Följ med in i mitt badrumsskåp- vinterprodukterna

 • | Johanna

Vad finns i mitt badrumsskåp och vad använder jag mest av? ⁠Så här ser det ut i mitt badrum under vintern. Mycket retinol men även oljor, fuktserum och rikare cremer. Det är många olika produkter som jag använder och dessa är de produkter som jag använder mig mest av nu. Jag har även kombinationer av några riktigt bra produkter som ger superbra resultat. ⁠

bild på ett badrumsskåp

Nu är det mycket oljor, rika cremer och självklart retinol i badrumsskåpet

Agustinus Bader, The Rich Cream och Enriched Booster Cream är två nya favoriter under vintern

Cremer

The Rich Cream är min nya favorit som vinter-creme för att den är rik och cremig, dessutom går den in i huden fint. Brukar toppa den med en olja under, då blir det som bäst för min hud. Med andra ord, den används flitigt speciellt efter jag har använt Intense Treatment Pads, eller LCA Smart Peel Pads.

Enriched Booster Cream Ytterligare en vinterfavorit som är närande och cremig och passar min blandade/mogna/torra hudtyp. Under denna brukar jag också ha Clinical 20 % Niacinamid.

Midnight Recovery Concentrate och Dual Essence två helt ljuvliga oljor under vintertid

Oljor

Midnight Recovery Concentrate En olja man kan lita på, den går in lätt i huden. Torrhet försvinner efter en användning. Det är ofta jag lägger in den under vintern. Brukar preppa med denna innan jag ska ut på promenad med hunden under vintertid  för att förebygga torrhet och slitage från kylan. Över toppar jag med The Rich Cream eller Enriched Booster Cream. 

Dual Essence Även denna olja från Sensai är en av mina favoriter,  det är en hybrid av olja och essens av Koishimaru Silk Royal.

Peeling och Retinol

Total Repair Retinoate Treatment Använder jag på natten som en sovmask.  A-vitamin: Hydroxypinacolone Retinoate kickar igång cellförnyelsen. För mig räcker det att använda denna max 2 gånger i veckan.

LCA Smart Peel Pads Kraftulla peeling pads, med  20% AHA och ett pH 4, de verkar de som en salongsbehandling för hemmabruk. Använder 2 pads i veckan annars blir det för aktivt för huden.

Mask 15 är också en kraftfull mask med 15% glykolsyra, otroligt effektiv med en porsammandragande effekt. Hela huden blir allmänt lenare och slätare. Denna kan jag inte använda mer än 1 gång i veckan, huden blir för exfolierad  annars och det känns i huden. För att huden ska hålla sig i bra skick  är det viktigt att inte peela för ofta.  Jag skrivit om tidigare i inlägget ”Hardcore Treatment för porerna- Mask 15”.

Toner & Essence

Milky Moisture Toner  Det här är egentligen en toner, men den är så pass fyllig i texturen att den nästan agerar som ett serum. En av mina favoriter när jag måste ha mer fukt till huden. Kombinerar denna ofta med Kombucha Tea Essence. 

Vegan Kombucha Tea essence Lite av en hybrid produkt som har flera användningsområden som essence water, ansiktsvatten och fuktmask.

Vegan Kombucha Tea Gel Cream  kombinerar jag med Milky Moisture Toner och Kombucha Tea Essence. Lätt textur som verkligen återfuktar min hud på djupet. Något jag upplever att denna creme gör är att drar samman porerna.

Ögoncremer

K-Ceutic  Foundation sitter mycket bättre med ett tillräckligt bra underlag, därför är denna den som jag alltid har under. Den kommer jag aldrig byta ut.

Ageless Phyto-Retinol Eye Cream jag gillar när produkterna är aktiva men samtidigt inte för starka + cremiga = utslätande resultat.  Jag har också skrivit om denna innan ”Retinolfavoriter från bareMinerals Ageless serie”.

Vital-E Microbiome Age Defense Eye Cream är cremig i texturen och mjukgör huden fint. Perfekt att applicera innan man adderar brun utan sol produkter.

Syra & Retinol

Retinol Daily Micro-Dose Treatment  En mix av retinol + peptider + ceramider skapar denna cremiga och även återfuktande retinolprodukt. Under denna har jag också använt Clinical Niacinanid 20 %. Normalt sett får man bäst resultat av retinol ensamt, men denna kombo gjorde susen för min hud. Huden kändes dels lenare men dels upplevde jag att hela texturen var allmänt jämnare, med minskade porer. 

Smoothing Treatment   AHA-syror (glykol-, mjölk, äppel- och vinsyra)  i en mix peelar huden på flera olika nivåer. Effektiv utan att vara för irriterande på huden. Denna brukar jag kombinera med andra aktiva serum som jag applicerar innan, lagom användning brukar vara 2-3 gånger i veckan för min hudtyp. 

Några kombinationer jag brukar använda mig av

 • Clinical Niacinamide 20% Treatment + Smoothing Treatment
 • Vegan Kombucha Essence +Clinical Niacinamide 20% Treatment  +  Vegan Kombucha Gel Cream

/Johanna

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Följ med in i mitt badrumsskåp- vinterprodukterna”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Spännande inlägg! Älskar också Kiehls olja och provade Mask15 efter ditt tidigare inlägg om den. Helt fantastisk! Tusen tack för den. Skulle vara spännande att läsa om fler produkter som är som en hemmabehandling. Mask15 är riktigt kraftfull tycker jag 🙂 Skulle också vara kul att få läsa om din favorit produkt i varje kategori för 2021 och vad du hoppas på till 2022

 2. Therese Isaksson skriver:

  Jättebra inlägg Johanna
  Många fina produkter du skriver om och några som jag själv gillar skarpt!!

 3. Lisa skriver:

  Hej!
  K-Ceutic som ögoncreme?
  Jag älskar den cremen och använder den dagligen året runt som avslutande dagcreme. Om jag använder den även upp under ögonen kan jag då skippa min ordinarie ögoncreme?
  Tack för ett bra inlägg,

  • Hej Lisa,

   Jag själv brukar använda ögoncreme och applicerar sedan K-ceutic kring ögonområdet om jag känner mig riktigt torr. Dels för att concealer och setting puder för ögonen inte ska sugas upp för mycket, vilket annars gör att man ser väldigt torr ut kring ögonen. / kram Johanna

 4. Maria skriver:

  Hej. Kan jag ha ett fuktserum under Total repair retinoate treatment, eller minskar det effekten av produkten? Är den bäst att ha ensam?

  • Hej Maria,

   Under Total Repair Retinoate Treatment kan du använda fuktserum 🙂 Generellt sett brukar vi säga att man ska lägga det direkt på huden, men ett fuktserum går fint. kram Johanna

 5. Catharina skriver:

  Jättekul att se vad du använder! Tack för bra inlägg!