Ögoncremer-hur ska man applicera?

 • | Johanna

Det råder delade meningar kring hur ögoncremer ska appliceras, eller i alla fall vissa tveksamheter hur det ska gå till för att det ska bli rätt och riktigt.  Ska det vara runt hela ögat, exakt vart runt ögat ska man lägga den? Vissa säger att den ska appliceras si och andra så.  Det kan inte bli så mycket fel. Varför ska man inte lägga en ögoncreme direkt på locket, eller kan man det?

Klicka ut ett pumptryck om du har ögoncreme som är förpackad i pump. Brukar vara en ganska lagom mängd. Dosera en ärtas mängd i storlek om den är förpackad i burk. Tar man för mycket kan, det dra sig upp mot ögat och kan bli irriterat.

Applicera genom att klappa in med fingrarna,  börja med att starta under ögat, yttersta delen precis där ögonbenet sitter och en bit upp precis mot ögat. Därefter är det dags för övre delen av ögat, under ögonbrynet, längs med och en bit ner på ögongloben appliceras ögoncreme. Applicera inifrån och ut mot den yttre delen av ögat.

Här kan man gärna gå ut en bit där kråksparkarna visar sig, långt ut runt ögat, linjerna sitter där också.

Bild på hur man applicerar ögoncreme

Punkta ut ögoncremen under och över ögat. Innehåller den inga syror kan man ha den på locket om huden är torr

Ögonkrämen är till för att återfukta, har du torra ögonlock, kan du välja en ögonkräm som innehåller fuktingredienser. Vissa menar att man inte ska applicera ögonkräm på själva locket, för att det är så tunt att ögonkrämen kan tränga igenom ögongloben. Jag skulle undvika det, om krämens innehåll är  aktivare ämnen som syror, exempelvis AHA-syra eller retinol ämnen. Dels för att det kan bli för starkt på ögonlocket, huden kan bli röd vilket kan göra att det svider om ögonkrämen är för stark. Du kan då behöva varva med en ”vanlig” ögonkräm med enbart fukt.

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Ögoncremer-hur ska man applicera?”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Alexandra skriver:

  Hej! Vilken ögonkräm kan du rekommendera som tar bort mörka ringar under ögonen och slätar ur lite :)?

 2. Birgitta skriver:

  Hur är det med retinol? Tål ögonområdet det?

 3. Olga skriver:

  Hej Johanna,
  Jag använder runt ögonen Vespera Bionic serum tillsammans Eye Hydration cream från Exuviance i manga år och tycker det är perfekt kombo.
  Olga

 4. Minna skriver:

  Hej. Du hade på instastorie om vilka ögoncreamer som du tyckte var bra. Trodde att det skulle vara med här oxå. Vill hemskt GÄRNA veta vilka de var och infot du la ut om dom . Snälla snälla…..

 5. Monika skriver:

  Suveränt inlägg och bra tips:-)!

 6. Jessica Lindgren skriver:

  Jag använder Exuviance Hydrating Eye Complex. Kan denna användas på locket?