Svaren från Q & A

 • | Johanna

I dagens inlägg kan ni läsa svaren på era frågor från inlägget Q + A. Jag vill också passa på att tacka för alla fina förslag och önskemål om vad ni vill läsa om framöver, jag har läst alla era svar och har fått jättebra input från er alla. 💜 Så håll utkik framöver på bloggen så kanske det kommer ett inlägg om just det du har önskat.

Ni har kommit med många bra frågor och här kommer svaren

Vilka ingredienser är bäst för att få en jämn hudton? 🙂

Hej Moa!

För att få en jämnare hudton, finns det flera ingredienser som är bra. C-vitamin hjälper till att jämna till hudtonen, men det som är effektivast är syror som mjölksyra, glykolsyra. Ingredienserna finns i flera märken men framförallt i de syrabaserade  Dermaceutic, Jan Marini, Obagi Medical för att nämna några med bra innehåll för att jobba utjämnande på huden.

Niaciamide hjälper även till att jämna till hudtonen, det är även bra om man vill behandla porerna.

Går det helt att förebygga att huden åldras eller hur mycket går att påverka? Vad är det som gör att huden åldras? Jag är 21 år och ser som två linjer i pannan, kan detta redan vara rynkor eller något annat? Vid vilken ålder ska man börja med anti-age? Vilka ingredienser är bäst för det? Tack för en så bra blogg! <3

Hej Hilda!

Vad roligt att du gillar bloggen, det gör mig glad att höra 🙂 Med bra hudvård för din hudtyp kan man hålla en bra hudkvalitet, och fin textur. Man kan inte förebygga helt att huden åldras, det som påverkar är hur du lever, solen är en stor avgörande faktor också, ditt DNA, vilka gener du har samt hur du sköter din hud över lag. Om du ser linjer in pannan så kan det ju vara begynnande linjer, men du är också väldigt ung så det är inte helt säkert att det är linjer, det är lite tidigt. Antiageprodukter, behandlande produkter som retinol och liknande behövs kanske inte förrän efter 25 som tidigast. De ämnen som jobbar antiage jobbar även på flera andra områden på huden som acne, finnar och blemmor. Retinol kan också ha bra effekt på ärr och acne. Låter mer som du behöver fukt till huden och kanske rikare fuktcreme.

Hej! Jag har precis passerat det magiska 50-strecket och har börjat få några plitor i pannan. De ser ut som milier. Vad ska jag göra för att få bort dom? Jag är i övrigt yttorr och har börjat få enstaka fina linjer i ansiktet

Hej Jeanette!

Om det rör sig om milier, är det absolut bästa att gå till en salong och öppna upp och ta bort. Milier brukar annars sitta under ögonen eller kring kindpartiet. BHA Syra är talglösande, att använda det som hemmaprodukt i kombination med salongsbehandling  är en bra start, ett annat alternativ är Intensive Treatment Pads.  För att få  bukt med yttorrheten är fuktämnet hyaluronsyra bäst att addera. De fina linjerna skulle jag börja använda retinol för att förbättra cellförnyelsen i huden.

Min man kämpar med mjällexem i ansiktet. Tips på produkter och hur han ska ta hand om huden och vad som är viktigt att tänka på.

Tack för en bra blogg! ❤️

Hej Emma !

Mjälleksem brukar ju dyka upp där man har flera talgkörtlar, det kan också dyka upp när man är stressad.  Han kan behöva en produkt för att ta bort fjällen om han fjällar kraftigt. Då kan han till exempel använda en kräm med salicylsyra. Annars skulle jag rekommendera att han använder sig av snäll rutin men någon form av salisylsyra inkluderat.

Rengöring:
Rengöringen avlägsnar orenheter och makeup samt förbereder huden för kommande hudvårdsprodukter.

Exfoliering:
En syrabaserad peeling som avlägsnar gamla hudceller och boostar övriga steg i hudvårdsrutinen.

24h-creme:En ansiktscreme anpassad efter din hudtyp, utan inbyggt UV-filter.

Solskydd/UV-skydd:Ger din hud ett bredspektrigt skydd från solens UVA- och UVB-strålar.

BÄSTA krämerna för melasma?? gärna steg för steg

Hej Jessica,

För att bli av med pigmenteringar krävs det en rutin i form av syra, C- vitamin och retinol, och undvika solen samt SPF 50. Dermaceutic har bra produkter för detta och en bra kombination produkter som kan ge bra effekt på detta, som kan vara besvärligt att bli av med.

Rutin som förebygger pigmenteringar/melasma 

Rengöring: 
Serum:
Dagcreme:
Nattcreme:eller Turnover som innehåller 15 % glykolsyra och är därmed aktivare.

Specialvård för att behandla pigmenteringar/melasma

Hur ska man tänka vid träning på morgonen? Känns onödigt att göra rutinen innan gymmet men vill heller inte släpa med allt dit……

Hej Anna,

Jag själv tvättar ansiktet efter träningen, och gör min vanliga rutin efter. Huden utsätts bara för mer påfresting om du ska rengöra ansiktet innan och efter.

Vilka produkter i sminkväg och i ansiktsrutinen är dina holy grail favoriter?

Hej Therese,

De produkter i smink jag inte kan leva utan är Vanish Foundtion från Hourglass, rougen från Hourglass och Strobe highligtern från samma märke.

När det kommer till hudvård kan jag bara säga K-Ceutic och dessa pads Intensive Treatment Pads.

Vill lägga till retinol i min rutin men kan inte bestämma mig för vilket :). Hjälp mig att välja! Använder akademiklinikens produkter i min övriga rutin och är mkt nöjd. Vill främst använda retinolet i t-zonen där jag har blandad Blank hy med förstorade porer . Vill framförallt förbättra hudstrukturen och minska talproduktionen. Jag är 37 år ung/gammal :). Pannan är rätt tålig. Ansiktet för övrigt är känsligt och blir lätt obalanserat av för aktiva produkter. Jag har dock vant in både AHA, BHA , c vitamin m.m från AK. Men vågar inte använda retinol på kinderna och käkparti för då finns risk att jag drar igång finnar igen….Vad kan passa mig? Ge mig några olika förslag. Tack på förhand!

Hej Maria!

Du kan kika på detta väldigt snälla retinolserum från Paulas Choice, Intensive Wrinkle Repair Retinol serum, det kan du ha i hela ansiktet. Talgproduktionen balanserar och minskar du med produkter som BHA och AHA och det hade du redan i din rutin. Även retinolmasken Total Repair Retinoate finns också, den kan du applicera några kvällar i veckan, men inte för ofta då du redan har aktiva produkter i din rutin. Även Crystal Retinal i den svagaste varianten kan vara ett alternativ om du ska använda den på enstaka områden, annars mer sällan om du väljer att applicera den i hela ansiktet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Svaren från Q & A”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jessica T skriver:

  Tack för svar en till fråga om retinol, jag har rätt tålig hud så kör rengöring, aha och sedan retinol 2-3 gånger i veckan (ej under sommaren ska tilläggas), ska man lägga till nattkräm sedan över retinolen ?

  • Hej Jessica,
   Retinol verkar bäst ensamt på huden, men blir du torr ihuden kan du ha en nattcreme över, retinoleffekten kan minska lite men du blir å andra sidan inte torr. /kram Johanna