Sommarprodukter-Potent C

När våren och sommaren kommer, vill man kanske byta produkter som fungerar även under de soligare månaderna. Vi pratar mycket om att lägga till antioxidanter på vår och sommaren, då är C vitamin något man kan gå över till under denna period.

bilder på produkter från Potentserien från Peter Thomas roth

Peter Thomas Roth har en liten C vitamin serie, Potent C  som man kan gå över till under våren och sommaren om man vill välja bort syror

Vitaminet som sommarersättare 

Peter Thomas Roth har en liten serie på fyra produkter som är baserade på C vitamin, vilket  jobbar förebyggande på huden tack vare den antioxidativa effekten. En bonus är att det kan förbättra pigmenteringar. Därför passar det mycket bra på sommaren. Serien har en aktiv halt C vitamin, så man kan behöva vänja in produkterna på huden om man börjar med hela serien. Man kan välja att plocka enstaka produkter eller hela serien.

produkter med c vitamin

Man kan välja att addera hela serien eller bara plocka in vissa utvalda produkter från Potent C som exempelvis ett serum 

Jämnar till hudtonen

Produkterna har ett innehåll av 10% tetrahexyldecylaskorbat, 3% E-vitamin och 2% ferulinsyra, även brunalg och kvannerot hjälper till att förbättra pigmenteringar.

Potent-C Targeted Spot Brightener  Denna använder man för punktbehandling av områden som är kraftigt pigmenterande, man använder den 2 gånger om dagen för att få bra resultat. Man måste använda dagligt SPF varje dag för att bevara resultatet och för att det inte ska uppstå flera pigmenteringar.

Potent C Power Serum  Serumet innehåller hela 20% C-vitamin, vilket är väldigt kraftfullt, det gör det mycket bra att behandla ojämn hudton och pigmenteringar. Jag måste säga att det väldigt cremigt och fylligt serum som snabbt går in. Samma sak här är två gånger om dagen på huden för att få bra effekt.  Produkten är parfymfri.

En av mina favoriter är ögoncremen, Potent C Power Eye Cream

Potent C Eye Cream  Denna hör till mina favoriter av ögoncremer. Den är fyllig och cremig och man kan se att huden kring ögonen förbättras. Bra val av ögoncreme om mörka ringar är ett problem eller om man lätt får pigmenteringar i detta område.

Potent C Bright & Plump Moisturizer  En 24h-creme som är perfekt att börja med om du önskar motverka och minimera ålderstecken. Produkten är fyllig och utan att vara fet.  Jag älskar denna konsistens och doften är helt underbar, jag gillar doften av c-vitamin. Denna rekommenderade Frida i vår IGTV när vi pratade om lyster, i ”Lystersnack med Frida & Johanna”.

Brukar ni byta hudvårdsrutin under våren och sommaren ? Berätta gärna hur ni kombinerar era produkter då ? 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Sommarprodukter-Potent C”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Är sugen på serumet. Vilket steg i rutinen lägger man in den om man använder phyto corrective o ha intensifier serum från Skinceuticals nu?

 2. Natasha skriver:

  Hej! I min tidiga hudvårdkarriär tänkte jag mig inte riktigt för och första gången jag använde c-vitamin provade jag klaris serumet med e-vitamin masken över som jag fick en reaktion av. Efter det vågade jag inte prova på ett tag, men har nu börjat använda en c-vitamin toner samt obagis rengöring och har inte märkt någon reaktion alls. Vågar jag prova dom här produkterna från Peter Thomas Roth? Är rädd för att lägga så mycket pengar på någon jag inte kan använda…. 🙂 tack! Mvh Natasha

  • Hej !

   Det är väldigt hög halt av C vitamin i Potent C serien, om du tål det kommer det fungera. Men är du känslig i huden kanske det kan bli lite för aktivt. Man kan ju dock vänja in dessa på huden. Beroende på hur din hudtyp ser ut, är det avgörande om din hud kommer tolerera dessa eller inte. Kram Johanna 🙂