Poddavsnitt 105: Syra, makeup och bröllopssnack med Johanna

I dag gästar jag Yasemin och Sara på podden där vi snackar om hur man kan förbereda sig inför bröllopet,  självklart ger jag ger mina bästa hudvårds och makeuptips.  Hur man kan tänka kring huden inför bröllopet och vad man kan göra hemma för att förbereda huden på bästa sätt.

Ni missar väl inte att lyssna på avsnittet? 🙂 Hudspecialistpodden hittar ni på Spotify och i Podcasts och de produkter jag pratade om finner ni också HÄR!”

Johannas hudvårdstips 

Man kan göra hemmabehandlingar och de produkter som jag tycker passar bra är dessa nedan, beroende på vilket resultat man är ute efter, de jobbar lite olika på huden.

25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel:  är en mycket kraftfullt exfolierande gel som omedelbart arbetar motverkande på tilltäppta porer och åldersrelaterade tecken. Resultatet blir en omedelbart jämnare och betydligt slätare och mjukare hud. Denna är lämplig att använda max en gång i vecka. Ska man börja med att preppa huden inför bröllopet så börja med denna i god tid för att se hur huden tar emot den.

Total Repair Retinoate Treatment:  Denna sovmask med innehåll av retinol passar bra om du vill jobba på cellförnyelsen och stora porer. Man kan kalla det för en askungemask då man sover med den och vaknar upp med en ny hud.

Anti Wrinkle Brightening C-Serum:  Serum med 15% stabilt, oljelösligt C-vitamin och 3% niacinamid. Produkten är perfekt om du vill fokusera på att jämna till hudtonen, givetvis jobbar den på mycket annat också.

Mask 15: Denna har jag skrivit om tidigare, den har tillägnats ett helt eget blogginlägg för att den är så pass bra. Detta är en peelingmask med 15% glykolsyra och bentonit som djuprengör huden och eliminerar gamla hudceller. Den är mycket aktiv så den är inte för den känsliga huden.

K Ceutic:  En annan av mina favoriter från från Dermaceutic som jag också nämner om och om igen. Den är lämplig att använda som en kompletterande creme när man använder mycket aktiva produkter, då den är så pass närande.  Perfekt att använda under makeup och en extra bonus är att den också har SPF 50.

Elemis  Peel:   En mjuk cremepeeling som varsamt exfolierar huden med enzymer från papaya och ananas. Närande mjölkprotein, vitamin E och marina alger återfuktar, reparerar och skyddar huden. En trött och livlös hud får nytt liv. Perfekt för en känslig eller mogen hud.

Spot Treatment:  En punktbehandlande  Sulfur 3% Clean Gel använder man på enstaka områden för att få finnen att gå tillbaka på nolltid. Den andra produkten är en Clear Skin Shield Patch som är ett akneplåster som påskyndar läkningsprocessen av akne, den applicerar direkt på det utsatta området för att få det att minska.

Oxygen Glow Mask: Detta är en riktigt askungemask som verkligen ger resultat på direkten. Fördelen är att denna passar alla. Perfekt för att få fram det där riktiga glowett till huden.

Johannas makeuptips

Pure Canvas Primer Illuminating:   Denna lystergivande primer gör att foundation sitter bättre samt ger en hint av lyster. Passar mycket bra att ha under sin bröllopsmakeup. Givetvis fungerar den även annars också, för vem vill inte ha en snygg bas?

Secret Concealer: Har den där stora finnen dykt upp och behöver täckas? Då är detta en perfekt concealer tack vare den tjockare texturen, vilket gör att den har förmågan lyckas dölja en finne eller blemma.

 

Produkterna jag inte kan leva utan 

Vanish Foundation– Många favoriter kommer upp igen och igen som bland annat denna vattenfasta foundation som gör magi med huden. Ger en högre täckning samtidigt som den jämnar ut hudtonen naturligt utan att just se täckande ut.

Hyaluronic Lip Oil : Förutom att konsistensen är mjuk och vårdande på läpparna och det ser fräscht ut doftar den ljuvligt fruktig. Perfekt att återfuktamed denna innan applicering av läppglans eller läppstift.

Creamy Eye Treatment with Avocado: En produkt jag tidigare ofta nämnt, men kanske inte så konstigt… det är en närande ögoncreme som kan användas som en ögonmask. Den är lämplig för precis alla men bäst för den som är riktigt torr under ögonen eller kanske har eksem under ögonen.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.