TOTAL TURNOVER EXFOLIATING SLEEP MASK

  • | Johanna

Vad har inte kommit lägligare än Total Turnover Exfoliating Sleep Mask?

En mycket aktivt exfolierande nattmask med 20 % AHA-syra och 5 % PHA syra har adderats till Skincity Skincares sortiment.  En riktigt dunderkur för hela huden, då syror jobbar universalt på flera områden. Här kan vi snacka om resultat!  Det är därför vi alltid säger att syror är så bra. 

Förbättrar texturen

Just denna produkt jobbar mycket bra om man har mycket pigmenteringar, de ebbar dock ut under hösten men det går betydligt snabbare genom att behandla huden med AHA syra. Även ytligare akneärr förbättras avsevärt om man använder Total Turnover Exfoliating Sleep Mask. Formulan består av en mix av syror,  bland annat glykolsyra som gör grovjobbet med att exfoliera djupgående och mjölksyra som jobbar ytligare i huden. Kombinationen gör att texturen blir smidigare, lenare och får ett helt nytt glow. 

PHA-syran gluconolactone är milt exfolierande och återfuktande tillsammans med glycerin och natrium PCA. Tranexamsyra och arginin är de ämnen som jobbar på att förbättra pigmenteringar tillsammans med lakritsrot och centella asiatica.  Kollodialt havre, ceramider och peptider är lugnande på huden, och de som gör att Total Turnover Exfoliating Sleep Mask också fungerar på en hud som är lite känslig. Så även om produkten är väldigt kraftfull kan man ha den om man är lite känslig. 

 

Oftare är inte alltid bättre

Använder man kraftigare syror är det viktigt som alltid att använda solskydd dagligen så inte resultatet förstörs. Jag gillar aktivare kraftfullare produkter som ger resultat, och detta är en riktigt guldklimp, huden känns jämnare och slätare efter bara en användning. Den har en gel textur och går mycket snabbt in i huden, precis vid appliceraring pirrar det lite grann men det går snabbt över. Man ska inte vara nypeelad i huden när man använder produkten, huden är skörare och det blir för aktivt.

Applicera på  kvällen en lagom mängd produkt en gång i veckan på rengjord, torr hud. Masken ska ligga kvar under natten då den verkar som bäst då. När man använder denna produkt, kombinera inte med några andra exfolierande produkter då huden kan bli överbehandlad.

 Tror ni det kommer bli er favorit ?

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “TOTAL TURNOVER EXFOLIATING SLEEP MASK”

  • (4) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Camilla skriver:

    Hej. Jag tänkte på nu till hösten när man börjar med syror och så igen, hade vart kul att läsa lite om vilka ingridienser som funkar ihop och vilka man inte ska blanda i sin hudrutin 😊

  2. K skriver:

    Kan man använda denna vid graviditet och amning?