Så får du concealern att hålla hela dagen

 • | Johanna

Det eviga problemet att få till det med sin concealer är inte helt ovanligt. Det kan se torrt ut, concealern krackelerar och lägger sig i linjer som istället framhävs än minimeras.  Hur får man till det bra så det sitter? Jag visar hur jag gör för att få det att hålla och inte bli torrt. Jag har skrivit om bra concealer tidigare i inlägget ”Mina favoritconcealers & bästa appliceringsteknik”.

Jag börjar med Creamy Eye Treatment with Avocado från Kihel´s

Återfukta med en närande ögoncreme 

En favorit inte bara för mig men för många andra är Creamy Eye Treatment with Avocado från Kihel´s som är en av de bättre ögoncremerna som jag har använt. Jag applicerar ett närande lager så concealern inte ska sugas upp av huden. En väl återfuktad hud kring ögonen gör att concealern lägger sig snyggare.

Nästa steg är att applicera concealer, jag använder Vanish Airbrush Concealer från Hourglass

Concealer för din hudtyp och behov 

En bra concealer som jag tycker håller måttet är Vanish Airbrush Concealer från Hourglass. Nyansen cream använder jag. Jag klickar ut den runt ögonområdet och jobbar ut den med MAKETHEMAKES Concealer Brush, som ger ett ännu jämnare slutresultat. Tidigare gillade jag att bara använda fingrarna, men jag ser att det blir stor skillnad med concealerborsten. Vad vill du ha för resultat? Vill du ha täckande eller något lättare? Är du torr i huden eller snarare väldigt oljig? Det finns många typer av concealer och välj efter det. Det är också en av anledningarna till att det inte blir det resultat du önskar, att du helt enkelt har fel typ av concealer.

Till sist avslutar jag med ett blurrande settingpowder för ögonen från Laura Mercier

Settinpowder för ögonområdet 

För att till sist få concealern att verkligen sitta hela dagen använder jag ett settinpowder för ögonområde. Laura Mercier har en riktigt bra produkt som är finkorning. Secret Blurring Powder duttar jag in med concealer borsten från MAKETHEMAKE och jobbar in för att fixera concealern. Tadaa! Klart 🙂 Ni kan se hur jag applicerar i dagens instagrampost.

Vilken är er favoritconcealer? 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Så får du concealern att hålla hela dagen”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Åsa skriver:

  Hej Johanna, tack för ett bra inlägg! Jag undrar hur du gör med solskydd i ögonområdet, applicerar du det före avocadokrämen, då du här tar concealer direkt efteråt? Vad använder du för solskydd vid ögonen, k ceutic passar den i detta område också? Tack! Mvh Åsa

  • Hej Åsa,

   Kul att du gillar inlägget :)Jag brukar använda K- ceutic och den applicerar jag även under ögonen. Annars använder jag en ögoncreme med spf enbart på ögonområdet. Kram Johanna