Min hudvårdsrutin under sommaren

Jag utlovade i förra blogginlägget att jag skulle berätta hur min hudvårdsrutin ser ut. Jag brukar framåt våren börja  justera om rutinen, så den är anpassad  när solen tittar fram. Det jag prioriterar är antioxidanter och solskydd. Jag lägger gärna till antioxidanter,  C och E vitamin under sommaren, framförallt på dagen dessutom lägger jag också in en högre växel på solskyddet, och kör alltid SPF 50. Jag kan lätt få pigmenteringar på överläppen om jag inte skyddar mig ordentligt varje dag.

Hudvårdsprodukter i min sommarrutin

Ett axplock av produkter från min rutin

Jag pendlar varje dag i bil och därför också extra noggrann med vänstersidan av min kind, som exponeras mycket för solljuset genom bilrutan. Där dyker alltid upp en pigmentering framåt våren om jag inte skyddar mig. Men som tur finns det potenta hudvårdsprodukter som kan behandla pigmenteringar mycket bra, jag har fått bort otroligt mycket av en pigmentering jag har haft på kinden, med Yellow Cream från Dermaceutic Något annat som jag är noga med, är solglasögon när det är soligt ute, för att verkligen skydda den tunna huden runt ögonen.

YellowCream & CE Ferulic för pigmenteringar

Mina två favoriter för att behandla pigmenteringar.

MIN SOMMAR-RUTIN

DAG

När jag vaknat upp brukar jag lägga dessa Water Drench  Eye Patches när jag käkar frukost, för att få bort morgonpåsarna.
Rengöring: Börjar morgonen med Micellar Water  som jag tvättar rent med en Facial Pad
Toner:  Klappar in på huden tonern Cellular Performance lotion II  för att så mycket som möjligt ska absorberas av huden.
Serum: På dagen avvänder jag C vitamin serum, nu är jag förtjust i CE Ferulic för att förstärka den skyddande effekten på huden, under solskyddet.  
Dagcreme: K-Ceutic är en av mina sommar favoriter, tycker att den är härlig att använda året om. 
Solskydd: Är det riktigt varmt ute brukar jag använda Eclipse SPF 50 enbart vissa dagar.
Ögoncreme: Egentligen börjar jag med ögoncreme A.G.E  Eye Complex  efter jag är klar med Eye Patches.

Mina två favoritprodukter för pigmenteringar

Räddarna mot pigmenteringar och solskador

 

Skinceuticals A.G.E Eye Complex & Peter Thomas Roth Water Drench Hydra-Gel Eye Patches

KVÄLL

Rengöring: På kvällen använder jag en annan typ av rengöring, Special Cleansing Gel  som går att tvätta hela ansiktet och även ögonen smidig med.  Tvättar bort med en Sponge för att huden ska bli riktig ren, därefter det frotterar jag huden alltid torr med en Oshibori handduk.
Toner: I detta steg lägger jag även in ett rikare ansiktsvatten/ toner, från HYGGE All in one essence 
Serum: Fukten finns alltid på kvällen då föredrar jag  HA-Intensifier Corrective Serum
Nattcreme: Under sommaren gillar jag att varva med lättare creme, Peel Me Radiance Peeling Sleeping Pack  innehåller liten mängd PHA (det är inte lika solkänsligt som andra syror) syra som som ger huden lyster och fräschör under natten, det gillar jag.
Ögoncreme: Eye Serum LCA-fx30 varvar jag med på kvällen i min rutin, den tillför ännu mer aktiva ämnen kring ögonen. Varvat emellanåt med Verso Super Eye Serum.

Mina två favoritögoncremer

Två av mina favorit ögoncremer från Verso och Priori

SYROR

Under sommaren brukar jag undvika syror i min rutin, då jag har lätt att få pigmenteringar, det poppar upp genast. Det jag kan lägga till någon gång emellanåt är dock Skin Perfecting 2 % BHA Liquid   1-2 gånger i veckan.

EXFOLIERING 

Mildare peeling är också något jag föredrar på sommaren Make P:rem Radiance Me Mild Essential Peeling har blivit en av de senaste tillskottet av favoriter.

ENZYMPEELING: 

En annan variant av peeling är enzympeeling, där föredrar jag Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder, den innehåller silke, vilket märks på huden.

MASK:

Brukar vilja mata huden med E vitamin under sommaren, då det också är en stark antioxidant som reparerar huden. Sover med Freshly Juiced Vitamin E Mask  på natten 1-2 gånger i veckan för att verkligen fuktboosta huden.

När jag vill ha en riktig askungeeffekt på huden, sover jag med denna mirakelmask. Hud känns fräsch, uppstramad när man haft den under natten, det är som att vakna upp med helt ny hud Cellular Performance Extra Intensive Mask 

Så ser min rutin ut, under sommaren för att huden ska få det allra bästa.

Är du nyfiken på vad varför C vitamin är så bra under solskyddet och framförallt just på sommaren?  … kika in här nästa vecka för att få reda på det …

P.S nu går jag på semester, men jag kommer att fortsätta blogga lite ändå, då vet ni varför det dröjer innan jag svarar på kommentarer 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Min hudvårdsrutin under sommaren”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Rebecka skriver:

  Hej
  Yellowcream finns inte med i din sommarrutin. Betyder det att den inte bör användas under sommarhalvåret?
  Tack på förhand
  /Rebecka

  • Hej Rebecka,

   Yellow Cream används för att behandla pigmenteringar, när den används ska man inte vistas i sol, då det kan bli värre. Därmed är det ingen direkt sommarprodukt, då man bör avhålla sig från solen. 🙂 Kram