Tear Trough- behandling för trötta ögon

En behandling som har kommit att bli väldigt populär på sista tiden är Tear Trough, det är en fillersbehandling av ögonområdet. Behandlingen kan utföras av både sjuksköterska eller läkare. Under ögonen har vi blodkärl som skyddas av fett och tunn hy. Med åldern så får många mindre fettvävnad i det området och det leder till att blodkärlen syns tydligare vilket kan visa sig som mörka ringar. Minskad fettvävnad ger också fördjupningar och skåror och man ser trött ut. Dessa skåror kallas för tear trough och blir en allt mer populär behandling för fillers.

Efter lokalbedövning med bedövningskräm görs ett litet stick på kinden för att skapa ett ingångshål i huden. Sedan förs en mjuk kanyl in som är böjlig och fillern läggs försiktigt på plats i smala strängar. Val av filler är viktigt och din behandlare ska ha kunskap om bästa fillern för denna behandling. Fillern ska vara hyaluronsyrebaserad. Detta för att man ska kunna ta bort fillern om det av någon anledning skulle behövas. Detta görs i så fall med ett enzym som löser upp fillern i stort sett direkt. Säkerställ att din behandlare har detta enzym hemma på kliniken. Fråga efter hyalase, har behandlaren inte det hemma ska du absolut inte göra någon form av fillerbehandling hos den behandlaren.

Litet blåmärke kan uppstå där man gjort ingångshålet men är inget som syns efter 24 timmar. Behandlingen kan delas upp i två steg där man börjar med en liten mängd, för att fylla på efter en vecka om det eventuellt behövas. En lätt svullnad under ögonen kan uppstå då lymflödet blir lätt komprimerat, men det brukar ge med sig efter 1-2 veckor.

Man ska undvika smink 24 timmar efter behandlingen för att inte få någon lokal infektion. Ingen träning, bastu, solning på 2 dygn. Hållbarheten brukar vara mellan 10-15 månader sen kan det behövas påfyllning om man är nöjd med resultatet.

Självklart är det viktigt att ta hand om ögonområdet utifrån också, då torrhetslinjer förstärkts om du inte återfuktar huden utifrån. Där är gelkonsistens på ögoncremer bra om du lätt blir påsig. Är du mer torr är cremigare varianter bättre som Potent C. Innehåll som både retinol och mjölksyra är också bra innehåll i ögoncremer som jobbar ytligt på linjer men stramar även upp.

Bild på ansiktet

Så här ser det ut efter ett par veckor

Välj alltid en certifierad behandlare med legitimation för denna behandling och alla andra fillersbehandlingar. Gå gärna in på Estetiska injektionsrådets hemsida www.estetiskainjektionsradet.se och där kan man se vilka behandlare som är certifierade och har legitimation och har klarat deras test om du är nyfiken. Fråga behandlaren om certifiering och om det finns en läkare som står bakom behandlaren om det inte är en läkare själv som gör behandlingen.

❤ Ta hand om er ❤

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Tear Trough- behandling för trötta ögon”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Monica Vestlund skriver:

  Hej. Jag var på AK och ville göra just detta men hon avrådde. Blev lite ställd och kommer inte ihåg varför hon avrådde, vad gör att man avråder? Har du ngt tips på vad som kan hjälpa upp detta synliga problem för mig? Ngn kräm eller serum kanske? Tackar på förhand/ M

 2. Elisabeth H skriver:

  En allmänläkare, Sam Nour, på Lasermottagningen i Helsingborg/Malmö stack nålar rakt in från sidan , precis under under ögat utan bedövning och, vad jag vet nu, på ett oskickligt och felaktigt sätt. Idag, nästan 3 år senare, har jag fortfarande påsliknande korvar under ögonen, ner nästan på kinderna. Ingen kompensation erbjuden. Heller ingen ytterligare behandling. Jag har haft kontakt med flera experter på området som bekräftar att behandlingen är felaktigt utförd och att det krävs specialkunskaper för behandling kring ögonen.
  Har anmält till IVO och ARN utan resultat. Man hanterar inte denna typ av ärenden.
  Har erbjudits operation av en estetkirurg som jag i så fall får betala själv.
  Råd till alla: ta reda på ALLT du kan och, framför allt, besök INTE denna klinik och undvik att bli behandlad av icke- kompetenta personer, även om de är läkare!
  Jag kämpar fortfarande för upprättelse…

  • Hej Elisabeth!

   Jag förstår att du måste känna riktigt stor besvikelse. Det gäller att kolla upp behandlarna noggrant, och själv vara påläst över hur behandlingen bäst utförs. Ställ mycket frågor och då märker man om de vet vad de pratar om. Men framförallt lita på magkänslan. 🙂

   Kram Johanna

 3. Bettan skriver:

  Snyggt ! Funderar själv på att göra detta.
  Vilken fillers användes och hur länge håller det?

 4. Linda skriver:

  Hej! Tack för information. Jag ska troligen göra denna behandling inom kort. Men tänkte fråga eftersom du gjort den ifall du gjort den, hur var det dagarna efter? Blev du svullen? Ifall du blev det, hur snabbt försvann det? 🙂

 5. M skriver:

  Hej! Jag har med åldern blivit insjunken och mörk under ögonen ooch lidit väldigt mycket av detta. Blev värre efter viktnedgång på 20 kg och jag bestämde mig för att göra denna behandling. Bokade tid på AK där dom sa att jag inte kunde göra behandlingen då det skulle bli påsar istället om ett par år och att det är fel att marknadsföra den här behandlingen då egentligen bara ca 20% av befolkningen kan göra den. Känner mig jätteförvirrad när jag sen läser såna här inlägg efter att fått höra det. Du får jättegärna svara och kanske göra mig lite klokare, haha. Kram!

  • Hej ! jag förstår problematiken, jag har också fått det berättat för mig att inte alla är lämpliga kandidater, men det gäller ju iofs alla typer av behandlingar, det finns alltid undantag, precis som med allt annat. Tycker det låter jättteseriöst att du i det fallet blev avrådd, än att de gjorde behandingen, Kram 🙂

 6. Vera skriver:

  Hej! Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad över detta inlägg. Inte över att ni som en hudvårdsblogg tar upp behandlingar, det känns väl egentligen naturligt. Till en nästa gång kan jag önska att inlägget är formulerat mer som en upplevelse av dig Johanna med mer personliga inslag så känslan av att det är skincity som är avsändare minskar.

  Försöker vara konstruktiv i min kritik, hoppas att budskapet framgick. Uppskattar verkligen bloggen i övrigt!

  • Hej Vera,

   Tack för din feedback, tar tacksamt emot den. Uppskattar att du är konstrutikv i din kritik, ditt budskap framgår på ett bra sätt :)Tar till mig detta för framtiden:)