehåller också förutom phytoretinol, hyaluronsyra och proteinpeptider som plumpar huden.

När jag applicerar den är jag generös och lägger den en bit utanför ögonområdet och runt brynen, då jag får med kråksparkarna. Det ska jobba på hela ögonområdet.

Blir ni också lika nyfikna på denna som jag blev? 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Retinolfavoriter från bareMinerals Ageless serie”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. detiii skriver:

    Retinol – https://tonzes.com/retinolse.htm Det här är troligen den mest prisvärda och bästa retinolprodukten som jag stött på! Den använder jag varje kväll (varannan i början av behandlingen) och hyn har blivit slätare på bara ett par veckor faktiskt.