Instagramfilter i en flaska – mina favoriter från MAKETHEMAKE

 • | Johanna

Hudvårdande makeup

Några nya favoriter för mig är produkter från MAKETHEMAKE, deras foundation är helt magisk, det är instagramfilter på burk! 🙂 Jag använder mig av nyans nr 4, den passar även när jag har använt brun utan sol. Ibland blandar jag nr nyans 4 och nyans nr 5 som drar åt det mer gulare hållet. Den är bra då det neutraliserar eventuella rödheter i huden.  När jag har hittat mina favoriter har jag svårt att byta eller prova något nytt, då jag är rädd att jag inte kommer bli lika nöjd. Men glöm det säger jag! Det är då jag hittar ännu bättre produkter som ger mig det resultat jag vill ha. Jag tänkte jag skulle lista de produkter från MAKETHEMAKE som blivit mina absoluta favoriter och varför.

Denna vill jag hylla till skyarna, Niacinamide Soft Fokus Primer för den gör exakt det en primer ska göra, förbereda för foundation så den lägger sig slätt och jämnt samt raderar stora porer, vilket gör att slutresultatet blir jämnare. Primer används alltid i hela ansiktet, för att få bäst resultat, det syns först när man väl applicerat sin bas  vad primern har gjort på huden.

Denna har blivit en av mina stora favoriter på senare tid, det är som ett instagramfilter inbakat i foundation i Vitamin B Flawless Filter Foundation, den har en korrigerande effekt i form av en primers egenskaper, använder man Niacinamide Soft Fokus Primer under så blir det ännu mer slätt och jämnt. Täcker lagom bra utan att det blir tjockt, utan ser fortfarande väldigt naturligt ut. Absolut en de bättre foundation jag testat genom åren.

Innan jag applicerar foundation blandar jag Hyaluronic Light-Diffusing Highlighter i foundation för att få fram ännu mer lyster till huden. Känner man sig lite glåmig i huden piggar denna upp på ett helt annat sätt. Jag tar då ungefär hälften hälften av vardera.

Peptide Perfecting Concealer har också blivit en av mina nya favoriter, jag använder nyans nr 2, som blir rätt nyans för mig. Det jag gillar med denna är att den täcker precis så mycket som jag vill att den ska göra, den är lätt att applicera och har bra nyanser. Concealern applicerar jag efter foundation och denna tar jag runt ögonen, och vid nasolabialvecken och runt näsvingarna.

Om det har dykt upp en finne eller två, använder jag mig av Ceramide  Elastic Concealer i nr 2, där vill jag ha en lite mer täckande concealer, eller om jag känner mig tröttare runt ögonen och vill ha ännu mer täckning.

Vitamin E Bouncy Bronze Gel: Den här brukar jag använda de dagar jag vill ha en lättare täckning, jag använder mig av nyansen Golden Bronze, som ger precis lagom nyans till huden.

Squalene Soft Compact Foundation:  är en kompakt foundation precis som namnet säger, denna brukar jag avsluta med när jag applicerat foundation. Jag använder mig av nyans nr 5. Applicerar gör jag med Loose Powder Brush för att få till en lätt slöja som fixerar foundation.

Bronzer använder jag året runt, och den ska vara finkornig, lagom mängd formula ska följa med på borsten, annars passar den inte för mig och mina krav. Och den jag använder mest av nu är  Vitamin C Compact Bronzer i nr 1.

Denna highlighter palett är helt underbar att skulpera med, den finns i två nyanser Capric Apricot Face Palett och  Capric Berry Face Palett 

Bild på ansikte och foundation

Slutresultatet med foundation Vitamin B Flawless Filter Foundation

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Instagramfilter i en flaska – mina favoriter från MAKETHEMAKE”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Veronica skriver:

  Så mycket bra tips! Beställt ett gäng borstar och paletten och primer nu måste också få fråga var din vita klänning el vad du har på dig på din storie och sitter och pratar om bla creme rimni om jag minns namnet rätt ser så himla fin ut den med nån typ av volang på armen..

 2. Rebecka skriver:

  Hej

  Jag använder Vitamin B Flawless Filter Foundation och har köpt två nyanser som jag mixar, använder primer från Jane Iredale smooth affair. Har använt foundationen i ca en månad. Upplever att foundationen efter halva dagen lägger sit lite i lager, den håller sig på plats men runt näsa och haka släpper den kan jag tycka och man ser det ganska väl. Vad beror det på?
  Vilken mängd primer ska man ha i ansiktet?
  Hur ska jag applicera på bästa sätt min foundation för en mellan täckande grad?

 3. Paula skriver:

  Jag tycker att den är lite ”torr” även om jag har ordentligt med återfuktande innan. Men det kanske är en smaksak då jag gillar t ex Barbor serum foundation och Helena Rubensteins olika foundations. Köpte nyans 4 som jag tycker är ganska gul.

  • Hej Paula,

   Det kan ju vara en smaksak precis som du säger 🙂 man gillar en viss textur på foundation. Nr 4 kan se lite gul ut i flaskan, men den blir inte på enligt min mening 🙂

 4. Lena skriver:

  Jag har med testat flawless foundation och för mig blev det precis tvärtom… onaturligt och väldigt täckande, som att den torkade innan man hunnit få ut den… det var bara att tvätta av (vilket aldrig hänt med andra foundations). Testat med samma primer som du och även mtm oljeprimer (blev något lite lite bättre men inte bra…). Även testat att applicera med bla mtm sheer foundation brush som är superbra till andra men hjälpte inte… huden är återfuktad men ändå blir det inte bra… har du nåt tips som jag kan testa innan jag ger upp den?

  • johanna.millerhovf@skincity.com
   176.56.245.234 Som svar till Lena.
   Hej Lena,

   Vad tråkigt att du upplevde den på det sättet! För att det ska bli så optimalt resultat med makeup och framförallt foundation, är grunden (hudvården det viktigaste, genom att den är i balans)

   Verktygen man använder vid applicering är också av största vikt, för att få ut foundation lätt och smidigt. Att du upplevde den onaturligt och täckande, kanske kan ha att göra med mängden, prova att ta mycket mindre. Att du tyckte det blev bättre med oljeprimer, kan tyda på att du behöver rikare underlag i din hudvård än vad du har i dagläget. Kika på denna produkt, som otroligt bra att ha under foundation och innan primer https://skincity.se/sv/k-ceutic.

   Du kan också blanda din foundation med en lysterprodukt om du upplever att den är svårt att få ut, då får du mer glöd till huden också https://skincity.se/sv/hyaluronic-light-diffusing-highlighter

   En annan foundationborste som jag själv gillar, är denna https://skincity.se/sv/precision-face-brush
   🙂 🙂