iS Clinical – innovativ hudvård

  • | Johanna

Framgångssagan om iS Clinical

Två killar utan pengar, men med en ambition om att ta steget in i hudvårdsbranschen, vi pratar om Bryan Johns and Alec R. Call som har grundat iS Clinical.  Entreprenörer med bakgrund från hudvårdsbranschen och marketing från bland annat Walt Disney. De hade inga pengar att investera i varken PR,  utan nätt och jämnt  ta fram en ny hudvårdsserie, som skulle göra någon skillnad inte bara nu utan långsiktigt och hållbart.  Något man ser i deras engagemang i olika Cancerorganisationer. Hudvården har förbättrande egenskaper på hud som genomgår kemoterapi, som blir tunnare och skörare samt känsligare. Flertalet  patienter som var under behandling, hade hört av sig till dem, för att visa vilken skillnad det hade gjort för dem och deras hud med produkterna.

För att börja etablera sig någonstans, och komma ut på marknaden gav de bort produkter till plastikkirurger som började rekommendera dem till sina patienter, det visade sig att de såg förbättrade egenskaper hos dessa. Patienter med svåra hudavlossningar på händerna blev hjälpta av Poly Vitamin Serum.  De gav en känd makeupartist provburkar som han i sin tur delade ut till sina kunder som visade sig vara Gwynet Paltrow och Salma Hayek bland annat.  Vilket ledde till att de började använda produkterna och ryktet började sprida sig, samtidigt började A-list celebriteterna prata om sin hudvård i olika tidningar,  detta ledde till att det tog riktig fart. Samtidigt meddelade Harpers Bazar att en produkt från iS Clinical skulle omnämnas som årets bästa produkt, det gjorde att det verkligen tog snurr.

Alla produkter går att använda under graviditet och amning, vilket de kan hävda med flertalet kliniska studier i ryggen, molekylärt kan inte ämnen går ner så djupt så det tränger in i blodbanan. Som alla andra tänker de självklart på hållbarhet, de är baserade i Kalifornien och där har man stränga lagar kring detta, de använder sig av återvinningsbara förpackningar och glasförpackningar istället för plast. Produkterna är givetvis inte testade på djur, de är kliniskt testade och har många kliniska studier med dokumenterade effekter.

tidningsurklipp

Några av de kändisar som använder sig av iS Clinical

personer på bild

Här står jag med grundarna av iS Clinical ,Bryan Johns och Alec R. Call när de besökte Stockholm

Några av de populäraste produkterna från märket är

  • Cleansing Complex– detta är iS Clinicals storsäljare, en exfolierande syrarengöring
  • Active Serum som arbetar uppljusande på ojämn hudton och har en förbättrande effekt på acneärr
  • Pro-heal Serum Advance+ deras omtalade antioxidantserum som som reparerar huden
  • Youth Intensive Cream, en lätt exfolierande creme som även återfuktar med sitt innehåll av hyaluronsyra, denna har även vunnit pris som årets mjukgörare

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.