Skapa en glowig bas med lysterprodukter

  • | Johanna

Nu när restriktionerna har släppt och man äntligen kan få tillfälle att fixa till sig för att ta sig ut på något festligt, vad passar då inte bättre än en lystrig bas?  Är ni nyfikna på hur jag gör? Kika på dagens IGTV vad jag använder för produkter och hur jag applicerar dem för att få en glowig bas. Man kan säga att det ger en liknande effekt som strobing. Det innebär att man jobbar med olika highlighter för att skapa lystereffekter i huden.

Börja med att lägga en bra bas först, använd gärna primer och en lystrig foundation för att vässa till det. Sedan applicerar jag  highlighter,  använder mig av en smalare borste vid applicering av Face Illuminator

Highlighter ger en djupare lystereffekt 

Börja med att lägga en bas med foundation. För att få fram glowet är det dags att addera bronzer och lyster i kompakt format. Tänk på att ha olika penslar för de olika produkterna. Jag har grundat med en primer från Laura Mercier Pure Canvas Primer Blurring och Original Liquid Mineral Foundation SPF 20 som ger en hint av lyster.  Jag har även använt Vanish Concealer under ögonen i nyansen Creme.

Jag börjar appliceringen av highlighter Face Illuminator från Laura Mercier, här vill vi man skapa ljusreflektioner i huden och det framträder med en ljusare nyans som Devotion. Jag applicerar mitten av pannan, kinderna, nästippen och över läppen och hakan.

Bronzer som förstärkning

Nästa steg för att bygga fram mer lyster till huden är att addera en lystrigare Bronzer.  Hourglass har en fin palett med 3 nyanser, Ambient Lighting Palette Volume II som innehåller Soft Light, Radiant Light och Golden Bronze Light. Pudret är finkornigt och ger ett mjukare utseende med riktigt snygg strålande glow.
Jag använder alla nyanser av på en gång genom att blanda alla på borsten med Finishing Brush från Laura Mercier som är perfekt för att bronza med.  Applicerar bronzern som en 3;a på huden från pannan ner mot kinden och käken.

Bonusknepet, använd flera rougenyanser

Nu när vi är inne på att addera lyster, lägg in ett rouge som verkligen ger glow. Ambient Strobe Lighting Blush highlightar kinderna med färg samtidigt som det ger liv till ansiktet. Jag använder nyansen Incandescent Electra på kinderna som jag cirkulerar in upp längs hårfästet till vidare upp mot pannan ner mot käkarna.

För att få mer effekt i ansiktet applicerar jag Ambient Strobe Lighting Blush i nyansen Brilliant Nude längs kinbenet enbart, högst upp på kinbenet applicerar jag en djupare ton i nyansen Luminous Flush från Ambient Lighting Blush. Sådär då var det klart! Nu har du en glowig bas!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.