Höstrenovera huden efter sommaren

 • | Johanna

Efter sommaren med mycket sol och bad men framförallt mycket solskydd, kan man behöva fräscha upp huden när sommaren lider mot sitt slut och hösten är på intåg igen. Då vill man få bort det gamla och in med nya fräscha hudceller, genom att ge nytt liv och ny lyster till huden. 

Något jag ser till att göra är att verkligen rensa ut huden efter sommaren, huden svettas mycket och mängder med solskydd används. Huden kanske det tyvärr slarvas lite med, vad gäller rengöring, vilket gör att huden känns lite tilltäppt. För att få bort gamla hudceller efter sommaren,  ser jag alltid till att förbereda huden för en nystart på hösten.

Jag brukar alltid se till att gå på en ansiktsbehandling efter sommarens slut, i en ansiktsbehandling ingår det portömning, och det kan verkligen behövas, när talget har fyllts på i porerna är en riktigt utrensning vad den behöver. Ofta brukar man se som värst ut i huden precis efter en ansiktsbehandling, ett par dagar senare ser man det riktiga resultatet. Bra är att gå var 6:e vecka på ansiktsbehandling, speciellt om man har lätt för att få mycket tilltäpptheter i huden.

Något annat som jag brukar att fokusera på är att bada bastu eller framförallt ångbastu, det hjälper också till att öppna upp porerna och rensar ut bra.

Djuprengörande masker som verkligen djuprengör ner i porerna är annars något jag satsar på mycket.

Thermalmask Peter Thomas Roth

Här har jag på mig Thermalmasken från Peter Thomas Roth.

 

Höstrutinen 

Ångbastu 10-30 minuter: Jag brukar då och då sätta mig i bastun för att få porerna att riktigt öppna sig. 

Rengöring –  Därefter väljer jag  Glycolic Solution Cleanser som är en glykolrengöring,  den sveper med mycket gamla hudceller. Undviker ögonen (syrabaserade rengöringar ska inte vara i ögonen) 

Glycolic solution

Hela gänget från Peter Thomas Roth, består av lagom mängd glykolsyra.

Djuprengörande peeling: Nästa steg är att jag peelar huden med en form av kornpeeling från Codage – Scrubbing cream 

Lermask: Applicerar lermask som får sitta 30 minuter, den som jag gillar bäst är från Medik8 Natural Clay Mask, den rengör porerna ordentligt utan att var för uttorkande, samtidigt som den gör huden väldigt mjuk efteråt , den är väldigt snäll mot huden samtidigt som den är effektiv. 

Medik8 Natural clay mask, Codage Scrubbing Cream

Medik8 Natural Clay mask och Codage Scrubbing Cream är två av mina favoritprodukter för att detoxa huden

Thermalmask: Efter att jag har haft på min lermask adderar jag en värmande thermalmask, för att ytterliggare rengöra porerna (detta fungerar på mig, då jag har en tålig hud som inte reagerar på flera produkter) Peter Thomas Roth har en thermalmask  som blir varm när den kommer i kontakt med vatten, applicerar ut masken på huden och låter den sitta 3 minuter. Det är inte så länge den ska vara på huden, tillsätter sedan vatten på masken samtidigt som jag masserar ut  Hungaran Thermal Water Heat Mask då blir den varm på huden, sköljer därefter av den.

Hungarian Thermal water och Hungarian Thermal water mask är

Hungarian Thermal Water Rich Roisturizer och Hungarian Thermal Water mask är mina favoriter när jag verkligen vill djuprengöra huden

Ansiktsmask, fuktcreme

Toner/leave on exfoliering : Efter att thermalmasken är avlägsnad, stryker jag med en bommullsrondell över hela huden med den peelande glykolprodukten Glycolic solutions toner 

Serum: Följer därefter upp med  All in one essene från Hygge  för att få upp fukt till huden igen.

Dagcreme: När jag gör en mer djuprengörande behandling av huden fortsätter jag på samma spår när det kommer till dagcremen och applicerar Hungaran Thermal Water Moisturizer sist av allt

 

 

Rengöring, leave on exfoliering, glykolcreme

En perfekt enkel och smidig trio för att få fram nya fräscha hudceller

Dagen efter brukar jag köra med syra – creme, för att verkligen få fram nya fräscha hudceller till hösten 🙂 då applicerar jag Glycolic Solution Moisturizer  

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 svar till “Höstrenovera huden efter sommaren”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Hej

  Tänkte kombinera och lägga till följande masker i min rutin som ett tillägg för att jobba på hudstruktur och förstorade porer: Peter Thomas Roths masker, -pumpaenzym, den svarta lermasken och denna Thermal water masken. Ska jag lägga dem olika kvällar eller går det att göra samma kväll och i vilken ordning i så fall? Tänker mig främst i min T-zon. Då jag är känsligare på kinderna.

  Vilken fukt mask skulle kunna vara den ultimata sovmasken efter det här? Jag har blandad hy, tåligare t-zon men lite mer känsliga kinder. Blir lätt yttre på höst och vinter. Är 36 år.

  Tack för ett inspirerande inlägg!!

 2. Victoria skriver:

  Hej!

  Skulle vilja ha en produkt i min hudvårdsrutin som ger lyster och glow! Menar inget smink eller någon glittrig produkt utan hudvård som ger fräsch glow 🙂 Använder Maria Åkerbergs produkter i vanliga fall men kan vara vilket märke som.

  Tack på förhand!

  Mvh Victoria

 3. Therese Ahl skriver:

  Hej. Tack för tipsen. Jag använder normalt sett maria åkerberg. Hur är dessa produkter att kombinera/komplementets med de ovan? Mvh Therese

 4. Therese Ahl skriver:

  Tack för tipsen ! Hur ofta gör du detta under hösten? Finns produkterna i mindre förpackningarna eller är det bara stora? Mvh Therese

 5. Sara skriver:

  Åh så kul att äntligen läsa inlägg från någon som tipsar om mycket syror och vågar ta i!
  Det känns ibland som att vi med tålig hy blir bortglömda 🙂
  Tack för alla tips!

 6. Maria skriver:

  Söta fina du med mask i ansiktet
  Jag älskar verkligen dina inlägg.
  Kram

 7. Maria skriver:

  Hej!
  Jag undrar om du har nått tips på en toner som ger mycket fukt.
  Letar även efter nått som kan ersätta Dermologicas ultra calming mist. Älskade hur sprayen kändes som en mist av fukt (så bra att använda under dagen). Testade deras multi-active toner men gillar inte spraykänslan. Känns inte som en mist.
  Har känslig hud som ibland känns torr.

  Tacksam för hjälpen