Nytt Serum från Dermalogica – som väcker huden till liv

  • | Johanna

På vilket sätt och hur vår hud åldras är förutbestämt av våra gener och hur de står emot yttre påfrestningar som huden exponeras för. Det som påverkar huden mest oavsett vilka gener vi fått, är kronisk stress, luftföroreningar, UV-strålning från solen, extrem värme och kyla. Självklart påverkar även sömnen och kosten.  Det biologiska åldrandets försvar mot detta, blir även försämrat, de naturliga funktionerna som hållit hudcellerna i form genom att vara spänstiga och jämna avtar det och bromsas upp.

Bild på en bricka, med en kruka och doftljus samt hudvårdsprodukt

Antiage med peptider & växtextrakt

En produkt som härmar hudens celler när de var yngre- hmm det det låter nästan för bra för att vara sant. Men det är faktiskt precis vad denna produkt från Dermalogica gör. Phyto-nature firming serum som är ett nytillskott från Dermalogica består av ett två-fas serum som ska blandas med varandra.  Dessa serum har olika egenskaper och kommer att blandas med varandra först när man pumpar ut produkt i handen. Då får man maximal effekt av  ingredienserna, som på det här sättet aktiveras direkt vid användningstillfället. Cellerna i överhuden blir vid kontinuerlig användning av Phyto-Nature Firming Serum starkare och kommer att stå emot externa faktorer bättre. Tack vare peptider som ger tillbaka hudcellerna dess spänst och samtidigt arbetar utslätande på huden. Växtextrakt av molekyler från örter såsom Kinesisk vedel och Parakrasse har en förmåga att hjälpa huden att hämma förtidigt åldrande.

bild på hudvårdsprodukt brevid en kruka

phyto-nature firming serum är Dermalogicas nytilskott inom antiage

Vad orsakar förtidigt åldrande?

Det som orsakar förtida åldrande är yttre faktorer som fria radikaler, Reactive Oxygen Spiecies (ROS) som det också kallas. Det uppstår om man utsätter sig för mycket  UV-strålning och luftföroreningar, som huden skyddar sig naturligt ifrån med antioxidanter.  Dessa försämras med åldern vilket gör att vävnaden oxiderar så att säga, och hur visar det sig då? Jo, det ser vi på huden när det blir mycket fina linjer rynkor, pigmenteringar och inflammation i form av känslighet i huden.

Spänsten i huden blir sämre ju äldre vi blir på grund av att produktionen av kollagen och elastin avtar. Hela hudstrukturen blir slappare, porerna blir större samt bildas
linjer och rynkor. Hudcellernas livsenergi går förlorad och går in en form av vilofas.

Hudcellerna har sin naturliga livscykel: de lever och till slut stöts de bort ifrån huden. Så håller det på hela tiden, men cellerna kan också få för sig att avstanna, de har en paus kan man säga, då de inte förnyar sig alls, det pratas det inte så mycket om när vi pratar hudvård, men kallas för ”senescence” och hudcellen kan då släppa ifrån sig toxiner i huden som triggar igång inflammationer. Den goda nyheten är att ingredienserna i Phyto-nature firming serum kan få igång huden igen.

Hur kan vi återupprätta detta med hudvård?

Många påverkas av de externa faktorerna som påskyndar hudens åldrande mer än det biologiska åldrandet, serumet ökar motståndskraften i hudcellerna genom att motverka hudåldrande som uppkommer från miljö och livsstil, de så kallade exposoma faktorerna. Detta serum kickar igång och väcka hudens naturliga funktioner och motverkar åldrandet, det gör att spänsten och lystern bibehålls längre.

Har man en känslig hy, och är sugen på att hitta en produkt som jobbar antiage, likt syror eller retinol. Då är detta en bra ersättningsprodukt, då den jobbar på samma sätt men med sitt växtextrakt och peptidinnehåll, är den snällare på huden, men med likvärdiga effekter på huden.

Nu har jag testat detta serum under en längre tid, och upplever huden lenare och jämnare, den ser klarare ut känns fastare. Har verkligen blivit en storfavorit hos mig 🙂

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Nytt Serum från Dermalogica – som väcker huden till liv”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. may-britt skriver:

    Hej.
    Kan man ha vilket som helst kräm över?
    Kram