Solskydd – Mina personliga sommarfavoriter

bild på mina solskydd för ansiktet

Jag tänkte dela med mig av mina personliga sommarfavoriter på solskydd. Som en hudvårdsnörd man är, brukar jag varva mellan de olika, lite efter tycke och smak och självklart efter dagsformen,  hudens humör. En salig blandning av olika typer av produkter har blivit mina favoriter men även gamla godingar håller jag mig troget till. 

Min topplista på solskydd  

 Skinceutical – Mineral Radiance SPF 50 är tonad i färgen och ger ett jämnt resultat på huden, känner man sig lite glåmig och lysterfattig är den bra då den piggar upp huden genom att jämna till den. Ett bra solskydd om man vill kamouflera pigmenteringar. Denna är min favorit när jag är utomlands.

Dermaceutic -K-Ceutic fullkomligt älskar denna, just för dess textur och att den är perfekt som makeupunderlag, den får foundation att sitta hela dagen samtidigt som den skyddar mot pigmenteringar. Verkligen rik och cremig som jag älskar!

Akademikliniken- Day Maximal Sense SPF 50– doftar ljuvligt och är helt underbar i konsistensen, en lätt doft gör att den är härlig att använda.

Sensai Cellular Performance Day Cream SPF 25 Denna dagcreme ger inte bara ett lättare skydd, den ger även lyster till huden. Gillar den framförallt för att den ger en lätt fräschör, nackdelen är att det är lågt SPF.

iS Clinical Eclipse SPF50+ Denna har kommit att komma i kapp Dermaceutics K-Ceutic. Jag tycker att de påminner om varandra i form och textur, vilket jag gillar. Den blir mer och mer min nya favorit dag, då den är kanon som makeupunderlag.

Heliocare 360 Mineral Tolerance Fluid SP 50 – Är min nya favorit då den förutom att ha ett högt SPF, är ett snällt mineralskydd samtidigt skyddar mot HEV ljus också.

Alla olika solskydd swatchade på handen

Från vänster: Akademikliniken, iS Clinical, Sensai, Skinceuticals, Dermaceutic, Heliocare

bild på mina alla favorit solskydd

 

COOLA Sport Continuous Spray SPF 50 Guava Mango  Måste säga att bättre solskydd till kroppen har jag nog inte hittat, en kombination av högt SPF, vill inte riskera några pigmenteringar på kroppen heller, just dekolletaget är i riskzonen för det. Det som är ännu bättre är att de sprayas på, och munstycket fördelar sprayen precis där man vill ha det.

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Solskydd – Mina personliga sommarfavoriter”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jill skriver:

  Tack för bra genomgång. Har du några andra än Heliocare som skyddar bra för allt, dvs Hev, Uva och Uvb skydd och minst 30 spf?

  Har en sk mogen torr blandhy som lätt blir täppt, lite halvkänslig
  Jag är ute efter ett vardagsskydd, dvs funka på dagen/jobbet med hela dagen framför datorn. Det ska ge fukt, lyster och funka både med och utan foundation ovanpå.

 2. Sara skriver:

  Mina ögon irriteras/tåras lätt av många solskyddskrämer. Är det något du själv har erfarenhet av och kan säga om något av dina tips är bättre eller sämre just med hänsyn till det?

 3. Yvonne skriver:

  Hinner du använda upp alla på en säsong? Kan man använda nästa år?

  • Hej Yvonne! Jag använder solskydd i stort sett varje dag året om, och det går åt en del då. Ett tips är att kika på baksidan av förpackningen, där hittar du en ”öppen burk” symbol, den indikerar hur länge solskyddet kan användas från att du öppnat det. En bra grej är då, att skriva datum på när man öppnar den. Solskydd brukar hålla ungefär i 12 månader/ Johanna