Nattboosta huden

Jag har på senare tid blivit torrare i huden och börjat uppskatta värdet av en rik creme att applicera på kvällen. Oljan har blivit min ständiga följeslagare i kombination med de rikare cremerna. Jag varvar alltid produkter så det blir oftast inte samma creme varje kväll.

Huden förändras med både åren och säsongen.  På vintern kan det vara värt med en mer näringsrik nattcreme. Då huden blir generellt sett torrare. Vad passar inte bättre än att använda en riktigt rik och härlig nattcreme. Det absolut viktigaste är att du har rätt produkt för din hud och ditt eventuella hudtillstånd.

Upplever du dig fet i huden på morgon,  att det ploppar upp finnar efter en tids användande av en ny creme. Då kan det vara så att din nattcreme är för cremig och för rik för dig. Prova att ta bort den, för att se om det blir bättre.

POTENT C BRIGHT&PLUMP MOISTURIZER - 50 ML

Potent C Bright & Plump Moisturizer är en 24h-creme med mycket C vitamin, cremig och härlig och bra om man vill behandla pigmenteringar

Kvinna som håller i Potent C Bright & Plump Moisturizer

Potent C Bright & Plump Moisturizer är min nya favorit numera

Potent C Bright & Plump Moisturizer:   Denna är min nya favorit, tetrahexyldecylaskorbat av högpotent C-vitamin med hydroliserat kollagen och Trimoist KMF jämnar till hudtonen och får fram ren fräsch lyster. Jag passar på att behandla ojämnheter i huden innan vårsolen verkligen kommer fram på riktigt. En bra fördel med denna är att, om man  lägger syrorna på hyllan under våren/sommaren fungerar hela Potent serien att använda + att det reducera pigmenteringar riktigt bra. Ett litet tips om man har pigmenteringar! Detta måste jag säga är den bästa C vitamin serien jag testat.

Ett gäng av nattcremer som hör till mina favoriter som finns i mitt badrumsskåp

Vital-E Microbiome Age Defense Cream Är en ganska ny creme, innehållet i form av prebiotiska och probiotiska ingredienser balanserar och förbättrar hudens mikrobiom. Texturen är rik och härlig och går lätt in huden.

Sound Sleep Cocoon:  Denna är för alla som gillar gel textur och för den som vill att cremen ska ha en lugnande effekt för sinnet likväl.  Proppad med antioxidanter och eteriska oljor. Tanken är att cremen ska hjälpa dig komma till ro under natten, desto mer du rör på dig under natten desto mer aktiveras de eteriska oljorna.

Peel Me. Radiance Peeling Sleeping Pack:    Denna har jag pratat om tidigare (tar upp denna i Yasemin och min IGTV ) en nattgel som använd som nattmask. Innehåller PHA-syra som återfuktar samtidigt som den exfolierar huden lätt och ökar cellförnyelsen. Masken är djupt återfuktande med både ceramider och hyaluronsyra och fungerar även som fuktcreme.

 

Skin Caviar Luxe Cream:  En av mina lyxigare favoriter till nattcreme, doftar gott och huden känns mjuk och återfuktad. Innehåller kaviarextrakt som förbättrar elasticitet i huden.

Pure Vitality Cream Glowcremen nr 1, koreansk röd ginsengrot och manukahonung sätter fart på glowet i huden, denna är bra för hud som  känner avsaknad av lyster och fasthet.

A.G.E. Interrupter är en avancerad behandling för en hud med rynkor och förlorad spänst samma sak med Night Cream från Codage.

A.G.E. Interrupter: Även denna har jag och Yasemin pratat om i vår IGTV. En av de allra bästa natt/dagcremer jag har testat. Det jag gillar är att den framförallt är rik och cremig i texturen, perfekt för en hud  med rynkor och förlorad spänst.  Proxylane, blåbärsextrakt och fosfolipider stimulerar kollagenproduktionen. Förbättrar hudstrukturen och fukthalten samt stärker hudbarriären för en mer motståndskraftig och jämn hud.

Night Cream:  Denna påminner mycket om den ovan, förutom innehållet vill säga. Cremig textur som verkligen återfuktar och mjukgör huden, gör att huden känns fastare. Stimulerar kollagen och elastinet i huden och fuktbombar huden tack vare hyaluronsyra.

 

Dela gärna med er vilka som är era favoriter  🙌

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Nattboosta huden”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Hejsan!
  Jag älskade att gå in på Instagram denna morgon o se detta inlägg. Jag använder dermalogica och deras clearing oil på nätterna. Går det att kombinera den med någon bra nattmask eller så? Jag har nämligen fått problem med att huden flagnar.. sådär på ytan. Jag känner mig inte torr på morgonen men att nått behövs?

  Tack för alla fina inlägg och tips!
  Jag har numera 3-4 envisa finnas o lite plitor innan mens. Innan er så var halva ansiktet fullt!

  • Hej Emma,

   Så roligt att höra denna feedback 🙂 du kan använda alla cremer som jag tipsar om inlägget ovan 🙂 Jag hade rekommenderat Night Cream från Codage 🙂 Vad fint att höra att du fått en förbättrad hud, det glädjer mig 🙂 kram

 2. Maria skriver:

  Kanske inte är så du menar, men framstår att om man inte använder mycket syror behöver man inte använda en dagkräm med spf. Man ska ju alltid trycka på att spf är viktig oavsett andra produkter och året runt.

  • Hej Maria,

   Beklagar min luddighet, det jag menade var att vissa vill använda en creme dag och natt, som en 24 / creme. Vissa cremer är utformade på det sättet, då går det bra att använda dessa både dag och natt men då behöver man använda en SPF över istället. Annars kan man välja att använda en dagcreme som innehåller SPF också. Använder man mycket syror är SPF extra viktigt 🙂 Kram 🙂