Lugnande Nyheter! Clarins – Calm Essentiel

Under våren kommer det mycket härliga nyheter.  Clarins, släpper en liten serie Calm Essentiel som vänder sig till alla med känslig hud som behöver hudvård som lugnar och tar bort stramhet samtidigt som det skyddar. Serien innehåller 96% naturliga ingredienser. Några av dem är ekologisk kransborre som är bra mot föroreningar och ekologisk cameliaolja som ger näring. Muscatellsalvia skyddar huden samtidigt som det lugnar. Vegetabilisk squalane stärker upp och ger skydd. Man kan ana en lätt doft av mysk.

Den nya serien passar för en känslig hy som behöver en liten rutin med få produkter som lugnar och stärker huden

Den nya serien passar för en känslig hy som behöver en liten rutin med få produkter som lugnar och stärker huden

Calm Essentiel Soothing Emulsion   Detta är en lättare men ändå cremig emulsion som snabbt går in i huden och återfuktar. En känslig hud behövre stärkas upp med lagom mängd fukt, och det är precis vad denna produkt gör. Under en tids användning kommer huden att lugnas och rodnad dämpas genom att huden lugnas och känns mindre torr.  Produkten har färre ingredienser som gör den mild och skonsam på en hud som är stressad.  Den kan användas både på dagen och natten, givetvis med ett SPF över under dagtid.

Bilder på tre produkter från Clarins

Serien består av tre snälla produkter som riktar sig till en känslig hy som mår bra av att stärkas upp och helt enkelt lugnas

Calm Essentiel Restoring Treatment Oil Detta är en riktig SOS- olja för en känslig och reaktiv hud. Oljan som lugnar, stärker upp och ger näring kan användas både dag och kväll. Torr hud och stramhet dämpas vid regelbunden användning.  Kanonbra att använda om man gjort mycket syrabehandlingar eller peelat lite för mycket. Oljan kan också användas som en kur för den mest reaktiva huden, då använder man den intensivt under ca 10-20 dagar.

Soothing Emulsion går fint att användas dag och kväll tillsammans med kompletterande produkter

Soothing Emulsion går fint att användas dag och kväll tillsammans med kompletterande produkter

En känslig hy kan även vara röd, vilket kan dämpas med gröna toner. Redness Corrective Gel gör just detta

En känslig hy kan även vara röd, vilket kan dämpas med gröna toner. Redness Corrective Gel gör just detta

Calm Essentiel Redness Corrective Gel Här har vi en produkt som är för den med en röd hudton och röda kinder. Varför ? Jo, denna lätta gel har en grön ton som neutraliserar bort rodnad i huden. Innehåll är kransborre, muscatellsalvia samt squalane som har förmåga att lugna och skydda en känslig hud som kan kännas stram. Produkten har en diskret doft av mysk som doftar fräscht som knappt märks . Används på dagen med SPF.

Calm Essentiel serien från Clarins har en härlig och fräsch doft som luktar renhet och fräschet

Calm Essentiel serien från Clarins har en härlig och fräsch doft, oljan som är lätt går mjukt och behagligt in i huden

Ett litet bonustips!

Produkterna är även ett bra alternativ om man vill använda milda fina innehåll i sin hudvårdsrutin under sommaren, då de har så pass lugnande egenskaper. Perfekt om man varit ute en dag på stranden och råkat få lite för mycket sol på sig. Eftersom solen har en uttorkande effekt så är oljan lämplig att återfukta med, sedan adderar du övriga produkter för bästa resultat.

 

Vad har ni för tips på produkter för en känslig hy? Har ni någon favorit som verkligen räddat er hud ? Dela med er, jag är nyfiken 😊  Kram Johanna

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Lugnande Nyheter! Clarins – Calm Essentiel”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Paulas Choice Omega+ serie; serum, nattkram & ogonkram 🙂

 2. Ranveig skriver:

  Synes ikke disse produktene passer en sensitiv hud, da de har mye parfyme i seg. Alle Clarins produkter har parfume som kan irritere huden hvis du er veldig sensitiv og irriterad hud.

  • Hej Ranevig,

   Tack för din feedback !

   Doften i denna serie är framtagen med milda parfymämnen och testad på en känslig hud via kliniska studier bevakade av hudläkare enligt Clarins.
   Denna serie kan rekommenderas till en känslig hud. Har man däremot någon typ av allergi så bör alltid hudläkare rådfrågas. Annars är det väldigt milda dofter i denna serie.

   Önskar dig en fin kväll! kram Johanna