Nyhet! SENSAI -Silky Purifying Clear Gel Wash

Jag tänkte ge ett litet tips på rengöring, för er som inte riktigt hittat rätt.  Ni som är som mig, som gärna vill kunna använda en och samma rengöring till både ansiktet och ögonen, är Silky Purifying Clear Gel Wash ett perfekt nytillskott i badrummet. Det är en rengöringsgel som löser upp tilltäppta porer och pormaskar.  Huden blir alltid mjuk och len tack vare Koishimaru Silk EX,  hyaluronsyra och Ginseng Extract som också har mycket återfuktande egenskaper.

Bild på rengöring från Sensai

Silky Purifying Clear Gel Wash från Sensai har härligt doft och rengör riktigt ordentligt

Djuprengöring av huden

Silky Purifying Clear Gel Wash har en speciell formula av Skin Brilliance-teknologi som löser upp sebum,  eller talg som vi också brukar säga. Rengöringen avlägsnar smuts, samtidigt som den behåller hudens naturliga fuktbalans utan att irritera eller torka ut. Man kan använda denna rengöring som enda rengöring eller som en del av dubbelrengöring. Dubbelrengöringen är Sensais lilla signum, där man är inspirerad av SAHO -metoden för att använda en första rengöring sedan en avslutande. En dubbelrengöring är bra för alla hudtyper då man anpassar rengöringarna efter behovet, passar också bra om man använder mycket smink.

Ett annat alternativ är att bara använda Silky Purifying Clear Gel Wash på morgonen och göra en dubbelrengöring på kvällen istället. Jag själv har använt den ensamt morgon och kväll och det fungerar utmärkt.

Silky Purifying Clear Gel Wash

En rengöring som passar alla men framförallt en blandad och fetare hudtyp skulle trivas bra med Silky Purifying Clear Gel Wash

Dubbelrengöringsguide 

Vad innebär då dubbelrengöring enligt SENSAI ? Det är en rengöringsprocedur  i två-steg som tar bort oljebaserade och vattenbaserade orenheter, smuts och föroreningar som ligger på huden.

Steg 1: Detta steg djuprengör huden med en oljebaserad rengöring som tar bort sebum och även makeup.

Steg 2:  Slutsteget tar bort gamla hudceller och smuts som är vattenbaserad, i detta steg använder man en vattenbaserad rengöring.

Fukta huden och massera in rengöringarna i hela ansiktet, massera och rengör lite extra på de områden där tilltäpptheterna finns. Man kan avsluta med en rengöringsduk- Sponge Chief  från Sensai tillsammans med ljummet vatten om man vill få en ännu bättre rengöringsrutin.

bild på kvinna och rengöringt

En ny favoritrengöring från Sensai, Silky Purifying Clear Gel Wash

Klostret i Kanegafushi

I Japans bergslandskap fanns en gång ett kloster, Kanegafushi, klockan i dalen. I väveriet i närheten använde man trådar från silkesmaskar. De fällde ett puder från silkestrådarna på väverskorna, som upptäckte att händerna blev lena och det löddrade från detta. Det man insåg var att silket var rikt på protein och det kunde bevara fukten.  Klostret finns inte längre och Kanegafushi som företaget hette har sedan dess bytt namn.  Något som finns kvar är silket som har samma effekt på huden nu som då.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Nyhet! SENSAI -Silky Purifying Clear Gel Wash”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mia skriver:

  Hej Johanna! En fråga som inte har med inlägget att göra. Kan du förklara skillnaden på Nimue och Neostrata för mig? Jag vet att ni inte säljer Nimue hos er, men det är omöjligt att förstå skillnaden på dessa för en okunnig. Både Nimue och Neostrata är ju väldigt stora märken och båda jobbar med syror, så långt vet jag, men där tar det stopp.
  Tack för en fin blogg! Kram Mia

  • Hej Mia,

   Vi säljer som sagt inte Nimue så jag känner inte till det märket eller hur det är uppbyggt. Men Neostrata däremot är uppbyggt med AHA och PHA kombinerat med de senaste innovationerna – som NeoGlukosamin och Aminofil samt välkända ingredienser som peptider, retinol, antioxidanter och olika växtextrakt. Systermärket är Exuviance.

   Vad gäller Nimue så vet jag inte så mycket mer, där rekommenderar jag dig att höra med återförsäljare för deras märke.

   Allt Gott ! Kram Johanna 🙂