Hållbara julklappar

  • | Johanna

Under december månad handlas det mycket julklappar och det konsumeras mycket. Man kan tänka hållbart även under mest köpstarka månaden av alla. Några tips jag har att dela kan ni läsa i dagens blogginlägg.

Flera funktioner i ett

Några tips är att köpa produkter som har flera funktioner i ett, märken som Hyggee har multi egenskaper. Deras produkter bygger på flera egenskaper i ett, i form av exempelvis All in One Essence som för övrigt är en av mina favoritprodukter där har man bakat in både toner, essence och serum samt lätt dagcreme i ett.

Välj makeup som även är hudvårdande då får du också fler effekter i ett, MAKETHEMAKE, bareMinerals, Jane Iredale, IT Cosmetics och Ilia är exempel på märken som har hudvårdande egenskaper.

Kolla upp vilken hudtyp som vederbörande har för att det ska bli så rätt som möjligt samt för att produkterna ska passa hudtypen. Risken är annars att produkterna blir stående i badrumsskåpet för man upplever inte att produkten passar. Det är ju inte så konstigt då produkterna inte är för dennes hudtyp. Kolla av vilken hudtyp vederbörande har, normal, torr, fet, blandad eller känslig.

Återvinn

Återvinn dina hudvårdsprodukter med Bower, så hjälper du planeten. Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna – dvs. även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags.  Väl vid återvinningsstationen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare får du pantvärdet för allt du har skannat hemma. Det är ju jättesmidigt.

Återanvänd även juklappspappret eller återanvänd julpåsar för att spara på pappret och även snören, än att köpa nytt eller slänga.

Dela med dig

Istället för att ge bort helt nya hudvårdsprodukter, ge bort produkter som du själv inte använder. Har du bara använt en ansiktscreme ett par gånger och det är mycket kvar, ge bort den istället för att slänga. Det finns någon som den passar bättre för och som dessutom kommer använda den.

Några intressanta blogginlägg som mina kollegor har skrivit om detta ämne sedan innan är dessa nedan.

Poddavsnitt 75: Hållbar hudvård – så blir du en mer medveten konsument

Hållbar hudvård

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.