IT Cosmetics -framgångssagan om grundaren som skapade magi för huden

It Cosmetics grundades av Jamie Kern Lima 2008.  Under många år led hon av kraftig rosacea. Istället för att lida i det tysta bestämde hon sig för att göra något åt saken. Hon hade konstanta problem med makeup som hon inte tålde pga rosacea, dessutom var det problematiskt med makeup som inte täckte huden tillräckligt.

Med hjälp av dermatologer och plastikkirurger tog hon fram sina storsäljande produkter som förändrat livet för många. Inte bara framgångssagan om henne är fantastisk, hur hon trots motgångar i början bestämde sig för att lyckas trots alla nej hon fick.  Den som vill höra mer om hur det gick kan ta del av det i boken ”Belive it” där hon berättar hur allt började.

Slutresultatet med en full makeup från IT Cosmetics

En chans dök upp

En chans dök upp att få visa sina produkter i 10 minuter i en av USA:s mest populära tv-shopkanal QVC och läget var ”make it or break it”. Under dessa minuter visar hon Concealern Bye Bye under Eye som hon torkar bort för att visa vilken skillnad den gör.  Efter sändningens slut var alla concealer slutsålda!  Idag är It Cosmetics ett av världens mest uppskattade märken – och ett av världens största!

IT står för innovativ teknologi och produkterna är en hybrid av make-up och hudvård, allt för att ge resultat som både ser bra ut och känns bra för din hud. Och nu har produkterna äntligen kommit till Skincity vilket vi är mer än glada för. Framförallt för att det verkligen kan göra skillnad för någon med en röd känslig hud och till och med för någon med rosacea. Nu har vi verkligen något som kan vårda huden, men samtidigt hjälpa de med en riktigt röd irriterad hud.

Superhero™ Liner Black och  Superhero Mascara och Hello Lashes Mascara.

Signaturprodukterna

IT Cosmetics är framför allt kända för sin gudomliga CC Cream, concealern Bye Bye Under Eye ( det var den som Jamie Kern Lima sålde slut på under de 10 minuter hon hade under sändningen)  och Superhero Mascara. Men det finns även hudvård att välja på.

Superhero Elastic Stretch Volumizing Mascara

Superhero mascara är framtagen tillsammans med plastikkirurger och innehåller Elastic Stretch Technology som gör att fransarna inte bara ser bredare och längre samt fylligare ut – de vårdas samtidigt. Ett pigment som går under namnet;  ”Super Black-pigment” kombinerat med Lash-Changing Power Brush täcker varje strå och fångar upp varje frans som ser separerade och fylligare ut. Ett litet plus är att den ger en visuellt fylligare franslinje. Går att bygga upp hur många lager man vill, vilket gör att den passar utmärkt till vardags precis som till fest.

Bye Bye Pores Poreless Finish Airbrush Powder och  Bye Bye Under Eye Concealer.

En CC cream som kanske inte riktigt är som en traditionell cc cream, den har högre täckning. Något denna produkt kan briljera med är att den fått pris som bästa foundation. Det den levererar är  7 produkter i en – foundation med hög täckning, färgkorrigering, återfuktande serum, primer, concealer, fuktgivande dagcreme och SPF 50+. Jag själv har använt den som en concealer, vilket fungerade utmärkt då den täcker  mörka ringar under ögonen riktigt bra.

IT Cosmetics Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7

Även denna smarta makeupborste som är helt veganskt har också blivit prisad. En dubbelborste som du kan använda till puder, foundation och concealer. Borsten har Heavenly Luxe-hår som inte ramlar av och gör resultatet ännu bättre.  Den stora fluffiga änden applicerar man puder och foundation med och den lilla änden är bäst för concealer eller runt näsvingar eller mindre områden. Personligen har jag hittat en ny favorit!  Något jag märke med denna var att den var så pass mjuk, har man en känslig och framförallt rosaceahud kan borstarna kännas hårda i ansiktet, vilket denna inte gör.

Bye Bye Pores Bronzer i nyans Beach,  Bye Bye Pores Blush Sweet Cheeks i nyans Naturally pretty och Sweet Cheeks

De produkter jag använder i dagens IGTV

Pillow Lipstick

Detta är ett riktigt härligt läppstift som har en mjuk och följsam textur då det är ett kollagenberikat läppstift. Man kan hitta det i 14 olika nyanser. Det har innehåll som gör att läpplinjer inte blir lika framträdande och ger ett fylligare utseende samtidigt som de känns riktigt återfuktade. Dessutom går det utmärkt att användas som rouge.

 

 • Vissa av produkterna har inte lanserats och kommer senare tyvärr, men ett tips är att kika på Skincity.se makeuplive som min fina kollega Emelie medverkade i. Hon får en makeup lagd med de produkter som vi har i sortimentet, det blir så otroligt fint att ni inte får missa att se det här. 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “IT Cosmetics -framgångssagan om grundaren som skapade magi för huden”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Her var du vakker Johanna, disse fargene kledde du mer enn noe annat jeg har sett deg i, strålende 🙂

 2. M skriver:

  Hej!
  It cosmetics har tidigare haft pfas i sina produkter, speciellt i deras cc-cream, har de nu tagit bort dessa? 🙂 Eftersom ni inte säljer produkter med pfas?