Min brynrutin

Brynen är ju verkligen i fokus när man tittar på ett ansikte. Tänkte att jag skulle berätta hur jag gör när jag fixar jag dem när jag lägger min makeup och vilka produkter som jag använder till det. Jag har ett ärr som går rakt igenom brynet ( jag druttade omkull med min trehjuling när jag var liten) och vill gärna inte att det ska se ut som ett hack rätt igenom.

Först och främst ser jag alltid till att brynen är färgade för att få fram en ökad täthet. Jag använder alltid refectocils brynfärg i färgen svart + graphite, då blir det en mjukare ton och det blir inte lika hårt och platt som när man bara använder en nyans. Jag har tidigare tipsat om hur man gör när man färgar brynen i ”Min brynfärgningsguide – Steg för steg” .

bild på brynprodukter

Några av produkterna som jag använder, brynpensel, bryngel, brynpomada, och färgad bryngel som innehåller fibrer

bild på ansikte

Hourglass har riktigt bra brynprodukter för att få fram fylligheten i brynen

Hur jag fixar mina bryn steg för steg

  1. Fyller i brynen med en brynpensel, Laura Mercier har många bra makeupverktyg som Brow Definer Brush (det går att ha vilken brynpensel som helst egentligen, bara den är snedskuren) och doppar den i pomadan- Dipbrow,  börjar med att fylla i konturerna av brynet för att sedan hela brynet lätt längs med.
  2. Applicerar därefter brynmascara från Hourglass, Arch Brow Volumizing Fiber Gel  för att få ytterliggare ökad täthet, den innehåller fibrer som gör brynen fylligare. Detta är verkligen en bra produkt om man generellt har glesa bryn. Jag använder mig av två nyanser för att få det så naturligt som möjligt, nyansen soft brunette använder jag vid brynets början och avslutar med nyansen dark brunett mot slutet av brynet.
  3. Fyller sedan i med en ofärgad browgel som ska hålla brynen samlade och på plats, det gör att de inte ser lika ”buskiga” ut.

 

bild ansikte

Så här blir slutresultatet när jag fixar jag mina bryn för att få den form och täthet jag vill ha

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Min brynrutin”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. MADELEINE skriver:

    Hej! Jätte intressant inlägg! Stort tack!
    Bryn pomadan dipbrow som du lägger på med penseln, vilket märke är det?