Höstens hudvårdsfavoriter i mitt badrumsskåp

 • | Johanna

I dag tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina nya hudvårdsfavoriter som står i mitt badrumsskåp och som kommer användas mest denna höst. Många av produkterna har ni säkert sett tidigare på bloggen, men det är inte så konstigt det är mina favoriter. En blandning av oljor och fuktserum men även produkter som jobbar aktivt på huden genom att  jobba cellförnyande. Jag varvar dessa in min rutin och de är återkommande inslag under hösten och vintern.

Bild på kvinna i hårbandå och morgonrock

Min hud behandlad med produkter för kvällen, ansiktet är rengjort med dubbelrenögring, peeling, toner, essence, olja och nattcreme redo för att ta till sig alla produkter

Super Elixir 

En produkt som jag inte visste om jag skulle fastna för är Verso Super Elixir. Men en retinol + olje älskare som mig blev den svår att motstå och används regelbundet. Framförallt nu under hösten, då oljorna får ta större plats i badrumsskåpet. Verso Super Elixir innehåller A-vitamin + niacinamid  genom att minska glåmig hud och förbättra  ojämn hudton och hudstruktur. 

Man kan använda den precis i vilken ordning man vill, jag applicerar den efter serum och innan creme.  Jag har skrivit om denna produkt tidigare om du är nyfiken på produkten. Inlägget hittar du här ”Verso Super Elixir- en helt ny molekyl tar plats”.

The Dream Mask

Är också en stående återkommande favorit under hösten. En CBD- nattmask (med en halvfyllig textur) som jag applicerar på natten efter ett par dagars peeling. Den stärker upp huden och balansera upp, motverkar att huden blir torr. En olja under på natten så blir det prefekt textur och håller barriären i en fin balans.

Den innehåller även bakuchiol, niacinamide + Q10, vitamin E – De botaniska och aktiva ingredienserna stärker huden, den går fint at byta ut mot nattcreme och användas varje kväll. Sara har skrivit om hudvårdsmärket innan om ni är nyfikna, du hittar inlägget här ”Vi säger – Hello MANTLE”.

The Glow Serum

Något jag tycker bör finnas i varje badrumsskåpet under hösten och vintern, gärna året runt är ett oljeserum. Den är räddaren i nöden och kan göra så mycket för en hud där barriären är ur funktion. The Glow Serum löser det mesta för en torr hud, framförallt en stressad och irriterad hud.

Jag applicerar denna efter toner och innan nattcreme. Föredrar att använda olja på kvällen, då baddar jag in huden riktigt ordentligt.  CBD, lakritsrot, bakuchiol och bisabolol stärker upp huden, oljan går fint att använda både dag och kväll.

All-In-One Essence

Denna köps om och om igen, en av de bästa fuktserum jag har använt. Egentligen är det en multifunktionell produkt av toner, essens, serum och fuktcreme. Består av  tre olika typer av hyaluronsyra och björksav som återfuktar effektivt. Jag applicerar denna efter toner och adderar olja efter sedan creme.

Intense Treatment Pads

Engångspads som peelar huden med innehåll av 2% inkapslad salicylsyra som exfolierar och öppnar upp igentäppta porer och reducerar irritationer och rodnader. Härliga pads som jämnar till huden, dess används året om ett par gånger i veckan. Dessa är några av de bästa pads av de mildare slaget som man hittar i mitt badrumsskåp.

Glycolic Retinol Resurfacing Peel Pads

20% glykolsyra + 1,5% mikroinkaplsat retinol. Med andra ord är detta en mycket kraftfull kombination som gör huden klarare samtidigt som ojämnheter, fina linjer och rynkor reduceras. Här kan vi verkligen snacka dunderkur för huden, jag som har en tålig hud använder inte dessa oftare än en gång i veckan eller varannan vecka på kvällen.  Även dessa har jag skrivit om tidigare om ni vill läsa vidare, ”Glykolsyra + Retinol = sant”.

LCA Smart Peel Pads

Det har väl inte undgått någon att jag tycker om produkter med hög koncentration av AHA-syror. Några av de absolut bästa exfolierande padsen jag har hemma som tar bort gamla hudceller på hudytan med sitt innehåll av glykol-, mjölk- och mandelsyra (AHA) som även hjälper till att minimera porer, pigmenteringar, linjer och rynkor samt minskar uppkomsten av finnar och akne. Innehåller 30 pads med 20% AHA. pH 4.

 

Vill ni veta mer om vad just jag använder för produkter? Är ni nyfikna på det? Kommentera gärna vad ni vill läsa och se mer av framöver, kan vara stort och smått ! Kram Johanna

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Höstens hudvårdsfavoriter i mitt badrumsskåp”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt skriver:

  Hej.
  Hva gjör bakuchiol för huden?

 2. Anonym skriver:

  Hej,
  Kul att läsa om din höstrutin. Fick en känsla av att detta är din nattrutin. Vad använder du på morgonen?
  //Anki

  • Hej! Ja, det stämmer många av dessa använder jag på kvällen. Jag tar det till mig och det kan vara så att det kommer ett inlägg framöver med mina produkter för morgonen 🙂 kram Johanna 🙂