Så packar du resenecessären med hudvård smartast inför flygresan

 • | Johanna

Vem har inte packat ner i stort sett allt i hudvårdsväg när man ska ut och resa? Många hudvårdsprodukter finns tack och lov i travel kit. Hittar du inte det från ditt märke kan du hälla över  produkt till ett resekitt.  Packa så mycket som går i travelsize, vissa produkter man inte kan leva utan, finnas inte alltid i minisize men då har du minskat det som går. Dels tar det alldeles för stor plats, dels kommer du inte att använda så pass mycket. Samma sak gäller även shampoo och balsam.

Bild på necessär och travelsize

Smart är att ta med mindre travel kitt, travel size av produkter när du ska på semester

Packningslista – vad behöver man ha med sig? 

Rengöring: Rengöra huden är extra viktigt när du är ute och reser speciellt när du använder solskydd på dagarna.  Är du i ett varmare klimat, är rengöringsgel som Cleansing Gel  eller mousse lämplig All In One Cleansing Foam. För texturmässigt rik rengöring kan istället trigga uppkomsten av finnar.

Ansiktsvatten– En typ av ansiktsvatten som passar bra är Licorice Toner som har en svalkande egenskap. Finns inte din toner i minisize, häll över från din full size flaska.

Peeling- Om du måste peela huden släng med enzympeelingen. Den peelar mjukt och försiktigt, vilket inte är helt dumt om du kanske har blivit lite bränd i solen, men ta det försiktigt.

Fuktcreme- Byt till en lättare om du ska till klimat med högre luftfuktighet. Huden får mer fukt av väderomställningen, har du för rik creme i värmen kan det ploppa upp finnar. Det är bra om fuktkrämen innehåller solskydd som denna gör Super Light Daily Wrinkle.

Serum:  välj ett antioxidant serum, C-vitamin som Super C 30 under ditt dagliga solskydd gör att du ökar  upp skyddet mot de fria radikaler. På kvällen kan du välja ett lugnande och mer återfuktande istället som Hydrating B5.

Solskydd: När det gäller solskyddet, ska man inte snåla på detta. Kika innan så inte bäst före datumet har gått ut, för att säkerställa att du får maximalt skydd. Men jag vill slå ett slag för att alltid packa ner solskydd avsett just  för ansiktet. Välj ett lättare utan olja om du är fet i huden och lätt får finnar. Några som är bra är dessa:

Antidust Sun Gel  

Oil Free Gel SPF 50 

Ansiktsmask- även om du är ute och reser behöver man inte sluta ta hand om huden. Släng ner engångsförpackningar av ansiktsmasker som sheetmasker. Välj de som innehåller antioxidanter C, E vitaminer eller en lugnande gel variant som Vitamin E Mask. Har du bränt dig och är blivit rödblossig i ansiktet, kan du till och med sova med ansiktsmasken, den kommer sugas upp av huden i ett nafs. After sun masker som Soothing After Sun för ansiktet är också ett bra alternativ.

 • After sun-är alltid bra att packa ner, för att rädda rödbrända decolletage eller axlar. Aloe Vera är ett välkänt SOS ämne som lugnar huden.
bil på små neccessärer

Mindre produkter eller makeup kan fördelas smidigt i mindre necessärer för att lättare kunna hittas

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Så packar du resenecessären med hudvård smartast inför flygresan”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig Lie skriver:

  Hvorfor svarer du ikke på spørsmålene vi har i dine blogginlegg? Takk for tips i allefall 🙂

 2. Lena skriver:

  Hade hoppats på mini size format här på alla nämnda produkter.

 3. Sofia skriver:

  Tack för bra tips!!

 4. Eva-Marie skriver:

  Hej
  Kan ni inte sälja den där necessären som kom med som gåva sist. Den var genomskinlig i nät (aprikosfärgad) och det var så superbra att man såg vad som var i den. När man reser har åtminstone jag ett flertal necessärer med olika typer av produkter i och jag får jämt öppna och stänga flera för att hitta rätt.
  Ser fram emot det
  Hälsningar

 5. Laila skriver:

  Hei, visst man bruker Super Light Daily Wrinkle , skal man bruke solfaktor over den også? Det er SPF i den.
  Eller er det sånn at en må ha en med bare SPF ,når en er mer i solen?
  Takk for fint innlegg…