SKINCITY SKINCARE- min antiage rutin

 • | Johanna

Innehållet avgörande för resultatet

Jag kunde ju givetvis inte hålla mig ifrån att börja med SKINCITY Skincare, när jag hörde om innehållet så fanns det ingen tvekan om saken. Jag har kört en rutin ett par veckor, här skulle jag vilja lyfta några produkter ur rutinen, som man ska kika efter om man vill hitta bra och prisvärda produkter med innehåll  som gör  skillnad på huden. Min rutin är mer inriktad på en tålig blandad mogen, hud, produkterna har därför aktivt innehåll. Det är de jag gillar mest för jag ser också vad de gör på huden.

 

 • Favoriterna är först och främst leave on exfolieringen Skin Cell Resurfacer som innehåller 10 % AHA/PHA och 1 % BHA, denna jobbar på allt, hudtonen, lyster, pigmenteringar, porer, hudtextur. Ja, allt då mjölksyra har den förmågan.  Den tar jag på kvällen ett par gånger i veckan, för bäst effekt.
 • För mer effekt på porerna adderar jag Clear Pore Resurfacer som innehåller 5 % AHA/PHA och  2 % BHA vissa kvällar,  varvar lite beroende på huden väljer jag det som jag vill jobba med för stunden.
 • Sen kommer vi till nästa produkt som jag vill lyfta lite grann, har inte varit förtjust i niacinamid produkter förrän nu, men med First Concentrate får jag faktiskt lov att säga att jag ändrar mig kring det. Den innehåller också hyaluronsyra, glycerin och havrekärnolja, så den mjukgör huden, samtidigt som jag upplever minskning av porerna, de se mer sammandragna ut.
 • Slutligen kommer vi till den härligaste produkten av dem alla, Total Repair Retinoate Treatment, en mask som man kan använda för nattbehandling. Den innehåller en nyare variant av  A-vitamin som är ännu effektivare,  Hydroxypinacolone Retinoate. Den här passar bra för den jobbar bra på hudtexturen, genom att verka antiage, men är även lämplig om man har utbrott och finnar i huden. Jag gillar den då den reducerar pigmenteringar bra.

Morgon/Kväll 

Mellow Balm Cleanser– rengör ansiktet morgon och kväll med denna som ett första steg i rutinen.

Soft Foaming Cleanser– lägger jag sedan till, vilket gör att jag utför en dubbelrengöring.

Luminous Licorice Toner– tonern klappar jag  i huden för att så mycket produkt ska gå in, istället för  att all produkt sugs in i en bomullspad.

Leave on exfoliering-  i detta steg har jag varvat och ibland tagit samtidigt  Skin Cell Resurfacer eller Clear Pore Resurfacerf

First Concentrate– applicerar jag efter exfolieringarna, denna innehåller niacinamide som är bra på porerna, då det har en förmåga att dra samman dem.

Correcting Second Concentrate– denna innehåller också  A-vitamin som jobbar både på acneärr, porer och kollagen bland annat.

24 H Emulsion Rich– jag gillar denna bäst, genom att den återfuktar bäst när jag använder mycket syror

Mellow Moisturer Mask– Känner jag mig torr lägger jag till denna mask antingen enbart eller över nattcremen

Total Repair Retinoate Treatment– adderar jag i min hudvård ett par kvällar, jag sover med den, det är är en form av mask. Då kan jag emellanåt avstå nattcremen och Correcting Second Concentrate vissa kvällar.

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “SKINCITY SKINCARE- min antiage rutin”

 • (1) Kommentar
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt skriver:

  Hej.
  Inneholder natt masken som har retinol salicylsyra?
  Jag hade en reakson på PC produkt som var salicylsyra
  Men denne natt masken inne holder kansje inte samma prosent av det?
  Kram