Glykolsyra + Retinol = sant

  • | Johanna

Vi har ytterliggare en förlansering här på Skincity! Det är inte vilken som helst!  Två nya produkter från Peter Thomas Roth Even Smoother™-kollektionen kombinerar högpotent glykolsyra och tidsfrisatt mikroinkapslad retinol. En nattbehandling för huden  som synligt hjälper till att förbättra utseendet av textur, klarhet, ojämn ton, fina linjer och rynkor. Med andra ord detta är två produkter du kan få mycket fina resultat av, vad passar inte bättre för att behandla pigmenteringar med?

GLYCOLIC RETINOL RESURFACING PEEL PADS

Glycolic Retinol Resurfacing Peel Pads har ett mycket kraftfullt innehåll på 20% glykolsyra men också 1,5% mikroinkaplsat retinol. Med andra ord är detta en mycket kraftfull kombination för huden, så inget för den som är känslig huden. Man kan sätta igång med dessa från åldern  25+ med tecken på åldrande. Retinolet frigörs kontinuerligt under natten vilket gör att det är mindre irritativt på huden. Padsen innehåller många fler ämnen som har en utjämnande effekt på huden som bland annat niacinamid.

Allantoin och adenosin lugnar huden och Hyaluronsyra motverkar att den blir torr. Det man kan förvänta sig av produkten är att den gör huden klarare samtidigt som ojämnheter, fina linjer och rynkor reduceras. Resultat förbättras över tid om du använder padsen regelbundet.  Använd alltid solskydd dagtid när du använder exfolierande produkter i din hudvårdsrutin. Padsen används med fördel på kvällen efter rengöring 1-3 gånger i veckan beroende på hudtyp, det kan pirra i huden i början men det lägger sig inom kort.  Följ upp med ett passande serum efter, exempelvis Even Smoother Serum och avsluta med nattcreme.

GLYCOLIC RETINOL RESURFACING SERUM

Glycolic Retinol Resurfacing Serum är ett också en mycket kraftfull produkt i form av ett nattserum som jämnar till hudtonen samt återfuktar huden. Vi hittar samma formula här som i peeling padsen 15% glykolsyra samt 1,5% mikroinkapslat retinol. Retinol frigörs gradvis under natten för en förnyande effekt. Niacinamid, allantoin och adenosin finns även i serumet som hjälper till att lugna huden. Hyaluronsyra och kollagen återfuktar och ger ökad volym för en glowig plumping-effekt. Huden blir klarare samtidigt som ojämnheter, fina linjer och rynkor reduceras. Resultatet förbättras över tid vid regelbunden användning. Serumet kan användas varje kväll men ett tips är att vänja in den för att huden ska adaptera produkten bättre. Even Smoother serum rekommenderas till alla hudtyper tack vare sina lugnande, reparende, balanserande ingredienser men inte för den känsliga hudtypen.

Serumet appliceras på rengjord hud varje natt eller varannan natt beroende på hudtyp.  Applicera sedan valfri crème över Even Smoother serum och för bäst effekt använd  Even Smoother Peel pads först för att boosta effekten av serumet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.