Mina favoritconcealers & bästa appliceringsteknik

 • | Johanna

Concealer är bästa sättet att kamouflera mörka ringar eller dölja påsar under ögonen. Beroende på dagsformen väljer jag den som passar mina behov bäst. Jag har många favoriter och varvar mellan olika i veckan. Beror på vilket humör jag är på : ) Men just nu är Vanish Concealer den jag älskar allra bäst! Den kommer jag inte byta ut i första taget. Varför gillar jag den så mycket? Helt enkelt för att den täcker precis lagom, lägger sig inte i linjer (det är det viktigaste av allt, när man är snart 40 +) man ser piggare ut. Ett stort urval av nyanser finns,  det går att pricka rätt ganska bra nyansmässigt.

Vanish concealer ansikte håller upp

Den här concealern byter jag inte ut mot något, Vanish Airbrush Concelar, jag använder nyans créme

Torr av concealer

Många upplever att det inte blir bra när concealern väl appliceras, man får inte till det snyggt och jämnt,  det kan bero på olika saker. Det kan först och främst bero på att huden kring ögat är torr, då blir det aldrig bra på någon. Satsa på en ordentlig ögoncreme som återfuktar tillräckligt. Inom ett par dagar kommer huden vara återfuktad och resultatet med concealer kommer bli bra.  Ett tips på en ögoncreme som det alltid blir bra med är Eye Complex. Nästa grej kan vara att concealern är för lätt för det resultat du önskar, eller för täckande.

Topp 3 concealer

Peptide Concealer–  Peptide Perfecting Concealer är en hybrid av concealer och serum,  den är lätt att applicera då den är så pass smidig i texturen.  Innehåller peptider, ceramider och E-vitamin som är vårdande på huden. Denna är superbra, men jag vill ha lite mer täckning än så, pefekt runt näsvingarna, där den är täckningsmässigt bäst.

Elastic Concealer– Ceramide Elastic Concealer har en creme textur som täcker ojämn hudton och mörka ringar , den är samtidigt vårdande  tack vare innehållet av ceramider och peptider. Vill man ha mer täckning är denna bra, lite cremigare och tjockare i texturen.  Jag använder den på finnar och runt näsvingar.

Hourgalss Vanish Airbrush Concealer  Vanish Airbrush Concealer är lätt i texturen MEN, trots detta täcker den fruktansvärt bra, den är också vattenfast så den sitter under dagen,  det kan också bero på att den är så pass pigmentrik som den är. Inte konstigt att den blivit min favorit.  Tänk vad jag hade missat om jag inte testat den, nu har jag den till och med i tre nyanser Creme under ögat. När jag vill ha lite ljusare än så tar jag nyans Birch, cotton tar jag precis vid innerögat där ett blått blodkärl syns, den är lite gul i tonen så den neutraliserar bra. Man kan använda den här concealern om man vill highlighta vid contouring.

concealernyanser

Uppifrån och ner; Nyanserna Creme, Birch, cotton från Vanish Concealer

Applicering av concealer

 1. Börja med att applicera en riktigt bra ögoncreme, som verkligen återfuktar den tunna ögonhuden. Är ögoncremen för tunn, kommer concealern sugas in i det torra och det blir ett torrt och fnasigt slutresultat istället.
 2. Välj en ljusare nyans under ögonen för att få en piggare blick, väljer du för mörk nyans kommer resultatet bli att du ser tröttare ut. Mörkare nyans eller i samma ton som din foundation är bättre lämpad för att täcka, röda blodkärl runt näsan, finnar och blemmor.
 3. Jag applicerar concealer under ögat (som på bilden) men jag applicerar också på locket, för att dölja rödheter och ojämnheter som kan synas där. Det gör också att ögonskugga fäster bättre.
bild på ansikte med bas och concealer

Här har jag duttat ut concealer under ögat, det räcker även för att applicera på ögonlocket upp till brynet

Bild ansikt och concealer

På det vänstra ögat har jag applicerat ut Vanish Concealer runt hela ögat för att kamouflera ojämnheter

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Mina favoritconcealers & bästa appliceringsteknik”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Helena skriver:

  Hej vad använder du för foundation och vilken nyans? Vi har ganska lika hudton därför undrar jag

 2. Carina skriver:

  Om man vill täcka röda kinder vad rekommenderar du då. . .

  • Hej Carina!

   Då kan du använda denna concealer i nyans cotton som är lite gulare, det täcker röda toner bra, om det är på några partier. Är det på ett större område skulle jag tipsa om vanish foundation i en ton som är mer åt det gula hållet, då det neutralisera bort det röda otroligt bra. Kika på denna foundation https://www.skincity.com/sv/hourglass/vanish-seamless-finish-liquid-foundation

   Du kan maila in till oss, vi hjälper dig med nyans, ett tips är att maila in bild så vi ser vilken hudton du har:) Vill du ha råd av mig så skriver du bara till Johanna M i ämnesraden så hjälper jag dig gärna. Info@skincity.se

   /Johanna 🙂

 3. Jenny skriver:

  Hej! Bra inlägg! Applicerar du med fingrarna eller med pensel/svamp? Lägger du concealer innan eller efter foundation? Använder du settingspray eller puder efter?

 4. Louise skriver:

  Hej! Jag skulle vilja ha en uppföljning på din Tear Trough behandling. Har länge funderat på att göra MEN är så rädd för att fillern ska vandra iväg. Har det hållit bra på dig? Har du gjort påfyllning? Är du nöjd?

  • Hej Louise! Jag är jättenöjd, fillern håller bara en viss tid så vill man underhålla resultatet behöver man göra om det efter 7-12 månader. Under ögat används en filler som inte är lika trögflytande, den har inte vandrat iväg på mig, tror inte att det kan hända om inte behandlaren lägger det helt fel. Jag har gjort på fyllning när jag har sett att håligheterna börjat att framträda igen. För min del (nu pratar jag bara för mig) så är det en behandling som jag märkt gjort skillnad i mitt ansikte ur det perspektivet att man ser mindre trött ut. / Johanna